GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ στην Υπερδνειστερία...

Η Μόσχα θεωρεί ως «βέβαιη» την εισβολή της Ουκρανίας, αλλά και της Μολδαβίας στην Υπερδνειστερία (μάλιστα πηγές της Μόσχας αναφέρουν ότι έχ...


Η Μόσχα θεωρεί ως «βέβαιη» την εισβολή της Ουκρανίας, αλλά και της Μολδαβίας στην Υπερδνειστερία (μάλιστα πηγές της Μόσχας αναφέρουν ότι έχει συσταθεί κοινό στρατηγείο Ουκρανών και Μολδαβών με την ηγεσία και τον συντονισμό Αμερικανών και Βρετανών αξιωματικών) και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση μέσα σε 24 ώρες όπου μάλιστα… περιγράφει και την προβοκάτσια που θα προηγηθεί της εισβολής!

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Το καθεστώς του Κιέβου έχει εντείνει τις προετοιμασίες για εισβολή στη Μολδαβική Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτή η ενέργεια των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί ως απάντηση στην υποτιθέμενη επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Υπερδνειστερίας.

Η υλοποίηση της προγραμματισμένης πρόκλησης από τις ουκρανικές αρχές αποτελεί άμεση απειλή για το ρωσικό ειρηνευτικό σώμα που έχει αναπτυχθεί νόμιμα στην Υπερδνειστερία των 200.000 ρωσικής καταγωγής πολιτών.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα ανταποκριθούν επαρκώς στην επικείμενη πρόκληση της ουκρανικής πλευράς».

 Στην Μόσχα θεωρούν ως δεδομένη την εισβολή του Κιέβου που είναι γεγονός ότι είναι αρκετά «ασφαλής» ως κίνηση:

Μόλις 1800 Ρώσοι στρατιώτες σταθμεύουν ως ειρηνευτικό σώμα στην περιοχή και δεν μπορούν να ενισχυθούν από πουθενά παρά μόνον από αέρος. Αλλά και από αέρος τα ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη θα πρέπει να περάσουν επάνω από το εχθρικό ουκρανικό έδαφος.

Υπολογίζεται ότι μπορούν να στρατευθούν και 20.000 εφεδρείες από τους 200.000 ρωσόφωνους της Υπερδνειστερίας, αλλά παραμένει πολύ δύσκολη η άμυνά της λόγω της εδαφικής διαμόρφωσής της (μια λωρίδα στενής γης «σφηνωμένη» στα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας, μήκους εκατοντάδων χιλιομέτρων).

Επίσης ο Β.Πούτιν υπέγραψε ένα διάταγμα που ακυρώνει την απόφαση του 2012, η οποία περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, «ενεργό συμμετοχή στην αναζήτηση τρόπων επίλυσης του προβλήματος της Υπερδνειστερίας με βάση το σεβασμό της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και του ουδέτερου καθεστώτος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας κατά τον καθορισμό του ειδικού καθεστώτος της Υπερδνειστερίας».

Δεν ήταν τυχαίο που η κατάργηση του διατάγματος συνέπεσε με το μήνυμα του Προέδρου της Ρωσίας και την απαντητική ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση