GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ότι "εκχωρούν τη δημόσια διοίκηση σε golden boys στελέχη με παχυλούς μισθούς..."

Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με τον τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π...



Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με τον τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Κώστα Ζαχαριάδη, με θέμα το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της, υπογράμμισε τον αντισυνταγματικό χαρακτήρα της διάταξης του νομοσχεδίου, σχετικά με την κάλυψη διευθυντικών θέσεων από την ιδιωτική αγορά, γεγονός που εκχωρεί, με πρωτοφανή τρόπο, τη δημόσια διοίκηση σε golden boys στελέχη με παχυλούς και προκλητικούς μισθούς. Ταυτόχρονα, η απαράδεκτη αυτή διάταξη παρακάμπτει την ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης και καταργεί κάθε έννοια αξιοκρατικής διαδικασίας, μέσω Α.Σ.Ε.Π., για την επιλογή διευθυντών/ντριών στο δημόσιο τομέα. Τέλος, η ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι το νομοσχέδιο δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο τον ΕΦΚΑ, αλλά συνολικά τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και της ιεραρχικής πυραμίδας σε όλους τους κρίσιμους τομείς του Κράτους. Δηλαδή, συνιστά έναν νομοθετικό πιλότο που αφενός καταλύει κάθε έννοια αξιοκρατίας, και αφετέρου δημιουργεί ένα θερμοκήπιο διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων σε βάρος του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής ασφάλισης.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κ. Κ. Ζαχαριάδης, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ανέφερε αρχικά ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων με την ΑΔΕΔΥ για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Ο κ. Ζαχαριάδης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει και με αυτό το νομοσχέδιο να ιδιωτικοποιήσει βασικές πτυχές του κοινωνικού κράτους. Επίσης, επεσήμανε ότι, η επιλογή στελεχών σε διευθυντικές θέσεις, και μάλιστα με προκλητικά υψηλούς μισθούς, από την ελεύθερη αγορά αποτελεί ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στον πυρήνα της καθεαυτής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Κι αυτό είναι εξόχως προβληματικό.

Τέλος, εκφράζοντας τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι αποτελεί προτεραιότητα, για την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση, η ακύρωση και η κατάργηση τέτοιων αντισυνταγματικών νόμων, αν και εφόσον ψηφιστούν, από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση