GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ του πλανήτη! Ο ΚΑΙΡΟΣ «τρελάθηκε» μόλις ανέβηκαν αυτοί οι δορυφόροι...

Φυσικά και είναι πολύ δύσκολο έως και αδύνατον καμιά φορά να αποδείξουμε κάποια πράγματα που υποψιαζόμαστε καθώς δεν έχουμε την πρόσβαση και...


Φυσικά και είναι πολύ δύσκολο έως και αδύνατον καμιά φορά να αποδείξουμε κάποια πράγματα που υποψιαζόμαστε καθώς δεν έχουμε την πρόσβαση και την τεχνολογία, ακόμα και τις γνώσεις και όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για να στηρίξουμε μια θεωρία, «συνωμοσίας» θα πουν κάποιοι, κι αντίρρηση δεν θα φέρουμε, έχει χορτάσει η Ανθρωπότητα από αποδεδειγμένες ήδη τέτοιες.

Ωστόσο τι έχουμε; Πολλές ενδείξεις, πολλά στοιχεία προηγούμενων εμπειριών, γεγονότα που είναι υπεράνω αμφιβολίας και πάνω απ’ όλα και κυρίως, παρατήρηση, για να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια ενός παζλ.

Ο καιρός, λοιπόν, ξαφνικά τρελάθηκε, και στην Ευρώπη έχουμε υψηλές θερμοκρασίες πρωτοφανείς για την εποχή, ακόμα και στη Ρωσία, ενώ στις ΗΠΑ και Ιαπωνία πνίγηκαν στο χιόνι. Και οι “ειδικοί” αλλά και “ελεγκτές γεγονότων”, κοινώς οι μπάτσοι του διαδικτύου, δεν επιτρέπουν να αμφισβητήσει κανείς την Υπερθέρμανση του Πλανήτη, καθώς θεωρούν ότι ακόμα και οι σφοδρές χιονοπτώσεις οφείλονται σε αυτή και στις κλιματικές αλλαγές. Αντίθετη άποψη, δεν είναι επιτρεπτή και αποδεκτή, και διώκεται.

Πάμε να δούμε όμως μια “σύμπτωση” που προκαλεί ενδιαφέρον αφού πρώτα ενημερώσω τους αγαπητούς αναγνώστες ως προς αυτό: Καμία χειραγώγηση καιρού, οποιασδήποτε απλής ή υψηλής τεχνολογίας κι αν επικαλεστείτε, δεν είναι ικανή να εξαφανίσει στο απόλυτο μηδέν την υγρασία μιας περιοχής που μπορεί να εκφράζεται ως νέφωση, μικρή ή μεγάλη, αλλά και το αντίθετο, δεν μπορεί με καμία δύναμη να δημιουργήσει εκ του μηδενός υγρασία, όπου αυτή είναι ανύπαρκτη. Τι μπορεί μόνο να κάνει; Να χειραγωγήσει μια ήδη υπάρχουσα, να την συρρεύσει σε ένα σημείο ώστε να δημιουργήσει ένα καιρικό φαινόμενο (βλέπε πόλεμο Βιτενάμ και μουσώνες) ή να την μετακινήσει σε άλλη περιοχή, προκαλώντας στην στοχευμένη ξηρασία.

Η τρέλα του καιρού, λοιπόν, συμπίπτει με την εκτόξευση κάποιων δορυφόρων. Δορυφόροι εκτοξεύονται σχεδόν κάθε μέρα, αν όχι ανά δυο μέρες, από διάφορες χώρες και για διάφορους “σκοπούς” όπως τους δημοσιοποιεί η κάθε χώρα και όλοι οι υπόλοιποι οφείλουν να αποδεχτούν.

Από τον Νοέμβριο του 2021, είχε ανακοινωθεί ότι θα εκτοξευθεί ένας “έξυπνος” δορυφόρος που θα καταμετρεί το υγρό στοιχείο του πλανήτη μας, που ως γνωστόν αποτελεί το 70% του:
Ο SWOT (Surface Water and Ocean Topography) είναι μια συνεργασία μεταξύ της NASA και της γαλλικής διαστημικής υπηρεσίας Centre National d’Etudes Spatiales (CNES), με συνεισφορές από την Καναδική Διαστημική Υπηρεσία (CSA) και τη Διαστημική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (Υπηρεσία Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου). Ο δορυφόρος μεγέθους SUV θα συλλέγει δεδομένα για το ύψος του αλμυρού και γλυκού νερού της Γης – συμπεριλαμβανομένων των ωκεανών, των λιμνών, και ποτάμια – δίνοντας τη δυνατότητα στους ερευνητές να παρακολουθούν τον όγκο και τη θέση του νερού σε όλο τον κόσμο.
Το SWOT θα βοηθήσει στη μέτρηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο νερό του πλανήτη, όπως οι διαδικασίες με τις οποίες μικρά, στροβιλιζόμενα ωκεάνια ρεύματα απορροφούν την υπερβολική θερμότητα, την υγρασία και τα αέρια του θερμοκηπίου όπως το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.
Οι μετρήσεις της αποστολής θα βοηθήσουν επίσης στην παρακολούθηση της ποσότητας νερού που ρέει μέσα και έξω από τις λίμνες, τα ποτάμια και τις δεξαμενές του πλανήτη, καθώς και τις περιφερειακές αλλαγές στο επίπεδο της θάλασσας.
«Το SWOT θα είναι το πρώτο μας παγκόσμιο στιγμιότυπο όλων των επιφανειακών υδάτων που έχουμε τώρα, πώς το νερό κινείται γύρω από τον πλανήτη και τι συμβαίνει σε αυτό σε ένα νέο κλίμα», δήλωσε η Nadya Vinogradova Shiffer, επιστήμονας του προγράμματος SWOT στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσιγκτον…


…ψευδώς! Γιατί ήδη υπήρχαν τέτοιοι δορυφόροι, οι Sentinel-2 (S2) και -3 (S3) οι οποίοι εκτοξεύτηκαν: Το Sentinel-2A εκτοξεύτηκε στις 23 Ιουνίου 2015 και το Sentinel-2B ακολούθησε στις 7 Μαρτίου 2017. Μόλις εκτοξεύθηκαν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέλαβε την κυριότητα των δορυφόρων.

Θα μου πείτε τώρα, ποιος ασχολείται με όλα αυτά και τι κάνει ο ένας και ο άλλος δορυφόρος, έχουμε τόσα άλλα στο κεφάλι μας, η πληροφόρηση πάει στα ψιλά – κι αν οι νέοι είναι ακόμα καλύτεροι; Γιατί να μην τους στείλουμε;

Θα σας πω τότε, γιατί όσο πιο πολλούς ανεβάζουμε για “μελέτη της κλιματικής αλλαγής” και “πρόβλεψη καιρού”, τόσο περισσότερη Κλιματική Αλλαγή έχουμε και τόσο χειρότερες προβλέψεις καιρού. Σας κάλυψα; Ελπίζω.

Το άλλο όμως περίεργο με τους νέους δορυφόρους που “έφυγαν” στα μέσα Δεκεμβρίου είναι ότι “έφυγαν” τελικά με αρκετές τυμπανοκρουσίες αναλογικά με άλλους που φεύγουν κάθε τόσο.

Και όχι μόνο έγραψαν πολλά ελληνικά ΜΜΕ, (παράδειγμα), αλλά την εκτόξευση παρακολούθησε και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, όπως διαβάσαμε στο άρθρο της ΕΡΤ: Η ΕΡΤ στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος – Eκτοξεύθηκε ο νέος ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος

Ουάου! Κι έπεσε πολύ παλαμάκι, και στο βίντεο ακούγεται και η μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Συγκεκριμένα η ΕΡΤ αναφέρει:
Από την ευρωπαϊκή διαστημική βάση στη Γαλλική Γουιάνα το βράδυ της Τρίτης (και 13 Δεκέμβρη) εκτοξεύτηκε ο νέος ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος ΜTG –i1. H ΕΡΤ και ο μετεωρολόγος της Παναγιώτης Γιαννόπουλος ήταν στην εκδήλωση για την εκτόξευση που έγινε στο Κέντρο Διαστημικών Ερευνών και Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ΕSΑ).
Πρόκειται για τον πρώτο μετεωρολογικό δορυφόρο τρίτης γενιάς με μεγάλες δυνατότητες απεικόνισης των μετεωρολογικών προβλέψεων. Η πρώτη γενιά ξεκίνησε το 1977 και η δεύτερη πριν 20 χρόνια το 2002. Το σχεδιασμό και την κατασκευή του επιμελήθηκε η Ευρωπαϊκή Yπηρεσία Διαστήματος (ESA) και την λειτουργία του θα την αναλάβει ο αρμόδια υπηρεσία για τους μετεωρολογικούς δορυφόρους EUMETSAT. Kαι στις δυο υπηρεσίες μέλος είναι και η Ελλάδα μέσω της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).
Συνολικά στο πρόγραμμα τρίτης γενιάς θα εκτοξευτούν έξι (6) δορυφόροι. Στην πλήρη λειτουργία θα υπάρχουν 3 δορυφόροι με διάρκεια ζωής περίπου 10 χρόνια. Με τις νέες δυνατότητες του η ομάδα αυτή των δορυφόρων θα οδηγήσει σε καλύτερες καιρικές προγνώσεις, πιο έγκαιρες προειδοποιήσεις για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και πιο ακριβή παρατήρηση της ατμόσφαιρας της Γης και των κλιματικών αλλαγών.
Μεγαλύτερες δυνατότητες για πιο ακριβείς προβλέψεις
Για πρώτη φορά ο μετεωρολογικός δορυφόρος MTG_i1 θα δίνει εικόνα κάθε 10 λεπτά έναντι 15 λεπτών που ίσχυε έως τώρα. Επίσης:
Θα δίνει εικόνα της Ευρώπης κάθε 2,5 λεπτά (ως τώρα ανα 5 λεπτά) Οι εικόνες θα έχουν πολύ μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα: 0,5-2χλμ (τώρα ήταν 1 με 3χλμ)
Οι εικόνες θα λαμβάνονται με 16 διαφορετικά μάτια, δηλαδή σε 16 διαφορετικά φασματικά κανάλια (12 έως τώρα)
Θα καταγράφει που ακριβώς στην ατμόσφαιρα υπάρχουν κεραυνοί και αστραπές (μόνο οι αμερικανικοί δορυφόροι το είχαν ως τώρα)
Για πρώτη φορά παγκοσμίως ένας δορυφόρος θα μπορεί να σαρώνει την ατμόσφαιρα και να υπολογίζει θερμοκρασία και υγρασία σε διάφορα επίπεδα κάθε περίπου 30 λεπτά. Τώρα αυτό γίνεται πολύ τοπικά σε ορισμένα σημεία, και μόνο κάθε 12 ώρες με τη χρήση μετεωρολογικών μπαλονιών.
Κάθε ημέρα οι τρεις αυτοί δορυφόροι θα στέλνουν 100 φορές περισσότερα δεδομένα στους επίγειους σταθμούς σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.


Και τον δορυφόρο εντοπίσαμε στην ειδική πλατφόρμα παρακολούθησης δορυφόρων στους “πρόσφατα εκτοξευθείς” μαζί με έναν άλλο που έφυγε σχεδόν ταυτόχρονα -τρεις μέρες μετά- από τις ΗΠΑ και αναφέρεται ως Object C, χωρίς άλλες πληροφορίες, ενώ μια μέρα μετά τους είδαμε να είναι δυο.






Δουλεύουν τόσο καλά που… ο Γιαννόπουλος δεν σταυρώνει πρόγνωση!
Για το πότε θα σημάνει η λήξη της καλοκαιρίας αλλά και ανομβρίας στην Ευρώπη και την Ελλάδα, τα προγνωστικά αλλάζουν συνεχώς, και η επιστροφή του χειμώνα μετατίθεται όλο και πιο πέρα. Είπαν παραμονές Φώτων αλλά ο Αρναούτογλου έγραψε «Εναρμόνιση του καιρού μετά τις 11-13 Ιανουαρίου».

«Η φετινή Πρωτοχρονιά θα πρόκειται ίσως για τη θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετεο ιστορία της Ευρώπης! Σύμφωνα και με τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Μοντέλου ECMWF αλλά και των υπολοιπων παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων, το σύνολο των χωρών της Ευρώπης βαδίζει τις επόμενες ημέρες σε μια νέα θερμή εισβολή, η οποία και θα αποτελειώσει σταδιακά την όποια εναπομείνασα χιονοκάλυψη ακόμα και κοντά στα 2000 μέτρα στα περισσότερα χιονοδρομικά της! Για τις περισσότερες χώρες της γηραιάς ηπείρου θα πρόκειται λοιπόν, κατά πάσα πιθανότητα για τη θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετεο ιστορία της! Μια αλλαγή στην όλη αυτή κατάσταση και εναρμόνιση του καιρού με το ημερολόγιο “ψιθυρίζουν” κάποια μακροπρόθεσμα στοιχεία για το σύνολο της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας για μετά τις 11-13 του Γενάρη!!!»

Και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Ατμοσφαιρικό βουνό» εμποδίζει τις κακοκαιρίες
Ο μετεωρολόγος του Open εξήγησε πως «υπάρχει ένα αντικυκλωνικό πεδίο όπως λέμε στη μετεωρολογία, δηλαδή πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων, ένα ατμοσφαιρικό βουνό, που στην ουσία εμποδίζει τις κακοκαιρίες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη να κινηθούν πιο νότια και χαρίζει πολύ καλές ημέρες, που θυμίζουν πιο πολύ Άνοιξη, παρά χειμώνα».

Πριν έφταιγε η κακοκαιρία στις ΗΠΑ, τώρα ο καιρός στρώνει εκεί κι εδώ εμφανίστηκε ένα… βουνό!
Φυσικά οι παπαγάλοι έχουν πάθει κάτι σε λύσσα όλες αυτές τις μέρες με το αφήγημα της Κλιματικής Αλλαγής. Εσείς όμως, ξέρετε τι θα κάνετε από δω και στο εξής: Επειδή ο νέος δορυφόρος μας “φωτογραφίζει” κάθε 2,5 λεπτά, εσείς θα κοιτάτε ψηλά και… θα χαμογελάτε. Μην σας περάσουν και για κατσούφηδες χωρίς τρόπους!
Γιατί όλοι αυτοί, φωτογραφίες τραβάνε, κανείς δεν παίζει με τον καιρό…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση