GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΔΙΑΛΥΤΙΚΟΣ πολιτικός μύκητας ο μητσοτακισμός...»

Νίκος Καραχάλιος για τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟΣ/ Ο ΔΙΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΥΚΗΤΑΣ CANDIDA AURIS  Παρακολούθησα λεπτό προς λεπτό τις διεργα...

Νίκος Καραχάλιος
για τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟΣ/ Ο ΔΙΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΥΚΗΤΑΣ CANDIDA AURIS 

Παρακολούθησα λεπτό προς λεπτό τις διεργασίες του 14ου Συνεδρίου της (υβριδικής σημιτοποταμίσιας) Νέας Δημοκρατίας.

Αν αναρωτιέστε «γιατί;», οι λόγοι είναι πολλοί, ξεχωρίζω τρεις (3) εξ αυτών:
1ον Είμαι ακόμη μέλος της!
Ναι!
Ο Κυριάκος δεν με έχει διαγράψει!!!
Δείχνει ανωτερότητα, παρά τα πόσα του γράφω από τις στήλες του antinews;
Με θεωρεί μικρό πολιτικό μέγεθος για να ασχοληθεί μαζί μου;
Πιθανόν… θα δει…
Ή το τρίτο -και μάλλον επικρατέστερο- φοβάται πως θα του κάνω μεγαλύτερη ζημιά έξω από «το μαντρί» παρά μέσα;
Δικό του θέμα.
Εμείς οι πραγματικοί Γαλάζιοι προχωράμε συλλογικά με σταθερά βήματα!

2ον Θεωρώ υποχρέωσή μου, αφού ασχολούμαι με τα κοινά να παρακολουθώ τις διεργασίες όλων των κομμάτων.
Δεν είναι επαγγελματική διαστροφή.
Είναι θέμα αρχής.

3ον Δεν χάνω ό,τι έχει την υπογραφή -έστω και θεσμικά- του αδελφικού μου φίλου και πρώην Προέδρου μας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Και στα οργανωτικά, που είναι η ευθύνη του, νομίζω ότι το Συνέδριο παίρνει άριστα! Εξαιρετική σκηνοθεσία και σκηνογραφία, μεγάλη -αναμενόμενη άλλωστε- προσέλευση και εκλεκτοί Ευρωπαίοι καλεσμένοι. (Από το ΕΛΚ όπου είναι Αντιπρόεδρος ο Βαγγέλης). Γιατί πλην του -επίσης αδελφικού φίλου Νίκου Αναστασιάδη- κανείς άλλος Αρχηγός Κράτους δεν έκανε την τιμή στον Κυριάκο να παρευρεθεί στο Συνέδριο της «ΝΔ», που ο ίδιος -αυτοθαυμαζόμενος για άλλη μια φορά- εξύψωσε ως «το ισχυρότερο Κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη»!

Και μετά απορεί γιατί οι Κεντροδεξιοί ηγέτες του γυρνάνε την πλάτη -όχι μόνο στα SUMMITS, αλλά ακόμη και στις οικογενειακές φωτογραφίες στο τέλος των Συνόδων Κορυφής...
Δεν κυβερνά -εξ όσων γνωρίζω- ο Boris Johnson και το Συντηρητικό Κόμμα στην Αγγλία;

Ξεπέρασε σε μέγεθος και επιρροή τα CDU/CSU της Γερμανίας ή τα υποβαθμίζει κοντόφθαλμα ενόψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ξεχνώντας τους διαχρονικούς δεσμούς της οικογένειάς του με το Βερολίνο;
Ή μήπως το ισπανικό Partido Polpular είναι μικρότερο μέγεθος από την «υβριδική ΝΔ»;

Σίγουρα εκεί που έχει δίκιο είναι στη σύγκριση με τους Γάλλους ομόσταυλούς μας το RPR, του οποίου η υποψήφια Βαλερί Πεκρές πάτωσε στις πρόσφατες Προεδρικές εκλογές. Η αδυναμία της ήταν τέτοια που δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει ούτε 5%... Γι’ αυτό τώρα η μόδα των #Kyriakistas είναι να ταυτίζονται με τον ακραιοκεντρώο Μακρόν των τραπεζών και των ελίτ.

Αλλά ακόμη και αυτή η καιροσκοπική ταύτιση, χαλάστηκε από τη μεταγραφή του διαγραφέντα Γιώργου Κύρτσου στην ομάδα των ευρωβουλευτών του! Μπράβο timing Γιώργο μου! Τους το θόλωσες και αυτό το αφηγηματικό αποκούμπι...

Πίσω στο πολιτικό περιεχόμενο της 1ης ημέρας, όπου το ενδιαφέρον ήταν σαφώς στραμμένο στο πώς θα εμφανιστεί ο «Τέλειος», ανανεωμένος μετά από ένα χρόνο, γεμάτο γκάφες και στραπάτσα (Covid, φωτιές, ΔΕΗ, εθνικά, κ.ά.).
Ήταν όντως «ραμμένος» άψογα!
Και «κουμπωμένος» σφικτά στο auto-que!

Φαινόταν να το έχει έστω και γραμμένο το «παραμύθι». Μέχρι την άτυχη στιγμή όπου «έχασε τη γραμμή» στην υπαγόρευση και θύμισε τον Βέγγο μην ξέροντας τί να πεί (Α βρε Βύρωνα… θαύμασε ρήτορες που διαθέτει η νέα γενιά!). Πέραν του ολισθήματος, που έδωσε άλλη μια ευκαιρία στο κοινό του twitter να διασύρει τους «εκλεκτούς», οι λογογράφοι του Κυριάκου, τα άλλα πήγαν θαυμάσια! (Αφού δεν υπήρχε και κάτι άλλο να γίνει).

Με μια μικρή υποσημείωση: φόρτωσαν στον αυτόματο υποβολέα μια ομιλία του 2020! Θα ήταν ένα εξαιρετικό κείμενο, αν όμως είχε εκφωνηθεί δύο χρόνια πριν. Σήμερα φάνταζε εντελώς εκτός τόπου και χρόνου…

Εκτός αν το αφήγημά του Κυριάκου περί του «ζούμε στην καλύτερη χώρα του κόσμου», το έχει «χάψει» και ο ίδιος ο Μητσοτάκης…

Ξέρετε, ο ιδρυματισμός είναι η ασθένεια που χτυπάει τους περισσότερους Πρωθυπουργούς μετά το μέσο της θητείας τους. Χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα. Και δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος επαναφοράς, από ένα συνέδριο καρεκλοκένταυρων χειροκροτητών.
Χωμένοι μέσα στα κυβερνητικά αυτοκίνητα, βολεμένοι με παχυλούς μισθούς (που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος), οι 5.000 ΑΛΑΛΟΙ που συγκεντρώθηκαν στο Metropolitan Expo, θυμίζουν τη συνέλευση των κουστουμάτων μετόχων της Lehman Brothers λίγο πριν την κατάρρευση...
Πρόβατα ανέμελα οδηγούνται στην πολιτική σφαγή των επερχόμενων εκλογών, με την αμεριμνησία τουρίστα στα Ματογιάννια της Μυκόνου.

Το παράδοξο είναι πως ο «ηγετίσκος τσέπης» που ανέχονται αδιαμαρτύρητα, χρησιμοποίησε λογοκλέπτοντας όλο το μενού της Καραμανλικής ρητορικής της δεκαετίας των κομματικών επιτυχιών του 2000 και δεν είχε ουδείς -έστω τα παβλοφικά αντανακλαστικά- να ξυπνήσει και να βγει τοποθετούμενος από βήματος -όχι στους διαδρόμους- από το ροζ συννεφάκι του. [Με την εξαίρεση του Αντώνη Σαμαρά, που τώρα μόλις στο κλείσιμο βάζει τα πράγματα στη θέση τους! Ευτυχώς που υπάρχει και ο Αντώνης, γιατί η 2η μέρα δεν θύμιζε Συνέδριο, αλλά εκκλησία με 5.000 λιβανιστήρια].

Όταν εμείς μιλάγαμε για «2 ΕΛΛΑΔΕΣ» ήμαστε στην αντιπολίτευση και εκπροσωπούσαμε μια καθημαγμένη χώρα. Όχι Golden Boys τύπου Στάση με μισθούς 360.000 ευρώ!
Όταν μιλούσαμε για «Σιωπηλή Πλειοψηφία», ήμαστε Αξιωματική Αντιπολίτευση του 42% με 120 βουλευτές και παίζανε τα δελτία τον Κώστα Καραμανλή στο κλείσιμό τους για 30 δευτερόλεπτα μόνο, λίγο πριν τα αθλητικά. Δεν ελέγχαμε -όπως αυτοί- το σύνολο των πετσομένων καναλιών…

Αυτοί εδώ είναι μια «Καθεστωτική Υπερεξουσία», που τα βρίσκουν «Όλα Τέλεια», χωρίς ίχνος αυτοκριτικής μετά από σχεδόν τρία χρόνια στο τιμόνι μιας χώρας που καταρρέει και μιας κοινωνίας που έχει πάθει ηλεκτροπληξία...
Και μάλιστα έχουν το θράσος να χρησιμοποιούν και ένα σύνθημα που αποτελεί την επιτομή του wishful thinking, για να μην πω των fake news: «ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ»!

Ποιός το πιστεύει αυτό για την αλαζονική και ανάλγητη «ΝΔ» του νεοφιλελεύθερου Μητσοτάκη των ελίτ και των πολυεθνικών;

Ενός εμμονικού τύπου που σαν πολιτευτής επαρχίας με το που ξεκίνησε την ομιλία του, έκανε αναφορά στα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ, (ο οποίος με την «εκλογή Τσίπρα» την Κυριακή θα τον καλύψει και επικοινωνιακά. Το ίδιο θα του κάνει και το ΚΙΝΑΛ… Άλλο σπουδαίο timing). Είναι τόσο κοντά που τον κάνουν sandwich. Όμως, του Κυριάκου του άρεσε τόσο πολύ το άστοχο Slogan, που βρήκε πρόθυμους χειροκροτητές όταν ανακοίνωσε πως θα κάνει «ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ».
Μόνο που μπερδεύεται: το Συνέδριο του 2023 θα είναι Έκτακτο και θα αφορά την αλλαγή ηγεσίας!
Αυτό κρατείστε το ως πρόβλεψη και ως συμπέρασμα. Δεν το λέω από αντίδραση, αλλά από την οργή που εισπράττω εδώ και μήνες που γυρνάω σε όλη τη χώρα από τη «σιωπηλή πλειοψηφία» της πατριωτικής, κοινωνικής και δημοκρατικής κεντροδεξιάς.

Οι δεκάδες χιλιάδες των προδομένων ψηφοφόρων της παραδοσιακής ΝΔ καταλογίζουν προσωπικά στον ίδιο τον Μητσοτάκη και τις 3 ασθένειες που προσπάθησε να αποδιώξει:
και ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΣΜΟ
και ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟ
και ΕΠΑΡΣΗ!

Και βέβαια έχουν μείνει ξεκρέμαστοι από αυτό που ο ίδιος ονομάζει «κρίσιμο νήμα μεταξύ παράδοσης και εξέλιξης», όπως το μεταφράζει με ΚΝΙΤΕΣ Θεοδωρικάκους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ήμαρτον!) και τα άλλα «ροζ ορφανά του Σημίτη» να κατακλύζουν μαζί με «χρυσοπληρωμένα ασυνόδευτα» από το HARVARD τους Δημόσιους Οργανισμούς.

Ο Candida Auris της «ΝΔ» έχει διεισδύσει ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει προκαλέσει ως διαλυτικός μύκητας λοίμωξη στο μέσο Νεοδημοκράτη και αλλοίωση στη φυσιογνωμία της Παράταξης.
Έχει ονοματεπώνυμο: «Μητσοτακισμός».
Έχει και ημερομηνία λήξης: «το βράδυ των επερχόμενων εκλογών».
Έχει και απάντηση: «ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ», τους πραγματικούς Δημοκράτες, που βρίσκονται εκτός γκλαμουράτων ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ, αλλά εντός της κοινωνίας.

2 σχόλια

  1. Καραχαλιε θα κανουμε κανενα κεντροδεξιο κομμα της προκοπης,ή θα σαλιαριζεις εκει με τα αποσκατα μιας παραταξης που τη μαγαριζει ενας σκατοψυχος ψυχασθενης,με το συνοθυλευμα των λαμογιων του Καρατζαφερη και του Σημιτη;Ολα τα αλλα ειναι αρκουδιαρικες ιστοριες.Αμα ειναι κατσε εκει μαζι με τους αλλους χαμαιρπεις που βοηθανε να καταστραφει η πατριδα.Και κατι ακομη:Αν τυχον και κλεισει το Χαμογελο του Παιδιου,τοιχο-τοιχο να πηγαινετε και οχι σε κλειστο και σκοτεινο μερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑΣ ΠΟΥ ΑΕΡΟΛΟΓΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση