GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΚΟΛΠΟ 320 εκ. ευρώ!» ΕΡΕΥΝΑ για τον σύζυγο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν...

Έρευνα για το αν είναι συμβατές οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Heiko von der Leyen στη φαρμακοβιομηχανία με τον θεσμικό ρόλο της συζύ...


Έρευνα για το αν είναι συμβατές οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Heiko von der Leyen στη φαρμακοβιομηχανία με τον θεσμικό ρόλο της συζύγου του, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητούν Ευρωβουλευτές

Ομάδα βουλευτών του Κόμματος των «Πρασίνων» καλεί τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν τις εμπορικές δραστηριότητες του συζύγου της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία είναι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχετικά με το θέμα αναφέρεται η ευρωβουλευτής Μισέλ Ριβασί, της Ομάδας των «Πρασίνων», και υποστηρίζει πως η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Orgenesis, της οποίας ο κ. von der Leyen είναι επιστημονικός διευθυντής, είχε λάβει αρκετά εκατομμύρια ευρώ από το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα «Ορίζοντας» και το σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ, μέσω των θυγατρικών της στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς ιταλικών μέσων ενημέρωσης, το εργαστήριο Orgenesis, το οποίο διευθύνεται από τον Heiko Von Der Leyen, έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους 320 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η γερμανική Welt από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει δημοσιεύσει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γίνονται συζητήσεις για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του συζύγου του προέδρου της Κομισιόν. Αυτό περιλαμβάνει την κατανομή των επιχορηγήσεων.

Σε επιστολή που απηύθυνε στην Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για τη Διαφάνεια Βέρα Γιούροβα, επτά ευρωβουλευτές ζήτησαν, στις 16 Δεκεμβρίου, η ΕΕ να διεξαγάγει έρευνα για τις εμπορικές δραστηριότητες του Heiko Von Der Leyen, συζύγου της Ursula Von Der Leyen, νυν Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η αναφορά άρθρων Τύπου στην Ιταλία και τη Γερμανία σχετικά με την εμπορική δραστηριότητα στις χώρες της ΕΕ, της Orgenesis Inc., μιας αμερικανικής εταιρείας που απασχολεί τον κ. Heiko Von Der Leyen, σύζυγο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Στην ίδια επιστολή, οι ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν στις πρόσφατες αποκαλύψεις στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου από το Lecourrier-du-soir.com που αφορούσαν στην παρουσία του Heiko Von Der Leyen στην εποπτική επιτροπή ενός ιδρύματος το οποίο φέρεται να έλαβε χρηματοδότηση άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αντιμέτωπος με ισχυρές πιέσεις από τα μέσα ενημέρωσης, ο Heiko Von Der Leyen είχε τελικά παραιτηθεί από τη θέση του, αλλά η εταιρεία του (Orgenesis Inc.) παραμένει σε αυτό το ίδρυμα, αναφέρεται. Λεπτομέρεια που δεν διέφυγε της προσοχής των επτά βουλευτών που την υπογράμμισαν ξεκάθαρα στην επιστολή τους.

«Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, παρόλο που ο κ. Von der Leyen παραιτήθηκε από το εποπτικό συμβούλιο του ιδρύματος, η Orgenesis Italy SRL συνεχίζει να είναι μέρος του έργου και λαμβάνει επιχορηγήσεις έως και 200.000 ευρώ ετησίως από το ιταλικό σχέδιο για την ανάκαμψη και την ανθεκτικότητα. Οι δημοσιογράφοι επισημαίνουν επίσης ότι η Orgenesis Inc. και οι ευρωπαϊκές θυγατρικές της δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταγγέλλουν οι ευρωβουλευτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση