GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ω, πόσο όμορφες είναι οι πλατείες της Ιταλίας!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Κανένας που μαθαίνει να σκέφτεται μπορεί να επιστρέψει για να υπακούσει όπως έκανε πριν, όχι από...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Κανένας που μαθαίνει να σκέφτεται
μπορεί να επιστρέψει για να υπακούσει όπως έκανε πριν,
όχι από... επαναστατικό πνεύμα,
αλλά από τη συνήθεια να αναρωτιέται και να εξετάζει τα πάντα
»

Στη φωτογραφία η φίλη και συντρόφισσα Francesca Quibla,
σηκώνοντας ψηλά τις σκέψεις της Χάνα Άρεντ, τα λέει όλα...
Ω, πόσο όμορφες είναι οι πλατείες της Ιταλίας!

 
Ω, πόσο όμορφες είναι οι πλατείες της Ιταλίας, γεμάτες θορύβους και αδάμαστους ανθρώπους που αγωνίζονται για τον πολιτισμό και τη δημοκρατία!
Η Ιταλία είναι πανέμορφη και δεν θα σας αφήσουμε να την καταστρέψετε!
Οι Ιταλοί σηκώθηκαν, δείχνουν την περηφάνια τους για την πατρίδα τους!

«Άνθρωποι σαν εμάς δεν τα παρατάνε ποτέ!
Άνθρωποι σαν εμάς δεν τα παρατάνε ποτέ!
Άνθρωποι σαν κι εμάς, άνθρωποι σαν εμάς, άνθρωποι σαν κι εμάς ΔΕΝ δεν τα παρατάνε ΠΟΤΕ»!!!
Είναι το ρεφρέν που τραγουδούν σε όλες τις πλατείες της Ιταλίας, σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σε όλες τις πρωτεύουσες του πλανήτη... εκτός της Ελλάδας, για να συμπαρασταθούν σ' αυτόν το μεγαλειώδες ξεσηκωμό του Ιταλικού λαού.
Εκεί που το εργατικό Κίνημα, οι εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι Λιμενεργάτες, με ηγέτη έναν απλό προλετάριο, έναν αχθοφόρο (χαμάλη) άναψαν το φιτίλι του ξεσηκωμού απαιτώντας σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο δικαίωμα στην εργασία του εργάτη για το ψωμί της φαμίλιας του, των παιδιών του.
Ένα ρυάκι που έγινε χείμαρρος, τεράστιο ποτάμι που ξύπνησε ταξικές συνειδήσεις, που ένωσε τους Πανεπιστημιακούς δασκάλους, το Φοιτητικό Κίνημα, τους ατρόμητους Πυροσβέστες, τους γιατρούς που δεν μπορούν να σιωπούν στην αναστολή των συναδέλφων τους, με τους οποίους έδωσαν μαζί τη μάχη για να σώσουν ζωές, τους δασκάλους και καθηγητές, τους διανοούμενους, τους καλλιτέχνες...

Είναι λάθος να πιστεύουμε πως είναι ένας αγώνας εναντίον του ναζιστικού "πιστοποιητικού εμβολιασμένου" (green pass). Είναι ένας αγώνας που έχει τίτλο "ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΩ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" σε κανέναν προστάτη (νταβατζή), ειδικό με ασυλία κι ακαταδίωκτο, ή πολιτικό!
 
«Το να ζεις δεν είναι να αναπνέεις, είναι να ενεργείς»
Ζαν Ζακ Ρουσσώ, "Émile ou De l'éducation" (Αιμίλιος, ή Περί Αγωγής), 1762
 

Γράφει ο καθηγητής και συγγραφέας Pietro De Angelis:
«Ιδού ένας μεγάλος μαχητής και άνθρωπος πίστης!
Αυτό που σας τρελαίνει είναι ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε "ποιοι είμαστε".
Αυτό είναι που σας κάνει όλο και πιο αδέξιους, νευρικούς βίαιους.
Δεν καταφέρατε να μας προβλέψετε, να μας προλάβετε.
Ο λόγος είναι απλός: γιατί δεν υπάρχει πια τίποτα ανθρώπινο μέσα σας, ενώ εμείς έχουμε μείνει άνθρωποι.
Μέσα σας δεν υπάρχει πια πνεύμα, ψυχή, σύνδεση με το ιερό και το μυστήριο, ενώ εμείς είμαστε ιερείς του μικρού, του τελευταίου και του αόρατου.
Δεν έχετε πια αληθινή αγάπη για τη ζωή, για τον εαυτό σας και για τους άλλους, ενώ εμείς ζούμε στη χαρά και τη γοητεία.
Αυτό σας τρελαίνει.
Να μην μπορείτε να μας βάλετε ετικέτες, να μας πιάσετε, να μας στριμώξετε όλους σε έναν απλό ορισμό και εμπορεύσιμες ετικέτες.
Θέλατε τους αντιεμβολιαστές και τώρα στις πλατείες έχετε και τους εμβολιασμένους.
Θέλατε αγροίκους και αδαείς και βρήκατε καθηγητές πανεπιστημίου, δικηγόρους, δικαστές, φιλοσόφους και ψυχολόγους.
Θέλατε τους φασίστες και συναντήσατε άντρες και γυναίκες γονατιστούς με κομποσκοίνι στο χέρι.
Θέλατε τους σαμάνους και τους μάγους και πρέπει να αντιμετωπίσετε βραβευμένους με Νόμπελ και διεθνούς φήμης ερευνητές.
Θέλατε υπάκουους αυτοματοποιημένους και ξυπνήσατε τον συνειδητό ανθρωπισμό, συνειδητοποίηση, διαύγεια, κριτική άποψη και φωτισμένη από την πίστη.
Διαπράξατε το τυπικό λάθος όλων των ηλιθίων που εναλλάσσονται στην εξουσία ανά τους αιώνες.
Νομίζοντας ότι το ανθρώπινο πνεύμα μπορεί να συνθλιβεί όπως γίνεται με ένα έντομο ή φρούτο. Κάτι που μπορεί να σβήσει ή να καταστραφεί μια για πάντα.
Αλλά η ανθρώπινη ψυχή έχει την ελαστική φύση του πράσινου χόρτου την άνοιξη. Μπορείς να το πατήσεις και θα τεντωθεί ξανά, θα σηκωθεί ξανά άθικτο.
Εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε αυτό που δεν είστε. Αυτό σας τρομοκρατεί, σας αγχώνει, σας κάνει υστερικούς, καρικατούρες.
Θα είμαστε πάντα το άγνωστο που δεν υπολογίσατε.
Θα είμαστε ο ψίθυρος στη σιωπή, το φως στο σκοτάδι, το ξαφνικό άρωμα στην αφόρητη δυσωδία των υπονόμων σας.
Δεν θα ζήσετε πλέον ούτε μια μέρα γαλήνης και ησυχίας από εδώ και στο εξής, γιατί έχετε διαπράξει το χειρότερο έγκλημα όλων.
Τολμήσατε ν' αντικαταστήσετε, να πάρετε τη θέση του Θεού…
»
 
 


Παγκόσμια εξαίρεση η Ελλάδα του 2021!
 
Ευτυχώς, στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα, οι "ειδικοί" τηλεοπτικοί επιστήμονες με ασυλία κι ακαταδίωκτο, οι ιεράρχες της εκκλησίας, οι έγκυροι δημοσιογράφοι έχουν σχηματίσει ένα αρραγές εθνικό-θρησκευτικό-πολιτικό κι "αντιφασιστικό" Μέτωπο για μαζικούς εμβολιασμούς και μέτρα "υγειονομικού απαρτχάιντ"... για το καλό μας. Εύστοχα επισημαίνει η Ιωάννα Υψηλάντη: «Ο μισός πληθυσμός της χώρας έχει εκπαραθυρωθεί και δεν επιστρέφει με απόφαση της Κομμαντατούρ!»
 
Στην Ελλάδα οι φοιτητές κι οι καθηγητές Πανεπιστημίων κάνουν ουρά ώστε να τους γίνει έλεγχος, ακόμη και ιδιωτικές εταιρίες ασφάλειας (Security), στην εγκυρότητα των "πιστοποιητικών εμβολιασμού" τους, να τους γίνει ταυτοπροσωπία... ώστε να εισέλθουν στα Ακαδημαϊκά ιδρύματα...

Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας... και οι εμβολιασμένοι Καθηγητές διδάσκουν στους δρόμους, διατρανώνοντας το δικαίωμα στην Ανθρώπινη Ελευθερία...

Ευτυχώς... στην Ελλάδα του 2021 οι "καθηγητές" μας και κυρίως οι λεγόμενοι "συνταγματολόγοι" είναι πειθήνιοι και δεν θα δούμε κανέναν Πανεπιστημιακό δάσκαλο να νιώθει ντροπή κι όχι να κάνει χαρακίρι...

Η Εργατική τάξη στην Ιταλία έκανε τη δική της "παγκοσμιοποίηση", την εργατική-ταξική παγκοσμιοποίηση! Ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης σ' όλο τον κόσμο... Τραγουδούν στην ιταλική, χωρίς να γνωρίζουν την ιταλική γλώσσα: "La gente come noi non molla mai" (Άνθρωποι σαν εμάς δεν τα παρατάνε ποτέ!)

Ας δούμε διάφορες πόλεις του πλανήτη, μιας και υπάρχει ΠΛΗΡΗΣ ΦΙΜΩΣΗ και ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ σε ΟΛΑ τα ΜΜΕ:

 


 

 

 


 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση