GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΞΑΦΝΙΚΑ! ΞΗΛΩΝΟΥΝ και τους 3 υποδιοικητές της ΕΥΠ...

Την αυτοδίκαιη παύση των υποδιοικητών της ΕΥΠ προβλέπει νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε πριν από λίγη ώρα στο νομοσχέδιο του υπουργείου ...


Την αυτοδίκαιη παύση των υποδιοικητών της ΕΥΠ προβλέπει νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε πριν από λίγη ώρα στο νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης για τις αλλαγές στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση στο άρθρο 48 του επίμαχου νομοσχεδίου μέχρι τον διορισμό νέων υποδιοικητών την αρμοδιότητά τους θα ασκεί ο Διοικητής της ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται πως με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, Διοικητής ορίζεται πρόσωπο προερχόμενο από το διπλωματικό σώμα ή απόστρατος ανώτατος αξιωματικός ενώ Υποδιοικητές μπορεί να είναι κάποιοι από τους ανωτέρω, καθώς και υπάλληλοι και λειτουργοί του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Επιπλέον, ο αριθμός των υποδιοικητών περιορίζεται από 3 που είναι σήμερα σε 2.

Επίσης, με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την διακίνηση παράνομων συσκευών και λογισμικών παρακολούθησης, η λίστα των απαγορευμένων συσκευών δεν θα καθορίζεται από τον διοικητή της ΕΥΠ ανα εξάμηνο αλλά κάθε λογισμικό ή συσκευή που δύνανται να χρησιμοποιηθούν για την διάπραξη του αδικήματος του άρθρου 370Α του ΠΚ θα εμπίπτει στην αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση