GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουκρανία... Ποιος τράβηξε αυτή τη φωτογραφία;

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Το όνομά του είναι Andrea Rocchelli. Ιταλός, επαγγελματίας φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφος. Δολοφονήθηκε στις...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Το όνομά του είναι Andrea Rocchelli.
Ιταλός, επαγγελματίας φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφος.
Δολοφονήθηκε στις...

24 Μάη του 2014, ακριβώς πριν 8 χρόνια,
λίγο μετά το Ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ & την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ήταν 31 ετών και πέθανε από την επίθεση με όπλα και βόμβες
που έπεσαν εναντίον άοπλων πολιτών από το "ηρωικό τάγμα Αζόφ",
που θαυμάσαμε τους εκπροσώπους του και στην ελληνική βουλή (τρόπος του λέγειν ελληνική)...
«Η σκύλα του ναζισμού σε οργασμό... γέννησε μέσα στην "ελληνική" βουλή!»

Η φωτογραφία δεν είναι από αυτές τις μέρες, που ο αιμοσταγής δικτάτορας Πούτιν, η ιμπεριαλιστική Ρωσία, οι Τσετσένοι μαχητές που βιάζουν νεογέννητα... παραβίασαν την κυριαρχία μια "δημοκρατίας" που 16 πολιτικά κόμματα κι οργανώσεις είναι εκτός νόμου κι ένας κοκαϊνομανής κλόουν, μαριονέτα των ΗΠΑ που ανασύνταξε επισήμως τον ναζισμό.

Ναι, στη φωτογραφία είναι παιδιά από την Ουκρανία!
Αλλά είναι Β' κατηγορίας, ρωσόφωνα, από το Ντονμπάς. Ήταν, το 2014 που τράβηξε τη φωτογραφία ο Andrea Rocchelli, αλλά και για ολόκληρα 8 χρόνια, σ' αυτά τα καταφύγια γιατί πάνω βομβάρδιζαν οι Ναζί της Ουκρανίας των ταγμάτων Αζόφ.
Ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις του Andrea Rocchelli, σε πολλά ξένα μεγάλα δημοσιογραφικά σαλόνια (Le Monde, Newsweek, Wall Street Journal κ.α.π.), αλλά μετά από 8 χρόνια οι Ναζί της Ουκρανίας μεταράπηκαν σε υπερασπιστές της δυτικής δημοκρατίας...
Αλλά δεν ήξερες. Δεν σου τα διηγήθηκε κανείς. Δεν υπήρχαν! Η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία και το σάπιο κλεπτοκρατικό κομπραδόρικο πολιτικό σύστημα έκαναν πολύ καλά τη δουλειά που τους είχαν αναθέσει . Ο Ιταλός φωτογράφος Andrea Rocchelli θα μπορούσε να λέει σήμερα: Πέθανα για να στα δείξω αυτά τα παιδιά της Ουκρανίας!
Και τώρα κοιτάξτε τα... Δείτε την Ελλάδα, την Ευρώπη του 4ου Ράιχ που εξοπλίζει τους Ναζί για να δολοφονούν παιδιά κι αμάχους, γιατί όπως λένε τα σχολικά βιβλία του ναζιστικού καθεστώτος του κοκα"ινομανή Ζαλένσι... δεν ανήκουν στα "124 χιλιάδες χρόνια ιστορία και πολιτισμού της Ουκρανίας"!

24 Μάη 2014: Δολοφονήθηκε ο Andrea Rocchelli. Ακόμη περιμένουμε δικαιοσύνη...
Όμως, δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!
Σήμερα κανένα κύριο ΜΜΕ, καμία δημοσιογραφική ένωση (όπως κι η δική μας ΕΣΗΕΑ του καθεστώτος) δεν θα θυμηθεί τη δολοφονία του Andrea Rocchelli, που έγινε μετά το Ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία.

Ένας στρατιώτης του ουκρανικού στρατού κατηγόρησε τον διοικητή Mychajlo Zabrods'kyj ότι έδωσε την εντολή να πυροβολήσει εναντίον της ομάδας αμάχων μεταξύ των οποίων ήταν παρών ο Andrea.

Το 2019 το Ανώτερο Ποινικό Δικαστήριο της Παβίας έκρινε τον Vitalij Markiv, έναν νεοναζί μαχητή και αξιωματούχο της Ουκρανικής Εθνοφρουράς, ένοχο για τη δολοφονία του Rocchelli και τον καταδίκασε σε 24 χρόνια φυλάκιση.

Το ουκρανικό κράτος κρίθηκε επίσης ένοχο με την ίδια ποινή ως αστική ευθύνη.

Το 2020 το Εφετείο του Μιλάνου, ενώ έκρινε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ένοχες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι τα ουκρανικά στρατεύματα πυροβόλησαν εναντίον άοπλων πολιτών, αθώωσε τον Vitalij Markiv για διαδικαστική αβλεψία της δικογραφίας -γνωστή η αστική δουλική καθεστωτική "δικαιοσύνη"- και στη συνέχεια ο Ουκρανός Ναζί αποφυλακίστηκε. Ο Ναζί επέστρεψε στην Ουκρανία και σήμερα είναι εθνικός ήρωας του Ουκρανικού καθεστώτος...
Εν ολίγοις, η δολοφονία του Αντρέα είναι ένα έγκλημα πολέμου που ακόμη περιμένει αληθινή δικαιοσύνη!

Η Elisa Signori, Μάνα του Ανδρέα, καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο κι ο πατέρας του Rino Rocchelli, μηχανικός, συντετριμένοι μετά την εξωφρενική έκδοση απόφασης αθώωσης του νεοναζί από το εφετείο...

Rino Rocchelli, μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση Ζελένσκι είπε ψέματα για τη δολοφονία του γιου μας...
Το ταξίδι στην αναζήτηση της αλήθειας γι' αυτούς δεν τελειώνει εδώ... Η αποφασιστικότητα μας να ζητήσουμε δικαιοσύνη δεν έχει αλλάξει με κανέναν τρόπο»!

Η FNSI - Εθνική Ομοσπονδία Ιταλικού Τύπου, με επίσημη ανακοίνωσή της: «Δέσμευση για διεκδίκηση αλήθειας και δικαιοσύνης... Σε πρώτο και και δεύτερο βαθμό αποδείχθηκε ότι η Ουκρανία είναι χώρα που κρατά ακόμη τα μυστικά της δολοφονίας του Ιταλού δημοσιογράφου Andrea Rocchelli και του ακτιβιστή Andrei Mironov. Το ταξίδι στην αναζήτηση της αλήθειας γι' αυτούς δεν τελειώνει εδώ. Κι επειδή η Ιταλία έχει άριστες σχέσεις με την Ουκρανία, θα απαιτήσουμε από την κυβέρνηση, το υπουργείο Εξωτερικών και τους αρμόδιους φορείς να ζητήσουν όλα τα στοιχεία από τις ουκρανικές αρχές για τον εντοπισμό όλων των δραστών της δολοφονίας»

[...] Και ανάμεσά μας,
δυνατότερα θα χτυπάει στο στήθος η αιώνια Μνήμη.
Ας σηκωθούμε
Οι ήρωες της Ρωσίας θα παραμείνουν στις καρδιές μας
Μέχρι τέλους.

  Τραγούδι-ύμνος: Οι ήρωες της Ρωσίας θα παραμείνουν στις καρδιές μας... Μέχρι τέλους!

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...

Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση