GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΙΚΟΝΕΣ από την περιοχή! Μία "ανάσα" από το Καστελόριζο βρέθηκε τουρκικό ερευνητικό...

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Γιονούς Σ", βρέθηκε το πρωί της Κυριακής (19/09) πολύ κοντά από τις ακτές του Καστελόριζου, μία ημέ...


Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Γιονούς Σ", βρέθηκε το πρωί της Κυριακής (19/09) πολύ κοντά από τις ακτές του Καστελόριζου, μία ημέρα μετά τις οδηγίες της Αθήνας για "διάβημα διαμαρτυρίας της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα".
Μία ημέρα μετά τις οδηγίες της Αθήνας για «έντονο διάβημα διαμαρτυρίας» που δόθηκαν στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, φαίνεται ότι η Τουρκία δεν «πτοείται».
Όπως μετέδωσε το Open, σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές του Καστελόριζου, επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες, τουρκικό ερευνητικό σκάφος.
Πρόκειται για το ερευνητικό «Γιονούς Σ», του οποίου η πορεία καταγράφηκε σε βίντεο. Μάλιστα,  το πλοίο βρέθηκε το πρωί «μία ανάσα από την οριογραμμή» με την πλώρη του να «βλέπει» το ακριτικό νησί.

«Απαράδεκτη η τουρκική στάση»

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, δόθηκαν οδηγίες για την πραγματοποίηση έντονου διαβήματος διαμαρτυρίας αναφορικά με τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και την έκδοση παράτυπης Navtex. «Η συνεχιζόμενη αυτή τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Τουρκία αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ελλάδας να πραγματοποιήσει επιστημονικές έρευνες δίπλα στην Κρήτη, εκδίδοντας Navtex.
Αρχικά, ο σταθμός Ηρακλείου της Ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας είχε εκδόσει Navtex ενημερώνοντας για επιστημονικές έρευνες του πλοίου Nautical Geo στο Καρπάθιο πέλαγος, μεταξύ Κρήτης και Κάσου. Στην οδηγία αυτή, απάντησε η Τουρκία με αντι-Navtex, υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη περιοχή «βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας όπως δηλώθηκε στα Ηνωμένα Έθνη στις 18 Μαρτίου 2020».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση