GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΠΛΗΞΗ! «Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων» πρότεινε ο Καστανίδης...

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, για τις εσωκομματικές και πολιτικές ε...


Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, για τις εσωκομματικές και πολιτικές εξελίξεις.


Ο κ. Καστανίδης αναφερόμενος στην παράταξή του τόνισε αρχικά :«Έχει μεγάλη ιστορία και θα αποκτήσει και σπουδαίο μέλλον. Δίνουμε τη μάχη μας χωρίς ανάσα. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Νοέμβριο». Παράλληλα, πρόβλεψε ότι θα είναι κρίσιμο το πρώτο εξάμηνο του 2022, οπότε και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες μίας εθνικής εκλογικής αναμέτρησης.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ήταν σαφής: «Η όλη συζήτηση θα γίνει αφού έχουμε μπροστά μας τους αριθμούς. Ας το αποφασίσουν πρώτα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν πρόκειται να σπεύσει σε οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία. Αν για λόγους εθνικής διακινδύνευσης η χώρα δεν πρέπει να πάει σε δεύτερη εκλογική διαδικασία και πρέπει να έχει σχηματισμένη κυβέρνηση, η θέση μου είναι μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων».

Αναφορικά με την ανάγκη διείσδυσης του ΚΙΝΑΛ στις νεαρές ηλικίες, ο κ. Καστανίδης τόνισε ειρωνικά ότι… «η επόμενη γενιά πήγε με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ή με τον 77χρονο Μπάιντεν στην Αμερική». Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας στερείται της «ηθικής της ευθύνης». «Δε γίνεται μετά από τόσα χρόνια να μην έχει πάρει πίσω τη δήλωση ότι “τα μνημόνια έφεραν την κρίση και όχι η κρίση τα μνημόνια”, για να καλύψει τον κ. Καραμανλή».

Ο κ. Καστανίδης κλήθηκε επίσης να παραθέσει τους παράγοντες που θα παίξουν ρόλο στην ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΚΙΝ.ΑΛ: «Νομίζω ότι οι παράμετροι που θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο είναι δύο. Η πρώτη παράμετρος είναι το πλήθος του εκλογικού σώματος που θα προσέλθει για τη διαδικασία. Αν η προσέλευση είναι μικρή, το κουμάντο θα το κάνουν οι μηχανισμοί του παρασκηνίου. Αν υπάρχει πλήθος κόσμου, τότε θα εκφραστεί η άποψη της κοινωνίας. Η δεύτερη παράμετρος είναι ποιος προτείνει τι… για το μέλλον της χώρας και του χώρου. Εγώ θα προσπαθήσω να δώσω ιδεολογική ταυτότητα στο χώρο».

Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε «απόλυτα λανθασμένη» την απόφαση για ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ενώ για τη Fraport τόνισε ότι πρέπει να εξεταστούν πολλές παράμετροι. Έκανε λόγο για «συμφωνία με λεόντειους όρους» και πρόταξε την υπεροχή της σοσιαλδημοκρατίας έναντι της φιλελεύθερης πολιτικής αυτορρύθμισης των αγορών, που προτάσσει ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά την αποπληρωμή των δανείων του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καστανίδης σχολίασε: «Δικαίως τίθεται το ερώτημα των δανείων, αλλά είναι ένα ερώτημα που αφορά συνολικά τα πολιτικά κόμματα. Ήδη έχουν ρυθμιστεί τα δάνεια και πληρώνονται σε δόσεις από το ΠΑΣΟΚ. Ο υπέρμετρος δανεισμός ήταν λανθασμένος».

Όσον αφορά την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού στον ΚΙΝΑΛ, ο κ. Καστανίδης υπογράμμισε: «Θα κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να υπάρξει σοβαρή συμμετοχή του κόσμου και ταυτόχρονα να αναδειχθεί η ιδεολογική ταυτότητα. Η εκλογή θα γίνει με ελεύθερη ψηφοφορία του κόσμου».

Τέλος, στιγμάτισε την απόφαση του Πρωθυπουργού να μη δώσει το λόγο σε μέσα της Βόρειας Ελλάδας κατά τη συνέντευξη Τύπου στην 85η ΔΕΘ: «Ο κ. Μητσοτάκης δίνει πολύ μεγάλη σημασία στη Βόρεια Ελλάδα. Και δίνει επίσης λόγο και φωνή. Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι στη συνέντευξη Τύπου δεν έδωσε το λόγο στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και σε άλλα ραδιόφωνα και μέσα της Βόρειας Ελλάδας. Δε νομίζω… το Ράδιο Θεσσαλονίκη να αντιμετώπισε ποτέ τέτοιο πρόβλημα στα παλιά χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Απολαμβάνει μία φοβερή υποστήριξη από τα ΜΜΕ και… δίνει το λόγο εκεί που θέλει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση