GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντίο "Bozambo"... “NO PASARAN-NOSOTROS PASEREMOS!”

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Όποτε λάμπουν τα αστέρια, κάθε φορά που αντηχεί ο άνεμος, κάθε άνθος ή βροχή θα είσαι ανάμεσά μας ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Όποτε λάμπουν τα αστέρια, κάθε φορά που αντηχεί ο άνεμος,
κάθε άνθος ή βροχή θα είσαι ανάμεσά μας
...

Ήσουν ένας τυφώνας ζωντάνιας και χαράς κι η απουσία σου
θα μετατρέπεται σε παρουσία κάθε φορά που σε θυμόμαστε
και θα σε θυμόμαστε αιώνια!

Ο σύντροφος Edy Ongaro, με το όνομα μαχητή "Bozambo", του Θρυλικού μασκοφόρου αντάρτη της Αιθιοπίας και του μυθικού Ιταλού αντάρτη του Ιταλικού ΕΑΜ Pietro Barberis (1923-2014), έπεσε στο Ντονμπάς ενάντια στους Ουκρανούς Ναζί που χρηματοδοτούν κι εξοπλίζουν οι ΗΠΑ κι η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από το 2015 ήταν στο Ντονμπάς, ένα χρόνο μετά το ευρωπαϊκό ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία... Ιταλός σύντροφος, διεθνιστής...
Είθε η γη να είναι ο ανάλαφρος σύντροφός του.

Ο Edy Ongaro "Bozambo", ο Ιταλός διεθνιστής μαχητής από το Πορτογκρουάρο του Βένετο, είχε καταταγεί στην Ταξιαρχία "Prizrak". Για 7 χρόνια παρέμεινε σε εκείνη την κατεστραμμένη γη από τον 8ετη πόλεμο των Ουκρανών Ναζί. Λίγοι θα είχαν αντισταθεί όπως εκείνος για τόσα χρόνια κι αντιμετωπίζοντας καθημερινά τις σφαγές, τη γενοκτονία από μέρους της νεοναζιστικής κλίκας της Ουκρανίας.

Αγωνίστηκε για το λαό του Ντονμπάς...
Ο «Bozambo», έπεσε στη μάχη για να υπερασπιστεί το Ντονμπάς από τη ναζιστική βαρβαρότητα, μια γη που τον είχε καλωσορίσει και που το ανταπέδωσε με απέραντη αγάπη. Πέθανε για να υπερασπιστεί τους συντρόφους του κάνοντας τον εαυτό του ασπίδα, προστατεύοντάς τους από μια χειροβομβίδα στην Αβντιβκά, βόρεια του Ντονέτσκ.
Τον θρηνούν οι ελεύθεροι του κόσμου κι όχι μόνο η πατρίδα του το Βένετο της Ιταλίας. Ένας αληθινός αντάρτης που από το 2015, δεν εγκατέλειψε ποτέ την Αντίσταση της περιοχής, κατατάχθηκε στην Ταξιαρχία "Prizrack" και στη συνέχεια στον τακτικό στρατό του Ντονμπάς. Πολέμησε γενναία για την ελευθερία που προέκυψε από τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ.
Οι αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες, οι δούλες των ΗΠΑ θα τον αποκαλέσουν "ξένο μαχητή", αλλά ο «Bozambo» για τους Ελεύθερους του κόσμου είναι ένας κομμουνιστής ήρωας, ένας διεθνιστής παρτιζάνος που έδωσε τα πάντα για τον αντιφασιστικό-αντιναζιστικό αγώνα.
Ενώ στην "πολιτισμένη" δύση των ανθρωπόμορφων τεράτων του 4ου Ράιχ μιλούν για την "αντίσταση" του κλόουν Ζελένσκι -μάλιστα θα μιλήσει και στη βουλή της αποικίας Ελλάδα, επειδή το θέλουν οι νεοαποικιοκράτες-, με τις καταθέσεις εκατομμυρίων στις παράκτιες (offshore), για να δικαιολογηθούν οι ναζιστικές ορδές των ταγμάτων Αζόφ, η θυσία του Edy Ongaro μας υπενθυμίζει ότι η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ είναι και θα υπάρχει πάντα στον αγώνα κατά του ναζιφασισμού, ότι ο πόλεμος για το Ντονμπάς είναι αγώνας εθνικής απελευθέρωσης κι ο ειρηνισμός των ισαποστάκηδων με συναυλίες [βλέπε, σε: «Συναυλίες & εκκλήσεις "ειρήνης" στην υπεράσπιση του ιμπεριαλισμού!»] και κορώνες περί Ρωσικού ιμπεριαλισμού... είναι προσφορά έργου κι υπηρεσιών στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.
Κόκκινες σημαίες που πνέουν στον άνεμο για την αποναζιστικοποίηση!
Καλό ταξίδι "Bozambo"!

Σημειώνει από την Ιταλία ο φίλος του Alessandro Borsari:

«Θα πουν ότι ήσουν μισθοφόρος, "ξένος μαχητής".
Ξέρω όμως ότι συχνά δεν είχες χρήματα ούτε για φαγητό, και ότι το Ντονμπάς ήταν πλέον το σπίτι σου, οι άνθρωποι σου, η οικογένειά σου.
Υπάρχει μια άβυσσος ανάμεσα σε αυτούς που είναι πρόθυμοι να σκοτώσουν για χρήματα και σ' αυτούς που είναι έτοιμοι να πεθάνουν για ένα ιδανικό, με αντάλλαγμα το τίποτα.
Επέλεξες να πολεμήσεις για να προστατεύσεις και πέθανες σώζοντας ζωές.
Έντι, ήλπιζες να ανατείλει σύντομα ο ήλιος.
Και έτσι θα γίνει!
»

Ειρωνεία... σε μια παλιότερη συνέντευξή του (βίντεο), μεταξύ άλλων κι αναφορικά με το αν πληρώνεται στο Ντονμπάς σαν μισθοφόρος... απαντάει:

- Λαμβάνεις μισθό;
- Σίγουρα ναι! Ένα πρωινό, ένα μεσημεριανό, ένα δείπνο, ένα
Καλάσνικωφ... Ναι είμαι πλούσιος σαν τον Ποροσένκο...

Το δικτατορικό κατασκεύασμα... ο πολυεκατομμυριούχος Ποροσένκο, το ίνδαλμα του "αριστερού" πρωθυπουργού Τσίπρα... Τσίπρας: Ξεπλένει το φασιστικό προτεκτοράτο της Ουκρανίας! Ο αυτό-εξευτελισμός των «αριστερών» ανδρεικέλων...

Το τελευταίο μήνυμα του "Bozambo":

«Σύντροφοι και Φίλοι,
ίσως, σύντομα θα ξαναβρεθώ χωρίς δυνατότητα επαφής μέσω fb,
συνεπώς σας καλώ να παρακολουθείτε τα νέα στα κανάλια της Νέας Ρωσίας (Novorossiya).
Υπάρχουν ακόμη πολλοί Ουκρανοί ναζί στο έδαφός μας.
Σας χαιρετώ από το τελευταίο χαράκωμα της Ευρώπης, όρθιος, με κλειστή γροθιά και χωρίς αλυσίδες
»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση