GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ! ΝΕΟΙ ΝΟΜΟΙ για απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ...

Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσι ενίσχυσαν το δικαίωμα των γυναικών να τερματίζουν την εγκυμοσύνη τους.   Τα Ανώτατα Δικαστήρια των πολιτειών του Τ...


Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσι ενίσχυσαν το δικαίωμα των γυναικών να τερματίζουν την εγκυμοσύνη τους.  

Τα Ανώτατα Δικαστήρια των πολιτειών του Τέξας και του Οχάιο επέτρεψαν την εφαρμογή αυστηρών περιορισμών και απαγορεύσεων στις αμβλώσεις, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα να ανατρέψει το δικαίωμα αυτό των γυναικών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας επέτρεψε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, να τεθεί σε ισχύ ένας νόμος του 1925 που απαγόρευε την άμβλωση.

Την ίδια στιγμή, το Ανώτατο Δικαστήριο του Οχάιο επέτρεψε να ισχύσει μια απαγόρευση του 2019 για τις αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν μία εβδομάδα αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε την απόφαση Roe v. Wad που διασφάλιζε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

 
Η απόφαση ήταν η τελευταία σε μια σειρά νομικών μαχών σε ολόκληρη τη χώρα μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στο Τέξας, αυτό σήμαινε ότι ένας νόμος του 1925 που γράφτηκε πριν από τον Roe, ο οποίος είχε απαγορεύσει τις αμβλώσεις και τιμωρούσε όσους τις έκαναν με πιθανή φυλάκιση, τέθηκε αυτόματα σε ισχύ, δήλωσε ο Ken Paxton, γενικός εισαγγελέας της πολιτείας.

«Οι νόμοι της πολιτείας μας πριν από το Roe που απαγορεύουν τις αμβλώσεις στο Τέξας είναι 100% καλός νόμος. Οι δικαστικές διαμάχες συνεχίζονται, αλλά θα συνεχίσω να κερδίζω για τα αγέννητα μωρά του Τέξας», είπε ο Paxton.

Αντιστέκονται οι Πολιτείες
Οργανώσεις υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση προσέφυγαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά περιοριστικών νομοθεσιών σε 11 πολιτείες και δικαστές στη Φλόριντα, τη Λουιζιάνα, το Κεντάκι και τη Γιούτα δεν επέτρεψαν να εφαρμοστούν περιορισμοί ή απαγορεύσεις στις αμβλώσεις.

Επίσης  η οργάνωση Planned Parenthood και άλλοι πάροχοι αμβλώσεων προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Οκλαχόμα εναντίον δύο νομοθεσιών που περιορίζουν τις αμβλώσεις, μία που χρονολογείται από το 1910 και μία που υιοθετήθηκε πέρυσι.

 

Την ίδια ώρα δύο πολιτείες που ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς, το Νιού Τζέρσι και η Νέα Υόρκη, ενίσχυσαν το δικαίωμα στην άμβλωση.

Στο Νιού Τζέρσι ο κυβερνήτης Φιλ Μέρφι υπέγραψε νομοθεσία που επιτρέπει στις γυναίκες που καταφεύγουν στην πολιτεία για να κάνουν άμβλωση να μπορούν να το πράττουν χωρίς να ανησυχούν για διώξεις στις πολιτείες από τις οποίες κατάγονται. Παράλληλα προβλέπει επιπλέον προστασία για τους γιατρούς του Νιού Τζέρσι που παρέχουν αμβλώσεις σε γυναίκες εκτός της πολιτείας.

Η Γερουσία της Νέας Υόρκης υιοθέτησε τροποποίηση στο Σύνταγμα της πολιτείας προκειμένου να περιληφθεί σε αυτό το δικαίωμα στην άμβλωση, αλλά και την αντισύλληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση