GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επιμένει για 3η δόση για τους υγειονομικούς την ώρα που ο ΠΟΥ λέει ΟΧΙ...

O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητά να δοθεί άμεσα από τις αρμόδιες αρχές η δυνατότητα στους υγειονομικούς να πραγματοποιήσουν και 3η...

O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητά να δοθεί άμεσα από τις αρμόδιες αρχές η δυνατότητα στους υγειονομικούς να πραγματοποιήσουν και 3η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, προκειμένου να προστατευθούν, με την αιτιολογία ότι οι περισσότεροι υγειονομικοί ήταν οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν αφού το εμβολιαστικό πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

Ο ΠΙΣ σημειώνει ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν θα πρέπει να καθυστερήσει τις αποφάσεις της, καθώς οι συνθήκες για την 3η δόση στους υγειονομικούς είναι πλέον ώριμες, ενώ παράλληλα αναμένει την έναρξη εμβολιασμών κατ’ οίκον από τους ιδιώτες ιατρούς καθώς και σε όλα τα ιατρεία.

Ακόμα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) χαιρετίζει την απόφαση να διατίθενται τα εμβόλια για τον κορoνοϊό στον παιδικό πληθυσμό, στον φυσικό τους χώρο που είναι τα ιατρεία των Παιδιάτρων.

Φυσικά από μας τίθεται ένα ερώτημα πως πρακτικά θα γίνεται αυτό αφού τα έρμα τα παιδιά θα εμβολιάζονται μόνο με Pfizer που προϋποθέτει χαμηλές θερμοκρασίες.

Από την άλλη ο ΠΟΥ έχει εντελώς διαφορετική άποψη.
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ ζητά παγκόσμια παύση των ενισχυτών εμβολίων έως το 2022, για να μπορέσει «κάθε χώρα» να εμβολιάσει το 40% του πληθυσμού

Μας έχουν πει ότι τα εμβόλια είναι για τον παγκόσμιο πληθυσμό, ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να τελειώσει η «πανδημία» αν δεν εμβολιαστούν όλοι παγκόσμια, ότι τα εμβόλια θα δίνονται σε χαμηλές τιμές στις φτωχότερες χώρες και τόσα άλλα που περιλαμβάνει το αφήγημα. Είτε συμφωνούμε με τους εμβολιασμούς, είτε όχι, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν ισχύουν.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, πιέζει για παγκόσμια διακοπή των εμβολίων για τον Covid μέχρι το επόμενο έτος, υποστηρίζοντας ότι οι επιπλέον δόσεις πρέπει να πάνε σε χώρες χαμηλού εισοδήματος και όχι σε «υγιείς» εμβολιασμένους.

«Ζητώ παράταση του [αναμνηστικού] μορατόριουμ τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, να επιτρέψει σε κάθε χώρα να εμβολιάσει τουλάχιστον το 40% του πληθυσμού της», δήλωσε ο Τέντρος σε συνέντευξη Τετάρτης. Πρόσθεσε ότι ενώ όλες σχεδόν οι πλουσιότερες χώρες είχαν φτάσει το όριο εμβολιασμού 10%, και περίπου τα δύο τρίτα έφτασαν το όριο του 40%, «Καμία χώρα χαμηλού εισοδήματος δεν έχει επιτύχει κανέναν από τους δύο στόχους».

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ αναγνώρισε ότι μπορεί να χρειαστεί να χορηγηθούν επιπλέον δόσεις σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή που «δεν παράγουν πλέον αντισώματα», αλλά επέμεινε ότι, προς το παρόν, δεν πρέπει να χορηγούνται ενισχυτικά σε εκείνους που είναι σχετικά υγιείς και ήδη εμβολιασμένοι.
Δεν θέλουμε να δούμε ευρεία χρήση ενισχυτικών για υγιείς ανθρώπους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο Τέντρος απευθύνθηκε στις εταιρείες Big Pharma και τους συμμάχους τους σε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζοντας ότι οι εταιρείες ασχολούνται μόνο με κράτη που πληρώνουν «χοντρό δολάριο» ενώ οι φτωχότερες χώρες λαμβάνουν υπολείμματα.

«Δεν θα μείνω σιωπηλός όταν οι εταιρείες και οι χώρες που ελέγχουν την παγκόσμια προσφορά εμβολίων πιστεύουν ότι οι φτωχοί του κόσμου πρέπει να ικανοποιηθούν με τα υπολείμματα», είπε.

Παρά την επανειλημμένη έκκληση του ΠΟΥ για ένα ανασταλτικό μορατόριουμ, ο επικεφαλής του υποκαταστήματος του οργανισμού στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, πήγε κόντρα στην επίσημη θέση του οργανισμού τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι μια τρίτη δόση «δεν είναι πολυτέλεια» και είναι απαραίτητη για την προστασία των ευάλωτων. Η δήλωση ήταν σε αντίθεση με τα επιχειρήματα που προέβαλαν άλλοι αξιωματούχοι του ΠΟΥ, που έχουν προτείνει ότι οι ενισχυτικές λήψεις είναι πράγματι πολυτέλεια για τα έθνη υψηλού εισοδήματος και θα στερούσαν τις φτωχότερες χώρες από τις απαραίτητες δόσεις.

Ο ίδιος ο Τέντρος, εν τω μεταξύ, σημείωσε ότι «υπάρχει μια συζήτηση για το αν οι ενισχυτικές λήψεις είναι καθόλου αποτελεσματικές».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εγκεκριμένες δόσεις έχουν εγκριθεί για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, και μόνο για το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech. Παρ ‘όλα αυτά, η διοίκηση του Τζο Μπάιντεν έχει ήδη ανακοινώσει μια πλήρη εκστρατεία ενίσχυσης και όρισε μια ημερομηνία γι’ αυτήν, καλώντας όλους τους ενήλικες πλήρως εμβολιασμένους να λάβουν μια επιπλέον δόση οκτώ μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό τους από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ενώ οι αμερικανικές υγειονομικές υπηρεσίες υποστήριξαν αρχικά το σχέδιο του Μπάιντεν δημόσια-επικαλούμενο δεδομένα που έδειχναν μειωμένη ανοσία που προκαλείται από τα εμβόλια με την πάροδο του χρόνου-ορισμένοι επικεφαλής των οργανισμών φέρεται να έχουν εκφράσει επιφυλάξεις ιδιωτικά, υποδηλώνοντας ότι ο Λευκός Οίκος προχώρησε πολύ γρήγορα στην ανακοίνωσή του και ότι οι ρυθμιστικές αρχές δεν είχαν ακόμη εξετάσει όλα τα απαραίτητα δεδομένα. Μέχρι σήμερα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν έχει ακόμη εγκρίνει καθολικούς ενισχυτικούς εμβολιασμούς για οποιοδήποτε από τα τρία εμβόλια που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ, δύο από τα οποία παραμένουν εγκεκριμένα μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση