GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

13 ΔΙΣ ΕΥΡΩ! «ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ αν ο Άρειος Πάγος δικαιώσει τα Funds για τους πλειστηριασμούς...»

Aπό το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ.  Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Α.Π. (26.1.2023) για την ερμηνεία των σχετικών διατάξεων, στο εάν έχουν τα...


Aπό το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ. 

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Α.Π. (26.1.2023) για την ερμηνεία των σχετικών διατάξεων, στο εάν έχουν τα Funds το δικαίωμα πλειστηριασμών ως μη δικαιούχοι διάδικοι.

Ως γνωστό τα Fauns είναι αλλοδαπές εταιρίες συμβεβλημένες με διαδοχικότητες με τις Ελληνικές τράπεζες.

Η ζητούμενη ερμηνεία των (2) δύο σχετικών νομοθεσιών δεν είναι αρμοδιότητα της Δικαστικής Εξουσίας αλλά μόνο της Νομοθετικής, δηλαδή του Κοινοβουλίου, κατ επέκτασιν δεν αναμένεται να γίνει δεκτό το εν λόγω αίτημα των Funds, αφότου κριθεί ότι έχει καθαρά χαρακτήρα ερμηνείας των νόμων.

Στην περίπτωση αυτή, το δικαστήριο θα κρίνει εαυτόν αναρμόδιο και θα προκύπτει η ανάγκη επακόλουθης νομοθετικής ρύθμισης από την Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση η τυχόν αποδοχή και έκφραση κρίσης – ερμηνείας από την σημερινή Ολομέλεια, ότι αυτά τα εγκατεστημένα στο νομικό περιβάλλον της αλλοδαπής Funds, δικαιούνται να ενεργούν δι εαυτόν πλειστηριασμούς και απόκτηση Ελληνικών ακινήτων, παράγεται αυτόματα η οικειοθελής διαφυγή φορολογητέας ύλης ύψους 13 δισεκατομμυρίων 13.000.000.000 € σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και συναφώς σε βάρος των Δανειστών μας, αφού το 50% των εσόδων της ΑΑΔΕ κατευθύνεται στους Δανειστές μας.

Στο περιθώριο της υπόθεσης, το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, στον διάλογο με τους δικηγόρους κ.κ. Α. Στρίμπερη, Ιωάννη Μυταλούλη και Λεωνίδα Στάμο μίλησε ότι, θα μπορούσε να περιέχει ηθικό χαρακτήρα η απαίτηση των Funds, εάν θα είχαν επικαλεστεί ότι το ζητούν, επειδή απέτυχε η είσπραξη των απαιτήσεών τους αφού προηγούμενα πρότειναν στον δανειολήπτη να τους καταβάλει το ποσό με το οποίο αγόρασαν το δάνειό του +++ πχ. 20%, πράγμα που όμως δεν πρότειναν τα Founds.

Το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ στην συζήτηση που ο κύριος διάδικος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο κο Αλέξανδρο Στρίμερη, παρασταθήκαμε με 2 πρόσθετες παρεμβάσεις, με τους Δικηγόρους μας τον ιστορικό δικηγόρο του ΙΝΚΑ κ. Γιάννη Μυταλούλη και τον γνωστό από την ΥΠΕΡΒΑΣΗ δικηγόρο κ. Λεωνίδα Στάμο, επί των οποίων συναίνεσε προς την πρόεδρο στην αγόρευσή του και ο κ. Εισαγγελέας του Α.Π..

Καταθέσαμε και την σχετική μελέτη για την σχετική διαφυγή 13.000.000.000 δημοσίων εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση