GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ! ΣΤΡΟΦΗ 180 μοιρών της κυβέρνησης για το πετρέλαιο κίνησης...

Το πρόβλημα με τις δημόσιες μεταφορές, τους επαγγελματίες, αλλά και τους οδηγούς που κατέχουν πετρελαιοκίνητα οχήματα επιχειρεί να λύσει η κ...


Το πρόβλημα με τις δημόσιες μεταφορές, τους επαγγελματίες, αλλά και τους οδηγούς που κατέχουν πετρελαιοκίνητα οχήματα επιχειρεί να λύσει η κυβέρνηση. Με «όπλο» την πολύ καλή πορεία των δημοσίων εσόδων στο εννεάμηνο το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την επαναφορά της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης. 

Ειδικότερα, εξετάζεται από την 1η Νοεμβρίου να επανέλθει η επιδότηση στην αντλία εάν στο μεσοδιάστημα δεν υπάρξει δραστική αποκλιμάκωση των τιμών λιανικής. Η επιδότηση θα έχει κατά πάσα πιθανότητα δίμηνη διάρκεια και θα ισχύσει έως και το τέλος Δεκεμβρίου. Από εκεί και πέρα θα εξεταστούν τα δεδομένα στη διεθνή αγορά πετρελαίου και αναλόγως θα αποφασιστεί τι θα γίνει τους πρώτες μήνες του 2023.

Ωστόσο, η επιδότηση θα είναι περίπου 15 λεπτά το λίτρο, αλλά είναι άγνωστο εάν η έκπτωση αυτή θα είναι με τον ΦΠΑ ή «καθαρή». Σε κάθε περίπτωση μετά την επιδότηση στην αντλία το πετρέλαιο κίνησης θα κινηθεί προς τα δύο ευρώ το λίτρο, ίσως και λίγο παρακάτω, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αποκλιμακωθεί στα επίπεδα του άμεσου παρελθόντος.

Στην αντλία οι τιμές του πετρελαίου κίνησης συνεχίζουν να υπερβαίνουν τα 2 ευρώ ανά λίτρο και σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν τα 2,20 ευρώ και οπωσδήποτε είναι υψηλότερες από αυτές της βενζίνης.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν σήμερα ότι οι αποφάσεις για το θέμα της επαναφοράς της επιδότησης στην αντλία θα ληφθούν εντός των ημερών σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στις τιμές.

Το επίδομα θέρμανσης
Μόνο η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) λείπει για το επίδομα θέρμανσης που θα διατεθεί και εφέτος στα νοικοκυριά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα.

Η πλατφόρμα myΘέρμανσης θα ανοίξει στα τέλη Νοεμβρίου για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους, ενώ η καταβολή των χρημάτων θα γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου, όπως ανέφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΚΥΑ θα προβλέπει:Το επίδομα θέρμανσης θα κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ, από 100 έως 750 ευρώ που ανέρχονταν πέρυσι.
Για τους παλαιούς δικαιούχους ισχύουν αυξημένα εισοδηματικά όρια: 16.000 ευρώ για τον άγαμο, 24.000 για το έγγαμο και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Για τους νέους δικαιούχους που θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης θα ισχύσουν τα περυσινά εισοδηματικά όρια. Δηλαδή 14.000 ευρώ για το άγαμο, 20.000 ευρώ για το ζευγάρι και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Επίδομα θέρμανσης θα λάβουν φέτος και όσοι χρησιμοποιούν μπλε κηροζίνη ως πηγή θέρμανσης.
Αυξάνεται το περιουσιακό όριο των 180.000 ευρώ, που ίσχυε πέρυσι για τον άγαμο, στα επίπεδα των 200.000 ευρώ, ενώ διατηρείται στα 300.000 ευρώ για το ζευγάρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση