GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΞΕΚΙΝΟΥΝ 24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ! Ξεσηκώνονται οι νοσοκομειακοί γιατροί για το «νομοσχέδιο-έκτρωμα» της Μ. Γκάγκα...

Όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις 24ωρες απεργίες προγραμματίζουν οι γιατροί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αποφασισμένοι να απαντήσουν δυναμικά στ...


Όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις 24ωρες απεργίες προγραμματίζουν οι γιατροί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αποφασισμένοι να απαντήσουν δυναμικά στο νομοσχέδιο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Ο ιατρικός κόσμος απορρίπτει το νομοσχέδιο για την Υγεία, το οποίο κατατέθηκε χθες Τετάρτη στις επιτροπές της Βουλής, χαρακτηρίζοντάς το «νομοσχέδιο-έκτρωμα», με την ΟΕΝΓΕ – ΕΙΝΑΠ και το σύνολο των Ενώσεων των νοσοκομειακών γιατρών να προετοιμάζονται για αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, με στόχο να μην (τής) περάσει.

Συγκεκριμένα, για τη Δευτέρα 28 του μήνα, ημέρα ακρόασης φορέων στη Βουλή για το νομοσχέδιο, προγραμματίζεται 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή. Για την Τρίτη 29/11, προγραμματίζεται 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, ενώ για την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου, προγραμματίζεται ακόμη μία 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή, με κάλεσμα σε Εργατικά Κέντρα, σωματεία, ΑΔΕΔΥ, κλπ.

Οι ώρες των συγκεντρώσεων θα καθοριστούν μετά τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΟΕΝΓΕ. «Το νομοσχέδιο όπως είναι γνωστό έχει στον πυρήνα του την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ και την είσοδο ιδιωτών με μερική απασχόληση. Η κυβέρνηση συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο κάποιες μισθολογικές αυξήσεις για τους γιατρούς, που σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν τις απώλειες και δεν αντιστοιχούν σ’ αυτά που δικαιούμαστε με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Νομίζουν ότι έτσι θα εξαγοράσουν τη συμφωνία των νοσοκομειακών γιατρών. Δεν πρέπει να τους περάσει!», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση