GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΜΠΛΟΚΗ! ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ οχηματαγωγό ελλιμενίστηκε στην Αλεξανδρούπολη με άρματα μάχης του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία...

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου ένα νέο γιγάντιο οχηματαγωγό με στρατιωτικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ...  Στ...


Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου ένα νέο γιγάντιο οχηματαγωγό με στρατιωτικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ... 

Στο λιμάνι θα ξεφορτώσει τεθωρακισμένα και άλλο στρατιωτικό υλικό, το οποίο στη συνέχεια, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του evros.gr θα μεταφερθεί μέσω σιδηροδρομικού δικτύου στην Πολωνία ή στη Ρουμανία, ενισχύοντας τις αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις που βρίσκονται στην ανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες το οχηματαγωγό μεταφέρει κυρίως άρματα μάχης.

Το τεράστιο πλοίο έφτασε στις 5 το απόγευμα όπως ανακοίνωσε σε μήνυμα του στο Twitter ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ. 

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ επεσήμανε με δικό του τουίτ ότι αυτό το γεγονός αποδεικνύει τον στρατηγικό ρόλο και αξία που έχει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Hδη ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης πλέει και η ομάδα κρούσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Harry S. Truman». Το αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ το οποίο συνοδεύεται και από ελληνικό πολεμικό πλοίο στο θρακικό πέλαγος και παρακολουθείται στενά από ρωσική φρεγάτα, βρίσκεται στο θρακικό πέλαγος. Τα αεροπλάνα που σταθμεύουν στο “Harry S. Truman” έχει αναλάβει περιπολίες στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας.

Το αεροπλανοφόρο προηγουμένως βρισκόταν μεταξύ Αη Στράτη και Λήμνου. Από την περασμένη Παρασκευή και έως τις 20 Μαρτίου, έχει οριστεί ενεργοποιημένο πεδίο βολής στο Μυρτώο Πέλαγος, όπου τα F-18 του «Χάρι Τρούμαν» θα ασκούνται σε βολές. Το αεροπλανοφόρο έχει εκτόπισμα 103.000 τόνων, αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων και κινείται με ισχύ που δίνουν οι δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες του. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του τα 78, ενώ το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα. Η έκταση του καταστρώματός του ξεπερνά τα 4,5 στρέμματα. Πρόκειται για πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο κλάσης Nimitz και φέρει το όνομα του 33ου προέδρου των ΗΠΑ. Καθελκύστηκε το 1996 και εντάχθηκε στο αμερικανικό ναυτικό το 1998. Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο έχει δυνατότητα παραμονής σε αυτό 90 μαχητικών αεροσκαφών και διαθέτει 2.500 καμπίνες με δυνατότητα παραμονής 6.500 ατόμων. Ακόμα, διαθέτει τηλεοπτικό σταθμό, γυμναστήρια, μουσείο, ταχυδρομείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση