GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΑΝ» όλες οι μετοχές! ΝΕΟ ΚΡΑΧ στη Wall Street...

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1.161 μονάδες, ή ποσοστό 3,56%, κλείνοντας στις 31.493,56 μονάδες - Ο δείκτης S&P 500 βρ...


Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1.161 μονάδες, ή ποσοστό 3,56%, κλείνοντας στις 31.493,56 μονάδες - Ο δείκτης S&P 500 βρέθηκε 4,04% χαμηλότερα, που ήταν η μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούνιο του 2020 - Ο Nasdaq έχασε έδαφος κατά 4,73%, έχοντας υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 5 Μαΐου.  

«Αίμα και άμμος» στη Wall Street, με τους επενδυτές να προχωρούν σε sell off, καθώς η μία μετά την αλλη, μεγάλες εταιρείες λιανικής προειδοποιούν για μεγάλες αυξήσεις στα κόστη τους, μεγαλώνοντας τους φόβους για νέα αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Αρκετοί αναλυτές μιλούν για τον κίνδυνο του στασιμοπληθωρισμού - χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα τιμών - παρότι αρκετοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να αποφύγει μία ύφεση.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατακρημνίστηκε κατά 1.161 μονάδες, ή ποσοστό 3,56%, κλείνοντας στις 31.493,56 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 βρέθηκε 4,04% χαμηλότερα, που ήταν η μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούνιο του 2020. Ο Nasdaq υποχώρησε σε ποσοστό 4,73%, έχοντας υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 5 Μαΐου.

Νωρίτερα, η εταιρεία Target ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της Wall Street, λόγω του υψηλότερου κόστους για καύσιμα και μεταφορές. Ως αποτέλεσμα αυτού, η μετοχή της σημείωσε πτώση 27%.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Target συμπαρέσυρε και τις μετοχές των άλλων μεγάλων λιανοπωλητών Walmart και Macy’s.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Target έγινε μία μέρα μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση της Walmart για κέρδη που ήταν κατώτερα των προσδοκιών, καθώς η εταιρεία ανέφερε επίσης υψηλότερο κόστος στα καύσιμα και μισθούς. Η μετοχή της Walmart την Τρίτη έκλεισε με πτώση 11%, ενώ σήμερα υποχωρεί κατά 5%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν, με το 10ετές να διαπραγματεύεται 6 μονάδες βάσης χαμηλότερα. Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι όλων των νομισμάτων του «καλαθιού» της ομάδας του, με την εξαίρεση του γεν και του ελβετικού φράγκου.

Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν και οι μετοχές τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Apple, η Microsoft και η Amazon.

Πτώση και στην Ευρώπη
Οι φόβοι για τον πληθωρισμό και η απουσία κάποιας θετικής είδησης από το μέτωπο της Ουκρανίας είχαν ρίξει νωρίτερα και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ο δείκτης DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης είχε απώλειες 1,26%, ενώ το χρηματιστήριο του Παρισιού κατέγραψε πτώση 1,20%. Με πτώση 0,12% έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο.

O φόβος για τον πληθωρισμό και την μείωση της ανάπτυξης ρίχνει σε ένα βαθμό τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, που παραμένουν πάντως σε πολύ υψηλά επίπεδα: με ημερήσια πτώση 3,35%, τόσο το αμερικανικό αργό όσο και το Brent παραμένουν σε επίπεδα οριακά κάτω από τα 110 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αέριο βρέθηκε οριακά κάτω από τα 93 ευρώ ανά MWh.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση