GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ! «ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ σημαίνει να μην θέλεις το ρώσικο αέριο;»

Vasilis Pazopoulos   Φακ λοτζικ Δεν θέλουμε να έχουμε σχέση με το αέριο των κακών Ρώσων και του διαβολικού Πούτιν, μας λένε. Είμαστε ηθικοί....

Φακ λοτζικ
Δεν θέλουμε να έχουμε σχέση με το αέριο των κακών Ρώσων και του διαβολικού Πούτιν, μας λένε. Είμαστε ηθικοί. Ανώτεροι άνθρωποι. Πάνω από όλα τα ιδεώδη μας!
Τελικά εμείς που αμφισβητούμε αυτή τη λογική, είμαστε ανήθικοί ή ηλίθιοι; Μήπως είμαστε τίποτα παλιάνθρωποι που τα πιάνουμε από την πρεσβεία; (Το ακούσαμε και αυτό!)
Τι ακριβώς σημαίνει να μην θέλεις το ρώσικο αέριο;
Σημαίνει πως επιδιώκεις να βρεις από αλλού πηγές ενέργειας, καθώς δεν είσαι ενεργειακά αυτόνομος.
Από που όμως θέλουμε να προμηθευόμαστε; Από το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο έχει μπουκάρει στην Αρμενία (και για κάποιο περίεργο λόγο δεν ακούμε τίποτα για αυτό), την Σαουδική Αραβία, η οποία έχει μπουκάρει στην Υεμένη (εκεί όμως έχουν την ατυχία να είναι σκουρόχρωμοι, όχι ξανθοί γαλανομάτηδες) κτλ.
Πως στο καλό δεν μας πειράζουν αυτοί οι πολεμοχαρείς δικτάτορες, αλλά μας ενοχλεί μόνο ο Πούτιν, πρόκειται για ένα μυστήριο που δυσκολεύομαι να αντιληφθώ. Μάλλον επειδή δεν διαθέτω «κοινή λογική»
Μια μικρή παρένθεση. Ο αγωγός από το Αζερμπαϊτζάν πως γίνεται να μην μας καθιστά ευάλωτους, από τη στιγμή που περνάει από την Τουρκία; Πως δεχόμαστε (και μάλιστα με χαρά) να αναβαθμίζεται έτσι η Τουρκία, ως μοναδική δίοδος ενέργειας προς την ΕΕ;
Άλλη μια ενοχλητική απορία, η οποία δεν έχουμε λάβει απάντηση.
Αλλά τι λέω! Σιγά το πρόβλημα με τους Τούρκους. Τώρα είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία, σύμφωνα με τον Κυριάκο και την αδελφή του. Η πολιτική μας είναι να βάλουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πάνω από τα επιμέρους εθνικά συμφέροντα! (μλκ μου, δεν θα μας μείνει τρίχα για τρίχα με αυτά που ακούμε)
Εντωμεταξύ ποια ευρωπαική αλληλεγγύη και πέη μπλε; Ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί πάλι έγραψαν στα τέτοια τους τις υπόλοιπες χώρες. Κοιτάνε την πάρτη τους τόσο απροκάλυπτα, που μέχρι και ο Κυριάκος είπε πως είναι «αδιανόητο να μην υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»
Επίσης καταπληκτικό είναι πως εξαιτίας της απροθυμίας μας (όπως και των άλλων χωρών της πατρίδας μας της ΕΕ) να συνεχιστεί η προμήθεια από τη Ρωσία, «καταφέραμε» να αγοράζουμε την ενέργεια ακριβότερα. Αυτό σημαίνει πως όχι μόνο οι επιχειρήσεις θα ανεβάσουν τις τιμές λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής, όχι μόνο δεν θα είναι ανταγωνιστικές στο εξωτερικό, αλλά θα κλείσουν.
Αφήνω το κωμικοτραγικό, να πουλάει η Ρωσία στην Σαουδική Αραβία και να το αγοράζουν οι ευρωπαίοι το ίδιο πετρέλαιο, αλλά με καπέλο! Αποδειγμένα πια.
Άραγε πόσες επιχειρήσεις θα κλείσουν; Πόσοι θα μείνουν άνεργοι;
Κι όχι μόνο αυτό. Αν θες να το παίξεις ηθικός έναντι των Ρώσων (είπαμε όμως, επιλεκτικά μόνο έναντι των Ρώσων), σημαίνει πως δεν σε νοιάζει να γυρίσουμε στην λίθινη εποχή. Ήδη εταιρίες τηλεπικοινωνιών στην ΕΕ κρούουν την καμπάνα (όχι το καμπανάκι) του κινδύνου. Είμαστε πολύ κοντά στο να μείνουμε χωρίς κινητά και Ίντερνετ.
Πανευρωπαικά!
Ουυυπςςςς
Ένα τελευταίο. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ (ναι, ζει ακόμα), επανέλαβε προχθες πως «Από τότε που ομαλοποιήσαμε τις σχέσεις με την Κίνα το 1979, οι (καλές) ΗΠΑ βρίσκονται σε διαρκή πόλεμο. Η (κακιά) Κίνα δεν έχει εμπλακεί σε πόλεμο πουθενά»

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση