GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΕΤΑΡΤΗ ακριβότερη (στην ευρωζώνη) η αμόλυβδη βενζίνη στην Ελλάδα...

Βενζίνη βορειοευρωπαίων με μισθούς… Βαλκανίων πληρώνουν οι Έλληνες, καθώς η χώρα μας έχει μία από τις ακριβότερες τιμές στην αμόλυβδη σε όλ...



Βενζίνη βορειοευρωπαίων με μισθούς… Βαλκανίων πληρώνουν οι Έλληνες, καθώς η χώρα μας έχει μία από τις ακριβότερες τιμές στην αμόλυβδη σε όλη την Ευρωζώνη. Η βενζίνη παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ακόμη και μετά τη λήξη της θερινής περιόδου, αφού μόνο οι φόροι αποτελούν σχεδόν το 65% της τελικής τιμής. 

Τα στοιχεία του δελτίου τιμών καυσίμων που δημοσίευσε η Κομισιόν επιβεβαίωσαν ότι η ελληνική αγορά σταθεροποιείται ανάμεσα στις ακριβότερες της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή στην Ευρωζώνη αγγίζει τα 1,606 ευρώ ανά λίτρο και στην Ε.Ε. τα 1,555 ευρώ.
Πρωταθλητές στην ακρίβεια των καυσίμων είναι χώρες με υψηλό βιοτικό επίπεδο και μηνιαίες αποδοχές, όπως:

* Ολλανδία (1,850 € / λίτρο),
* Φινλανδία (1,723 € / λίτρο),
* Δανία (1,715 € / λίτρο) και
* Ελλάδα (1,695 € / λίτρο)

Στον αντίποδα, τη φθηνότερη τιμή της αμόλυβδης έχουν χώρες στις οποίες οι μισθοί είναι χαμηλοί, όπως:

* Σλοβενία (1,262 € / λίτρο),
* Ρουμανία (1,207 € / λίτρο) και
* Βουλγαρία (1,133 € / λίτρο)

Η συνεχής αύξηση των τιμών αναγκάζει τους οδηγούς να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, εκτροχιάζοντας τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ενώ σε αρκετές περιοχές, κυρίως στα νησιά, έχει ξεπεράσει ακόμα και τα 2 ευρώ το λίτρο. Για παράδειγμα, ένας ιδιοκτήτης Ι.Χ. που έκανε πέρυσι τον Σεπτέμβριο τη διαδρομή Αθήνα – Λαμία έκαψε 16,22 λίτρα βενζίνης. Με την τιμή στα 1,43 ευρώ το λίτρο, το ταξίδι -με επιστροφή- του κόστισε 46,38 ευρώ. Για την ίδια διαδρομή φέτος, με το ίδιο αυτοκίνητο, θα πρέπει να πληρώσει σε βενζίνη 55,14 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 9 ευρώ περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση