GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν στο Χάρλεμ φώναζαν χιλιάδες Αφροαμερικανοί... «Θέλουμε έναν Κάστρο»!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που... καταπιέζονται
και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ

Ήταν 19 Σεπτέμβρη του 1960, όταν στις ΗΠΑ, στο Ξενοδοχείο "Hotel Theresa" στην καρδιά του Χάρλεμ πραγματοποιείται η ιστορική συνάντηση μεταξύ του Φιδέλ Κάστρο και του Ελ-Χατζ Μαλίκ Ελ-Σαμπά., του "Μαύρου Σπάρτακου" επαναστάτη Αμερικανού ακτιβιστή μουσουλμάνου, γνωστός ως Μάλκολμ Χ, που δολοφονήθηκε στη Νέα Υόρκη (21 Φλεβάρη 1965) μόλις 39 χρονών.

Σ' εκείνη τη συνάντηση στο Χάρλεμ, στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε ο ηγέτης του Κουβανικής Επανάστασης για να συμμετάσχει στη σύνοδο του ΟΗΕ, ο Μάλκολμ Χ επισήμανε στον Φιδέλ: «Όσο ο θείος Σαμ είναι εναντίον σου, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι είσαι καλό παιδί».




Χιλιάδες Αφροαμερικανοί
διαδήλωναν όλη τη νύχτα κραυγάζοντας «Θέλουμε Κάστρο», στην πραγματικότητα: «Θέλουμε έναν Κάστρο»!

Ο Φιδέλ Κάστρο δεν έκανε ποτέ ένα βήμα πίσω... Ήταν το "καλό παιδί", όπως επισήμανε ο Μάλκολμ Χ, αλλά για τους ιμπεριαλιστές ένας "κακός εφιάλτης": «Οι επαναστάτες δεν εγκαταλείπουν ποτέ το πεδίο της μάχης, οι επαναστάτες δεν οπισθοχωρούν»!

«¡Patria o Muerte! * Πατρίδα ή θάνατος!»
Φιδέλ Κάστρο
[Βλέπε, σε: «Ανεξαρτησία σημαίνει να έχεις το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου και να του λες Άντε γαμήσου»!]

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση