GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΟΥΣ ΕΦΟΔΙΑΖΑΝ! Ο ΠΟΥΤΙΝ έκοψε το φυσικό αέριο (κατά 60% και 15% αντίστοιχα) σε Γερμανία και Ιταλία...

«Ενεργειακούς πυραύλους» εξαπολύει η Μόσχα από χθες προκαλώντας «νευρική κρίση» σε Γερμανία και Ιταλία: Οι δύο χώρες εφοδίαζαν με το ρωσικό ...


«Ενεργειακούς πυραύλους» εξαπολύει η Μόσχα από χθες προκαλώντας «νευρική κρίση» σε Γερμανία και Ιταλία: Οι δύο χώρες εφοδίαζαν με το ρωσικό φυσικό αέριο τις χώρες οι οποίες αρνούνται να πληρώσουν την Ρωσία σε ρούβλια και η τελευταία τους έχει διακόψει τις ροές.

Πρόκειται για την Πολωνία και τις βαλτικές χώρες, την Φινλανδία κλπ. στα βόρεια και την Βουλγαρία στα νότια. Έτσι η Γερμανία έχασε χθες το 40% του φυσικού αερίου της μέσω του Nord Strem 1 και η Ιταλία το 15%!

H Ρωσία Gazprom αρχικά μείωσε κατά περίπου 60% την ροή στην Γερμανία χθες και σήμερά κατά 20% επιπλέον. Οι τιμές του φυσικού αερίου έφτασαν πλέον στα 117 ευρώ ανά ΜWh.

Πρόκειται κυριολεκτικά για πάτημα της «σκανδάλης» και εκτός από την τιμή που εκτοξεύθηκε, τίθεται ευθέως θέμα βιωσιμότητας της γερμανικής και της ιταλικής βιομηχανίας

Η Μόσχα ανακοίνωσε χθες ότι μειώνει κατά 60%τις ροές μέσω του αγωγού Nord Stream- βασικού για τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη- λόγω «τεχνικών ζητημάτων» στον σταθμό της στη Βαλτική, γεγονός που επιδεινώνει περαιτέρω τις ανησυχίες για τον εφοδιασμό στην ήπειρο.

Συγκεκριμένα «ο γερμανικός όμιλος Siemens δεν εξήγαγε προς την Ρωσία αναγκαίο εξοπλισμό για την συντήρηση του σταθμού της Βαλτικής λόγω του εμπάργκο», αλλά όλοι ξέρουν ότι αυτό είναι απλά μια δικαιολογία: Το Βερολίνο αποθεματοποιεί, αλλά και εφοδιάζει με φυσικό αέριο τους εχθρούς της Ρωσίας και γι αυτό τιμωρήθηκε.

Φυσικά για ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας, ούτε λόγος: Με την φθηνή ενέργεια να είναι παρελθόν, τα γερμανικά εξαγωγικά προϊόντα έχουν ανατιμηθεί ήδη σε ποσοστό 5-8%!

Για την ακρίβεια οι παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 στην Γερμανία μειώθηκε από το επίπεδο των 167 κυβικών μέτρων ημερησίως στα 100 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως!

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι μείωσε κατά περισσότερο του 40% την δυναμικότητα της αποστολής φυσικού αερίου προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση