GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΝΕΟ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟ μετά το εμβόλιο σε υγιέστατο 17ΧΡΟΝΟ...

Τι αναφέρει το ACTA PΑEDIATRICA!!! Τεράστια ανησυχία σε γονείς μαθητών...  Μια σύντομη έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 7 Οκτωβρίου στο Acta P...



Τι αναφέρει το ACTA PΑEDIATRICA!!! Τεράστια ανησυχία σε γονείς μαθητών... 

Μια σύντομη έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 7 Οκτωβρίου στο Acta Paedatrica περιγράφει την περίπτωση πολυσυστημικού φλεγμονώδους συνδρόμου σε έναν προηγουμένως υγιή άνδρα 17 ετών που εμφάνισε πυρετό, έμετο, μυαλγία και πόνο στο στήθος πέντε ημέρες μετά την δεύτερη δόση του Pfizer- Εμβόλιο BioNTech.

Μάλιστα περιγράφεται ως η πρώτη γνωστή περίπτωση πολυσυστημικού φλεγμονώδους συνδρόμου (MIS) σε παιδί (MIS-C) μετά την χορήγηση εμβολίου για τον COVID.

Το Acta Paediatrica είναι ένα μηνιαίο ιατρικό περιοδικό που αξιολογείται από ομοτίμους επιστήμονες και καλύπτει την παιδιατρική. Δημοσιεύεται από τον Wiley-Blackwell εξ ονόματος του Ιδρύματος Acta Paediatrica, με έδρα το Ινστιτούτο Karolinska στην Σουηδία.

Μετά από δύο ημέρες, ο νεαρός εισήχθη στο νοσοκομείο με υψηλά επίπεδα φλεγμονωδών παραμέτρων και πολυσυστηματική προσβολή του γαστρεντερικού σωλήνα, του δέρματος, του κεντρικού νευρικού συστήματος, των νεφρών, του ήπατος, της πήξης, των πνευμόνων και της καρδιάς.

Ο ασθενής ανέπτυξε μυοκαρδίτιδα – φλεγμονή που προκύπτει, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, από την ανοσολογική αντίδραση του σώματος στην αρχική καρδιακή βλάβη – με σοβαρά μειωμένο κλάσμα εξώθησης 20%.

Στην συνέχεια εισήχθη στην ΜΕΘ για έξι ημέρες με έγχυση νορεπινεφρίνης , οξυγονοθεραπεία υψηλής ροής, στεροειδή, ενδοφλέβια ανοσοσφαιρίνη και αντιβιοτικά. Πήρε εξιτήριο μετά από 10 ημέρες νοσηλείας.

«Από όσο γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη αναφερόμενη περίπτωση εφήβου που ανέπτυξε πυρετό και πολυσυστηματική φλεγμονή μετά από εμβολιασμό με mRNA SARS-CoV-2», είπαν οι συγγραφείς της έκεθσης. “Επλήρωσε τον διαγνωστικό ορισμό για ένα οριστικό κρούσμα MIS-C επιπέδου 1 μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 .”

Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID δεν μπορούσε να αποδειχθεί ως η αιτία αυτής της περίπτωσης MIS-C, αλλά «ήταν συμβατό με το γνωστό φάσμα αντιδραστικότητας του εμβολίου».

“Εν κατακλείδι, αυτή η υπόθεση εγείρει υποψίες για μια σπάνια σχέση μεταξύ του εμβολίου Pfizer-BioNTech mRNA SARS-CoV-2 και του MIS-C σε έναν άνδρα έφηβο”, ανέφεραν οι συγγραφείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση