GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το "υγειονομικό πιστοποιητικό" (green pass)... αφύπνισε την ταξική συνείδηση της εργατικής τάξης!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Όλο το σύστημα είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε ο άνθρωπος, χωρίς καν να το καταλάβει, να αρχίσει από παι...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Όλο το σύστημα είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε ο άνθρωπος,
χωρίς καν να το καταλάβει, να αρχίσει από παιδί να μπαίνει...

σε μια νοοτροπία που τον εμποδίζει να σκεφτεί οτιδήποτε άλλο.
Αποδεικνύεται ότι τώρα δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για δικτατορία,
γιατί η δικτατορία είναι αυτή του σχολείου, της τηλεόρασης,
αυτού που σας διδάσκουν.
Κλείστε την τηλεόραση και κερδίστε την ελευθερία»
Tiziano Terzani(1938 2004)
Δημοσιογράφος, συγγραφέας, έργα του μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο, "ιερό τέρας" της δημοσιογραφίας: ένας από τους λίγους δυτικούς δημοσιογράφους που παρακολούθησαν την πτώση της Σαϊγκόν & την ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού

Στην Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία κι Ιταλία (τυχαία η επικέντρωση επιβολής ναζιστικών-ρατσιστικών μέτρων σ' αυτές τις χώρες;), τα ΜΜΕ, οι κυβερνήσεις, οι εκκλησιαστικές ιεραρχίες, οι "ειδικοί" κυβερνητικοί "επιστήμονες", όλα τα πολιτικά κόμματα (δεξιά κι αριστερά), οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, η λεγόμενη "δικαιοσύνη" συνεχίζουν ασταμάτητα κι εντείνουν την παραπληροφόρηση, την τρομοκρατία για την καθυπόταξη των λαών και την επιβολή "Θεραπευτικού Καπιταλισμού και της Μεγάλης Επαναφοράς"... όπως εύστοχα σημειώνει ο μαρξιστής φιλόσοφος Diego Fusaro.

Μια χυδαία προπαγάνδα ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης ασκείται στους πολίτες. Οι κυβερνήσεις (αριστερές ή δεξιές), μετά τον "εθελοντικό εμβολιασμό" και την ανάληψη πλήρους ατομικής ευθύνης από τους εμβολιασμένους, βρέθηκαν αντιμέτωπες με την αδυναμία αποσιώπησης των σοβαρών παρενεργειών και θανάτων, επέλεξαν τη "στρατηγική της έντασης" και με το "πιστοποιητικό εμβολιασμένου", με τη συνδρομή των "ειδικών" με ασυλία κι ακαταδίωκτο και την αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία... μεταφέρουν την πλαστή αντίθεση-αντιπαλότητα στο λαό: εμβολιασμένοι εναντίον ανεμβολίαστων και τανάπαλιν.

Στη γειτονική Ιταλία έχουμε πλέον τον απόλυτο εξευτελισμό της λεγόμενης "επιστήμης" κι ιδιαίτερα της ιατρικής (βέβαια, το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα): "Παρατείνεται η λήξη των ληγμένων εμβολίων" για τις ανάγκες της 3ης ΔΟΣΗΣ! "Επιστημονικό" θαύμα!... "επιστημονικές" προτάσεις για μετατροπή των 48 ωρών σε 72 ώρες για τα Rapid Test... λες κι βιολογία είναι υπόθεση των "ειδικών", "πιστοποιητικό εμβολιασμού" στα σύγχρονα τρένα, χωρίς πιστοποιητικό στα τρένα-χελώνες, ελεύθερη είσοδος σε καταστήματα για τους κατόχους πιστοποιητικού, σαρδέλες στα μέσα μεταφοράς... ενώ ΕΠΙΣΗΜΑ κι οι "ειδικοί επιστήμονες" των κυβερνητικών επιτροπών διαβεβαιώνουν πως οι εμβολιασμένοι ασθενούν ακόμη και περισσότερο από τους ανεμβολίαστους, νοσηλεύονται και πεθαίνουν.

Η κυβέρνηση του Draghi & co (αριστερά, δεξιά, ακροδεξιά και κίνημα αγανακτισμένων), είχαν εκτιμήσει πως με την "Αποκλίνουσα επικοινωνία" (διάβαζε παραπληροφόρηση) θα παραπλανούσαν τους πολίτες να δεχθούν ως εμβόλιο ένα "πειραματικό γενετικό σκεύασμα" και βρέθηκαν μπροστά σε εκπλήξεις. Μητέρες που έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους με τα περίπου δέκα υποχρεωτικά εμβόλια -αλλιώς δεν πηγαίνουν σχολείο-, τώρα έχουν τρομοκρατηθεί με τις λέξεις «εμβόλιο κατά του ιού».

Για δύο χρόνια η Ιταλία, όπως κι Ελλάδα, οι πολίτες βρισκόταν σε μια "ύπνωση", αδρανείς από τον βομβαρδισμό των ΜΜΕ. Ενώ όλα έβαιναν σύμφωνα με το δημοσιογραφική πορνεία ... το "υγειονομικό πιστοποιητικό εμβολιασμένου" (green pass), ανασταίνει στην κυριολεξία την ιταλική εργατική τάξη. Ο λαός επαναστάτησε.

Μια αφύπνιση άνευ προηγουμένου: γεμάτες πλατείες, δρόμοι, ξεσήκωμα των φοιτητών, αναζωπύρωση των ταξικών εργατικών αγώνων. Οι λιμενεργάτες με το αυτόνομο συνδικάτο τους, που έκανε μειοψηφία στους εργαζόμενους τα παραδοσιακά συνδικάτα της δεξιάς και της ευρωπαϊκής "αριστεράς" ξεκινούν αύριο μια πανιταλική Απεργία, όχι για κλαδικά αιτήματα, ή εναντίον των εμβολίων, αλλά εναντίον των διακρίσεων  από το "πιστοποιητικό εμβολιασμού" (green pass). Ουσιαστικά είναι η κλιμάκωση του αγώνα τους [Βλέπε, σε: ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ & σια... Συνδικάτα που δεν πουλήθηκαν στις πολυεθνικές Big Pharma!].

Στο μεταξύ τα παραδοσιακά συνδικάτα της "αριστεράς" του πάλαι ποτέ Κομμουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας, προχωρούν σε "διάλογο" με την κυβέρνηση επιδιώκοντας να πληρώνουν τεστ οι εργοδότες, ώστε να αποδυναμώσουν τον αγώνα των ανυπότακτων κι "ακραίων κομμουνιστικών" αυτόνομων συνδικάτων. Οι λιμενεργάτες με τα συνδικάτα τους δεν λαμβάνουν καν υπόψη το είδος των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται από την κυβέρνηση και τα ελεγχόμενα αριστερά και δεξιά συνδικάτα, που θέτουν ζητήματα λογιστικής διευθέτησης σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Θεωρούν ως εξαπάτηση αυτές τις "διαπραγματεύσεις", το συνηθισμένο σύστημα καρότου και βούρδουλα: για μείωση της τιμής ταμπόν, ή αναστολή εργασίας για τους αμελείς εργαζόμενους που δεν θα διαθέτουν "πιστοποιητικό εμβολιασμού".

Τα ταξικά συνδικάτα, πλειοψηφία στους εργαζόμενους, είναι σαφή: "Μια άθλια διαπραγμάτευση γιατί όλα παίζονται με προσωπικά συμφέροντα και καρέκλες εξουσίας, όπως ακριβώς μας έχει διδάξει ο νεοφιλελευθερισμός"!

«Λιμενεργάτες: "μπρα ντε φερ" εναντίον της κυβέρνησης πολυεθνικών και φαρμακοβιομηχανιών, που τους καλεί: Παραδοθείτε...»

Ο Stefano Puzzer, εκπρόσωπος των λιμενεργατών είναι κάθετος:
«Η Απεργία της Παρασκευής, το κλείσιμο επιβεβαιώνεται, αλλά θα υπάρξουν εκπλήξεις, γιατί δεν θα κλείσει μόνον το λιμάνι της Τεργέστης. Σχεδόν όλα τα λιμάνια θα κλείσουν». 
 
Ανώφελη η έκκληση για φιλανθρωπία του Υπουργού Lamorgese, ο οποίος κάλεσε τις εταιρίες να πληρώσουν τα ταμπόν για τους λιμενεργάτες.
Η πρότασή του απορρίφθηκε από τους λιμενεργάτες, πριν ανταποκριθούν οι εργοδότες.
Stefano Puzzer: «Το μόνο άνοιγμα που μπορούν να έχουν απέναντί ​​μας είναι να αφαιρέσουν το "πιστοποιητικό εμβολιασμού».
 
Άνθρωποι σαν αυτούς, λιμενεργάτες, κάνουν τη διαφορά: ΗΡΩΕΣ!

Οι λιμενεργάτες εκτόξευσαν το εργατικό κίνημα στη δεκαετία του '70, των ταξικών συνδικάτων που δεν επέτρεπαν ούτε μία απόλυση, αλλά ούτε καν αλλαγή θέσης εργασίας για τον εργαζόμενο και νικούσαν.
Σήμερα οι λιμενεργάτες της Ιταλίας παραδίδουν μαθήματα ταξικής αντίστασης. Δεν συζητούν, δεν διεκδικούν κανένα συντεχνιακό αίτημα, δεν επιθυμούν αυξήσεις μισθών, προνόμια εργαζομένων, αλλά θέτουν ζήτημα ταξικής Αρχής: Καμία διάκριση ανάμεσα σε εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους... ΟΧΙ "πιστοποιητικό εμβολιασμού"!
Ενώ η κυβέρνηση και τα συμβιβασμένα συνδικάτα της "αριστεράς της εποχής μας" εφαρμόζουν τη συνήθη στρατηγική του "διαίρει και βασίλευε", οι λιμενεργάτες απαντούν με την ανακοίνωσή τους:
«Μάθαμε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει μια συμφωνία, ένα είδος διευθέτησης, σχετικά με το λιμάνι της Τεργέστης... Εμείς ως λιμενεργάτες επαναλαμβάνουμε με δύναμη και θέλουμε το μήνυμα να είναι σαφές ότι τίποτα από αυτά δεν θα μας κάνει να συμβιβαστούμε μέχρι να αρθεί η υποχρέωση του "πιστοποιητικού εμβολιασμού. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

Οι λιμενεργάτες διασώζουν την τιμή της εργατικής τάξης και παραδίδουν μαθήματα ταξικής πάλης στους συμβιβασμένους εργατοπατέρες: ΟΧΙ “greenpass”!
 
Ιούνης 2021:  "Ο Γουόρεν Μπάφετ ενισχύει με άλλα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια το Ίδρυμα του Μ. Γκέιτς"
Το 2015, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Warren Buffet, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, δήλωνε: «Η ταξική πάλη είναι υπαρκτή και την κερδίσαμε εμείς»!
Η παγκόσμια ελίτ, όμως, δεν μας είπε ποτέ πως για να είναι περήφανοι οι ολιγάρχες για την ταξική τους νίκη, ξόδεψαν πολλά χρήματα για να εξαγοράσουν και να οικοδομήσουν τη δική τους "αριστερά της εποχής μας", τα παραδοσιακά εργατικά συνδικάτα, τους διανοούμενους πανεπιστημιακούς, τις δικές τους κυβερνήσεις... τη ΝΑΤΟϊκή αριστερά των "ατομικών δικαιωμάτων", της "πράσινης ανάπτυξης", του "κινδύνου κλιματικής αλλαγής", τις δουλεμπορικές ΜΚΟ των "ανοιχτών συνόρων" και τέλος τον θεραπευτικό καπιταλισμό, την υγειονομική δικτατορία στην "πολιτισμένη" δύση με τα πειραματικά εμβόλια των πολυεθνικών τους φαρμακοβιομηχανιών.
Απολάμβαναν υπέρ-κέρδη αυτά τα χρόνια εξαθλιώνοντας λαούς κι εργαζόμενους με τις πολιτικές λιτότητας, κάλπικων στόχων, διακηρύξεων και συνθηκών. 
Απέναντι στις ελίτ και την "αριστερά" που εκσυγχρονίστηκε ξεχνώντας την εργατική τάξη, ή ελέγχοντας την μέσω ανέξοδων "αντιφασιστικών" θεατρικών παραστάσεων κι "αντικαπιταλιστική" ρητορεία, έχουμε μια μεγαλειώδη Ηθική Νίκη των λιμενεργατών που παράγει κι επιβάλλει σεβασμό.
Οι λιμενεργάτες έχουν διατηρήσει μια ταξική επίγνωση που τους ωθεί να κατανοήσουν την κρίσιμη ιστορική στιγμή. Σ' αυτό συνέβαλε η οργάνωση τους σε Αυτόνομα Συνδικάτα Βάσης, έξω από τον έλεγχο της παραδοσιακής αριστεράς. Αυτοί αρνήθηκαν φορτώσεις κι εκφορτώσεις πλοίων φορτωμένων με όπλα, για τους πολέμους των "πολιτισμένων" εναντίον των λαών που αγωνίζονται για Εθνική Ανεξαρτησία.


Σήμερα, για τον αγώνα τους εναντίον των διακρίσεων μέσω του "εμβολιαστικού πιστοποιητικού" -υπήρχε μόνον στη διάρκεια του ναζισμού-, μπορούμε να πούμε με πλήρη συνείδηση:
«Ένας λιμενεργάτης αξίζει περισσότερο από 100 κρατικοδίαιτους Συνταγματολόγους κι όλα τα κόμματα της πάλαι ποτέ αριστεράς, σήμερα ηττημένης "ανανεωτικής" ή "κομμουνιστικής"».
 
 

 Μια καταπληκτική εργατική χορωδία που αποτελείται από Λιμενεργάτες. Τι τραγουδούν; «Άνθρωποι σαν εμάς δεν τα παρατάνε ποτέ»!
Αυτή είναι η δυνατή φωνή των λιμενεργατών του λιμανιού της Τεργέστης!
Είμαστε όλοι λιμενεργάτες θα έπρεπε να είναι η φωνή όλων των κομμάτων και συνδικάτων, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά η αριστερά είναι ηττημένη κι ενταφιασμένη στα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών...
* με την ελπίδα να μην λογοκριθεί, να τους διαφύγει αυτό το συγκινητικό βίντεο...

Αύριο οι ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ της Ιταλίας ξεκινάνε μια απεργία θα διαρκέσει (5) πέντε ημέρες.
Ομολογουμένως είναι μια πανευρωπαϊκή πρόκληση κι όχι μόνον μια εναντίωση στα ρατσιστικά-ναζιστικά μέτρα της κυβέρνησης του δοτού πρωθυπουργού Ντράγκι και των κομμάτων της κυβέρνησής του (αριστεράς, δεξιάς, ακροδεξιάς, κίνημα αγανακτισμένων), αλλά και των θεσμικών αριστερών συνδικάτων.
Είναι μια ανοιχτή πρόκληση απέναντι στο διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 4ου Ράιχ. 
Ο συσχετισμός των δυνάμεων είναι σαφώς υπέρ της εξουσίας και επομένως είναι πιθανό ότι αυτή η μεγαλειώδης Λαϊκή Αντίσταση να μην ευοδωθεί.
Ωστόσο, αυτός ο αγώνας πρέπει να διεξαχθεί ούτως ή άλλως. Μέχρι το τέλος!
Κανένα βήμα πίσω δεν είναι πλέον δυνατό. Ακόμα κι αν η ήττα είναι σίγουρη, έχουμε/έχουν χρέος να τους συμπαρασταθούν όσοι δεν ενσωματώθηκαν στο σύστημα, οι Ελεύθεροι όλου του κόσμου.
Το εγχείρημα τους είναι καθοριστικό και για την δική μας πατρίδα, όπου ΟΛΑ τα κόμματα στηρίζουν το εγχείρημα της πολιτικής καθιέρωσης "εμβολιαστικού πιστοποιητικού".
Τις επόμενες πέντε ημέρες η τύχη της Ιταλίας θα κριθεί για τις επόμενες γενιές. Μια νίκη του τραπεζίτη Ντράγκι και όλων των πολιτικών κομμάτων που τον στηρίζουν θα άνοιγε τις πόρτες σε ένα μέλλον φτώχειας κι εξαθλίωσης.
Αν δεν τα καταφέρουν, θα έχουν καταθέσει μια μαρτυρία ότι όλοι οι Ιταλοί πολίτες δεν έχουν σκύψει την πλάτη τους, το κεφάλι τους μπροστά στα ψέματα και τους εκβιασμούς.
Κάποιοι, αργά ή γρήγορα, θα μπορεί να πάρουν τη σκυτάλη τους!

Με "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ"
ο
ι Καθηγητές των Πανεπιστημίων ενάντια στο «εμβολιαστικό πιστοποιητικό» συμμετέχουν στην αυριανή Γενική Απεργία μαζί με τους λιμενεργάτες. Περισσότεροι από 1.000 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι δεν διαπραγματεύονται το δικαίωμα της Ελευθερίας και το ρατσιστικό διαχωρισμό των ανθρώπων, όπως την περίοδο του ναζισμού:
 
«Ως καθηγητές πανεπιστημίου ενάντια στην "πράσινο ελευθέρας", συμμετέχουμε σθεναρά στη γενική απεργία που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 για να πούμε όχι στις διακρίσεις που επιβάλλει η πράσινη κάρτα.
Θα σταθούμε δίπλα σε όλους τους άλλους εργαζόμενους σε αυτόν τον αγώνα για Ελευθερία, για Εργασία και για Δημοκρατία. Θα είμαστε δίπλα στους μαθητές και φοιτητές που συμμετέχουν σ' αυτή τη μάχη για τα δικαιώματα όλων των Ιταλών. Χωρίς έναν σκληρό πολιτικό και συνδικαλιστικό αγώνα, το Green Pass δεν θα αποσυρθεί. Η γενική απεργία είναι ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Στο δύσκολο δρόμο για να επαναφέρουμε την επιστημονική και πολιτική συζήτηση στη θέση που της αξίζει, αυτή η απεργία είναι μια σημαντική ημερομηνία.
Ας μην αφήσουμε τους απεργούς μόνους, ας βεβαιωθούμε ότι όλοι οι Ιταλοί καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της επίθεσης κατά των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των πολιτών.
Επαναλαμβάνουμε ότι ο αγώνας για την Ελευθερία του σήμερα, για ένα μέρος των Ιταλών πολιτών, είναι ο αγώνας για την Ελευθερία του αύριο»
Ο πλήρης κατάλογος με τους υπογράφοντες ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Πανεπιστημίων: ΕΔΩ

* Στην Ελλάδα μόνον ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Κασιμάτης ύψωσε φωνή αντίστασης... Οι συνταγματολόγοι, ο νομικός κόσμος, όπως και τα πολιτικά κόμματα και τα συνδικάτα, σιτίζονται σε προγράμματα που πληρώνει με αίμα ο λαός μας κι έτσι σιωπούν ένοχα... [Βλέπε, σε: Ευτυχώς, στην Ελλάδα το Φοιτητικό & Μαθητικό κίνημα δεν έχει υποστεί "ψεκασμό"]
 
Αύριο ΟΛΑ τα λιμάνια της Ιταλίας θα νεκρώσουν. Το παράδειγμα των λιμενεργατών της Τεργέστης ακολουθούν τα αυτόνομα συνδικάτα βάσης και κλείνουν τα λιμάνια της Ιταλίας:
 
«Από την αυγή της 15 Οκτώβρη 2021, χωρίς καθορισμό καταληκτικής ημερομηνίας, μέχρι την πλήρη κατάργηση του green pass»
🇮🇹CALABRIA
LAMEZIA TERME: Porto 5.00
🇮🇹CAMPANIA
NAPOLI: Porto di Napoli 5.00
SALERNO: Porto 5.00
🇮🇹EMILIA ROMAGNA
RAVENNA: Porto 5.00
🇮🇹FRIULI VENEZIA GIULIA
TRIESTE: Molo Ausonia 5.00
MONFALCONE: Stabilimenti Fincantieri 5.00
UDINE: Piazzale Chiavris 11.00
🇮🇹LAZIO
CIVITAVECCHIA: Port 5.00
🇮🇹LIGURIA
GENOVA: Porto 5.00
SPEZIA: Port 5.00
SAVONA: Porto 5.00
🇮🇹MARCHE
ANCONA: Porto 5.00
🇮🇹PUGLIA
BARI: Porto 5.00
🇮🇹SARDEGNA
CAGLIARI: Porto 5.00
OLBIA: Porto 5.00
🇮🇹SICILIA
PALERMO: Porto 5.00
CATANIA: Porto 5.00
MESSINA: Porto 5.00
TRAPANI: Porto 5.00
🇮🇹TOSCANA
LIVORNO: Porto 5:00
🇮🇹VENETO
VENEZIA: Porto Marghera 5.00

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση