GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΩΝ ο Robert F. Kennedy! ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ στο Μιλάνο (παρά τις απαγορεύσεις) κατά του «πράσινου πάσου»...

«Αρπάζουν τα δικαιώματα μας και δεν πρόκειται ποτέ να μας τα επιστρέψουν, εκτός κι αν τους αναγκάσουμε. Θα είμαι πάντα στο πλάι σας, κι αν χ...


«Αρπάζουν τα δικαιώματα μας και δεν πρόκειται ποτέ να μας τα επιστρέψουν, εκτός κι αν τους αναγκάσουμε. Θα είμαι πάντα στο πλάι σας, κι αν χρειαστεί να πεθάνω για αυτό, θα πεθάνω φορώντας τις μπότες μου!» 
Robert F. Kennedy Jr. 


Παρά την απαγόρευση των κινητοποιήσεων από το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, λαοθάλασσα από επικριτές του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου» πραγματοποίησε πορεία και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Μιλάνου, Πιάτσα Ντουόμο.

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε αποφάσισε να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις σε όλα τα κεντρικά σημεία των πόλεων, τις πορείες, όπως και κάθε είδους διαδήλωση κοντά σε γραφεία κομμάτων, συνδικάτων, στη Βουλή, στη Γερουσία και στα διάφορα υπουργεία.

Αν και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να κλείσουν τις οδούς που οδηγούν στην πλατεία του Μιλάνου, οι διαδηλωτές κατόρθωσαν να τους αποφύγουν, καθώς μπερδεύτηκαν μέσα στο πλήθος που είχε βγει για την καθιερωμένη, σαββατιάτικη βόλτα. Έτσι, μέσω μικρών παρόδων έφτασαν στην πλατεία Ντουόμο, όπου μεταξύ των ομιλήτων ήταν και ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, γιος του δολοφονημένου Ρόμπερτ Κένεντι.

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, επέκρινε το πιστοποιητικό Covid της Ιταλίας ως “όργανο επιτήρησης”. Ο Κένεντι, που έγινε δεκτός ως ήρωας από τις πολλές χιλιάδες άτομα που ήταν συγκεντρωμένα, ενθάρρυνε «όλους σε αυτό το πλήθος να βγουν έξω και να πολεμήσουν για να αντισταθούν, να αντισταθούν, να αντισταθούν». Ο Κένεντι κάλεσε τους διαδηλωτές «να διεκδικήσουμε ξανά την κυβέρνησή μας, να διεκδικήσουμε ξανά τις ζωές μας, να διεκδικήσουμε ξανά την ελευθερία μας για τα παιδιά μας, για τη χώρα και για όλο το μέλλον των επόμενων γενεών».

Μέσα σε επευφημίες και χειροκροτήματα Ο Κένεντι, ηγέτης της οργάνωσης Παιδικής Υγείας Άμυνας (Children’s Health Defence), είπε: «Θα σταθώ πλάι σας και αν χρειαστεί να πεθάνω για αυτό, θα πεθάνω φορώντας τις μπότες μου».



Μιλώντας σε δημοσιογράφους νωρίτερα την ίδια ημέρα ο Κένεντι είπε: «Το Green Pass δεν είναι μια καινοτομία για τη δημόσια υγεία. Είναι ένα όργανο υπακοής και οικονομικού ελέγχου, ίδιο με τα βιβλιάρια που εξέδιδε το Τρίτο Ράιχ».

Η διαδήλωση του Μιλάνου διεξήχθη υπό τους νέους περιορισμούς της Ιταλίας με στόχο να περιορίσουν τις διαδηλώσεις για το Green Pass και να τους κρατήσουν μακριά από τα κέντρα των πόλεων και τους εμπορικούς δρόμους σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αργότερα το βράδυ μια ομάδα διαδηλωτών No Green Pass παρέκαμψε ένα οδόφραγμα γύρω από την κεντρική Piazza Duomo του Μιλάνου, κάτι που οδήγησε σε δύο συλλήψεις, ενώ 30 άτομα ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία.

Υπήρξαν διαδηλώσεις και σε άλλες ιταλικές πόλεις, όπως στο Τορίνο, τη Νάπολη και τη Ρώμη, όπου περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Circus Maximus. Η διαδήλωση της Ρώμης, που περιγράφεται ως «αποτυχία» από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των δρόμων και το κυκλοφοριακό χάος το βράδυ του Σαββάτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση