GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΟΨΕΙ! Την Δευτέρα η επίταξη των ιδιωτών γιατρών...

Η επίταξη των ιδιωτών γιατρών ξεκινά τη Δευτέρα όπως έκανε γνωστό  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, που δεν απέκλεισε και νέα μέ...

Η επίταξη των ιδιωτών γιατρών ξεκινά τη Δευτέρα όπως έκανε γνωστό  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, που δεν απέκλεισε και νέα μέτρα για ανεμβολίαστους.  

Μιλώντας στον ALPHA, επεσήμανε πως εάν το Σαββατοκύριακο δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες που έχουν καταγραφεί στο ΕΣΥ από γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη ιδιωτών γιατρών.

«Υπάρχει ανάγκη από πνευμονολόγους, από παθολόγους, από γενικούς γιατρούς. Ό,τι χρειάζεται για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ θα το κάνουμε χωρίς να υπολογίσουμε το οποιοδήποτε κόστος, διότι εκεί γίνεται η μεγάλη μάχη και η προσπάθειά μας έχει ως προτεραιότητα να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανθρώπινες απώλειες» υπογράμμισε.

Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, καθώς η πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε αρκετές περιοχές της χώρας αγγίζει το 100%.

Η πληρότητα των ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 97% , ενώ ο μέσος όρος σε όλη την Ελλάδα είναι στο 88% σύμφωνα με το MEGA, ενώ σήμερα, μαζί με τους 67 θανάτους από κορονοϊό και τα 6.801 κρούσματα έσπασε και το «φράγμα» των 500 διασωληνωμένων.

Δεν αποκλείονται και νέα μέτρα
Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ο κ. Οικονόμου σχολίασε πως η κυβέρνηση εστιάζει στα υπάρχοντα όμως εάν χρειαστεί να σφίξει κι άλλο ο κλοιός, θα είναι για τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις πως λόγω Χριστουγέννων και γιορτών θα υπάρχει χαλάρωση, αλλά το ακριβώς αντίθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση