GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ! «Άφαντοι» (μέχρι στιγμής) οι 300 μετανάστες...

Άκαρπες είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό των μεταναστών στον Έβρο.  Κανένα σημάδι από τους εκατοντάδες μετανάστες που αναζητ...


Άκαρπες είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό των μεταναστών στον Έβρο. 

Κανένα σημάδι από τους εκατοντάδες μετανάστες που αναζητούνται στον Έβρο δεν έχουν εντοπίσει οι αστυνομικοί που βρέθηκαν άμεσα στην περιοχή.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ερεύνησαν την περιοχή και με drones, προκειμένου να τους εντοπίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, «έπειτα από ειδοποίηση της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε απογευματινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού παράτυπων μεταναστών, που φέρονταν να βρίσκονται σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας».

«Την επιχείρηση πραγματοποίησε ομάδα 9 στελεχών, εκ των οποίων δύο του Ερυθρού Σταυρού και ένας από τον Frontex, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών δεν εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες στην εν λόγω νησίδα» συμπληρώνει η ανακοίνωση της Κατεχάκη.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο προβοκάτσιας από την Τουρκία
Οι ελληνικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η πληροφόρηση της τουρκικής πλευράς να ήταν σκοπίμως εσφαλμένη.

Όπως τονίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπάρχει φόβος για επανάληψη του σκηνικού που δημιουργήθηκε τον Αύγουστο, με τις λανθασμένες πληροφορίες για τους 38 μετανάστες.
Θεοδωρικάκος: Η καρδιά της Ελλάδας «χτυπά» στον Έβρο

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε στο MEGA για την κατάσταση στον Έβρο και τις παράνομες μεταναστευτικές ροές, ενώ εξήγγειλε επίσης νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων.

«Η καρδιά της Ελλάδας “χτυπά” στον Έβρο, και οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως συνεχίζει να υπάρχει μία πολύ ισχυρή απειλή σε βάρος της ασφάλειας της χώρας» δήλωσε ο υπουργός, μιλώντας στο MEGA για τις παράνομες μεταναστευτικές ροές που γίνονται ανεκτές από την γειτονική Τουρκία.

Τόνισε πως το πρόβλημα συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλο και η ελληνική Αστυνομία καταβάλλει καθημερινά μεγάλη προσπάθεια για να το αντιμετωπίσει.

«Από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέχρι την 31η Αυγούστου πάνω από 150.000 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο στην Ελλάδα και φυσικά απετράπησαν από την ελληνική Αστυνομία» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Αναφορικά με το σχέδιο «Ακρίτας», ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε πως είναι ένα επιχειρησιακό σχέδιο της ελληνικής Αστυνομίας που περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που ήδη εκδηλώνονται.

«Μέχρι σήμερα έχουν φτιαχτεί 37 χλμ φράχτη και είναι εφικτό να γίνουν άλλα 140 χλμ. Στα σημεία που υπάρχει φράχτης δεν υπάρχει η παραμικρή πίεση» ανέφερε ο ίδιος.

Ο υπουργός ερωτώμενος για το ενδεχόμενο μεγαλύτερων μεταναστευτικών ροών τόνισε πως η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταποκριθεί στην οποιαδήποτε περαιτέρω πίεση υπάρξει στα σύνορα.

«Είναι τα σύνορα της πατρίδας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ολόκληρου του Δυτικού Κόσμου. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν ένα ευχαριστώ στην Ελλάδα, στους ακρίτες μας, στην ελληνική Αστυνομία που εργάζονται τόσο σκληρά για να διαφυλάξουν τα σύνορά μας» προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις νέες προσλήψεις, ο υπουργός σημείωσε πως 250 νέοι συνοριοφύλακες προσλαμβάνονται και μέσα στους επόμενους μήνες θα αναλάβουν υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση