GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΕΚΠΛΗΞΗ! ΠΟΣΟΙ Έλληνες απαντούν ότι οι ρωσικοί ισχυρισμοί (για τον πόλεμο) «έχουν βάση»...

Προβάδισμα 8,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse. Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου ...



Προβάδισμα 8,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse. Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 32%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 14%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λϋση με 4,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%. Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 56% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς το ερώτημα για το πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 45% απαντά το 2023, το 30% λέει μέχρι το φετινό καλοκαίρι και το 16% μέχρι το τέλος της χρονιάς.



Πολύ και αρκετά προβληματισμένο δηλώνει το 85% (70%+15%) των πολιτών στην καθημερινότητά του από τις πρόσφατες ανατιμήσεις σε ενέργεια, προϊόντα και υπηρεσίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις το 2% δηλώνει ότι ανησυχεί λίγο ή ελάχιστα, ενώ ένα 5% απαντά ότι ανησυχεί «μέτρια». Στην ερώτηση ποια κατηγορία οικογενειακών εξόδων προκαλεί τον μεγαλύτερο προβληματισμό, το 45% απαντά το ρεύμα, το 20% η θέρμανση, το 13% τα τρόφιμα και το 12% τα καύσιμα.

Αναφορικά με τα μέτρα και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την στήριξη των καταναλωτών στις πρόσφατες ανατιμήσεις, το 83% λέει ότι «απαιτούνται άλλα ή και άλλα μέτρα». Όμως το 45% θεωρεί ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ ένα ποσοστό 45% κρίνει ότι τα μέτρα είναι προς την λάθος κατεύθυνση.




Ανησυχία στους πολίτες για τις εξελίξεις στην Ουκρανία
Ακόμη, απαισιόδοξοι ως προς το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι οι πολίτες, καθώς το 35% απαντά ότι θα τελειώσει τους επόμενους μήνες και το 32% τις επόμενες εβδομάδες. Μάλιστα, ένα 11% πιστεύει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει «αργότερα», ενώ μόλις ένα 2% απαντά «τις επόμενες ημέρες». Οι πολίτες σε ποσοστό 77% δηλώνουν «πολύ» και «αρκετά» προβληματισμένοι από τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις συνέπειές τους. Μόνο το 4% δηλώνει από ελάχιστα έως καθόλου προβληματισμένο.

Τέλος, σε ερώτηση αν βρίσκουν βάσιμους ή αβάσιμους τους ρωσικούς ισχυρισμούς που οδήγησαν στον πόλεμο στην Ουκρανία, ένα 56% απαντά ότι οι ισχυρισμοί έχουν κάποια βάση, ενώ ένα 78% απαντά ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις είναι απαράδεκτες.





Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση