GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ! Πλήθος κόσμου στα Προπύλαια και στην πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο......

Ξεκίνησαν από τις 12 το πρωί και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι κινητοποιήσεις μνήμης για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ...


Ξεκίνησαν από τις 12 το πρωί και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι κινητοποιήσεις μνήμης για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια και με φόντο ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας κατά ανηλίκου στη Θεσσαλονίκη.

Την αρχή έκαναν οι μαθητικές και φοιτητικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Μαζική ήταν η συγκέντρωση και η πορεία των μαθητών και φοιτητών στην Αθήνα, όπου ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στη Βουλή. Με συνθήματα μνήμης και τιμής στον Αλέξη, αλλά και ενάντια στην καταστολή και την αστυνομική βία, με αναφορές στο χθεσινό περιστατικό με τον 16χρονο Ρομά.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια για τη μεγάλη πορεία προς τη Βουλή. Το κλίμα είναι τεταμένο μετά και το περιστατικό του πυροβολισμού από αστυνομικό του 16χρονου Ρομά που χαροπαλεύει. Συνθήματα κατά της κρατικής καταστολής, της φτώχειας και της εξαθλίωσης είναι αυτά που κυριαρχούν.

Το «παρών» στην πορεία δίνουν ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, που έχασε τη ζωή του έναν μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς, και η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Στις 16:00 ξεκίνησαν οι προσυγκεντρώσεις στο σημείο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου και γύρω από την πλατεία Εξαρχείων. Επί ποδός είναι περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο, όπως και η οδός Πανεπιστημίου.

Στα Εξάρχεια, αρκετός κόσμος έχει περάσει από το πρωί από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος για να αφήσει ένα λουλούδι.



Το καλλιτεχνικό δρώμενο
Νωρίτερα, μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών πραγματοποίησαν ένα ιδιαίτερο δρώμενο στο σημείο της δολοφονίας, παρότι εμποδίστηκαν από αστυνομικούς που δεν τους επέτρεψαν να πάνε στο θεατράκι στο Στρέφη.

Στο θεατρικό δρώμενο οι μαθητές, τιμούν τον Αλέξη, καυτηριάζουν την αστυνομική βία και τη στάση των ΜΜΕ, ενώ δηλώνουν παράλληλα την αλληλεγγύη τους σε εκείνα τα ενημερωτικά μέσα που προσπαθούν να αναδείξουν τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση.




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση