GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ στον Κασιδιάρη, ο "παραλογισμός" και το Συνταγματικό Δικαστήριο που δεν υπάρχει...

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί η τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, αλλά πλην της αντιπολίτευσης που έχει ενστάσεις για το περιεχ...


Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί η τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, αλλά πλην της αντιπολίτευσης που έχει ενστάσεις για το περιεχόμενο της διάταξης το θέμα απασχολεί πλέον και τον ευρωπαϊκό Τύπο. Και πού; Στην Γερμανία!

Όταν ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει τη ρύθμιση υποστήριξε ότι θα είναι “μία διάταξη αντίστοιχη με αυτή που ισχύει ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και αποβλέπει στη θωράκιση της ομαλότητας και των συνταγματικών ελευθεριών». Και με αυτό αναφερόταν πρωτίστως στην Γερμανία όπου πάντως υπάρχει (σε αντίθεση με τη δική μας χώρα) Συνταγματικό Δικαστήριο που παίρνει τις σχετικές αποφάσεις.

Σε χθεσινό εκτενές δημοσίευμά της λοιπόν η μεγάλη γερμανική εφημερίδα Τageszeitung (ΤΑΖ) χαρακτηρίζει κατ' αρχάς “αμφιλεγόμενη” την αλλαγή του νόμου παραθέτοντας και τη δήλωση Κασιδιάρη που “βροντοφωνάζει σε ένα ηχητικό μήνυμα που ανέβηκε στο Youtube την περασμένη Παρασκευή από τη φυλακή του Δομοκού” ότι πρόκειται για "πραξικόπημα της κυβέρνησης στην Αθήνα".

Η εφημερίδα αναφέρεται αναλυτικά στη “διαδρομή” Κασιδιάρη στην Χρυσή Αυγή, στα παλαιά άρθρα του για τον Χίτλερ, στο τατουάζ με την σβάστικα, στις απόψεις του εναντίον των μεταναστών, στο ποτήρι νερό που πέταξε και το χαστούκι σε “μία κομμουνιστή βουλευτή” (την Λ. Κανέλλη) και στην καταδίκη του για την δολοφονία Φύσσα.

“Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα επιβεβαίωνε ότι ο Κασιδιάρης είναι καθαρά ένας νεοναζί” σημειώνει η εφημερίδα παραθέτοντας και τον αντίλογο: “Ο Κασιδιάρης αρνείται σήμερα ότι οι "Ελληνες" του είναι νεοναζιστικό κόμμα”. Πέραν της διελκυστίνδας αυτής, όμως, όπως προσθέτει, “ένα πράγμα είναι βέβαιο: ο Έλληνας νομοθέτης θέτει πολύ υψηλά εμπόδια, τα οποία είναι κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα, για τη μη αποδοχή υποψηφίων και κομμάτων στις εκλογές. Σύμφωνα με αυτό, ο νόμος "δεν μπορεί να περιορίσει το δικαίωμα εκλογιμότητας, εκτός εάν ο υποψήφιος δεν έχει συμπληρώσει το κατώτατο όριο ηλικίας, είναι ανίκανος για εκλογή ή έχει αμετάκλητη ποινική καταδίκη για ορισμένα αδικήματα", όπως ορίζει το άρθρο 51 του ελληνικού Συντάγματος. Καμία από τις τρεις αυτές προϋποθέσεις δεν συντρέχει στην περίπτωση Κασιδιάρη...”

Κατά την ΤΑΖ μάλιστα αυτή η κίνηση γίνεται από τον κ. Μητσοτάκη “κυρίως για ψηφοθηρικούς λόγους λίγο πριν τις εκλογές”. Επίσης επισημαίνεται και η αντίθεση των αριστερών κομμάτων που φοβούνται “έναν παραλογισμό”, ότι “ο Μητσοτάκης θέλει να ανοίξει το δρόμο για τη "θεωρία του πετάλου", δηλαδή την εξίσωση αριστερών και ακροδεξιών κομμάτων, από την πίσω πόρτα”.

Και ναι μεν η πλειοψηφία συμφωνεί κατά την εφημερίδα ότι "μια φορά Ναζί, πάντα Ναζί", αλλά, όπως καταλήγει ο αρθρογράφος Φ. Μπατζόγλου” “θα πρέπει να τον κρίνουν οι ψηφοφόροι, όχι τα δικαστήρια”...
Ο Κοριός

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση