GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

88 ΕΤΩΝ! Πέθανε ο (διάσημος σχεδιαστής μόδας) Paco Rabanne...

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών, ο διάσημος σχεδιαστής μόδας και δημιουργός αρωμάτων Πάκο Ραμπάν .  Άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή, στο...


Πέθανε σε ηλικία 88 ετών, ο διάσημος σχεδιαστής μόδας και δημιουργός αρωμάτων Πάκο Ραμπάν

Άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή, στο σπίτι του, στο Portsall της Γαλλίας.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον ισπανικό όμιλο Puig, τη μητρική εταιρεία του οίκου μόδας και της επιχείρησης αρωμάτων Paco Rabanne..

«Σημάδεψε γενιές με το ριζοσπαστικό όραμά του για τη μόδα και η κληρονομιά του θα μείνει ζωντανή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Φρανσίσκο Ραμπανέντα Κουέρβο. Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1934 στην πόλη Pasajes, στη βόρεια Ισπανία.

Απέκτησε παγκόσμια φήμη για τα εκκεντρικά του σχέδια τη δεκαετία του 60.

Το 1968, δημιούργησε το φόρεμα της Τζέιν Φόντα για την ταινία «Μπαρμπαρέλα», ενώ κατά τη δεκαετία του 1970, ήταν ο πρώτος σχεδιαστής μόδας που χρησιμοποίησε στις επιδείξεις του μαύρα μοντέλα, ενέργεια πρωτόγνωρη για την εποχή.

Μετά τη συνταξιοδότησή του το 1999, αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας.

O οίκος μόδας «Paco Rabanne» αποχαιρέτησε τον ιδρυτή του με μία ανάρτηση στο Instagram. Κάτω από μια φωτογραφία του σχεδιαστή, αναφέρεται: «Ο οίκος Paco Rabanne επιθυμεί να τιμήσει τον οραματιστή σχεδιαστή και ιδρυτή μας που απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 88 ετών. Μεταξύ των πιο σημαντικών μορφών της μόδας του 20ου αιώνα, η κληρονομιά του θα παραμείνει μια συνεχής πηγή έμπνευσης. Είμαστε ευγνώμονες στον Monsieur Rabanne για την καθιέρωση της πρωτοποριακής μας κληρονομιάς και τον ορισμό ενός μέλλοντος με απεριόριστες δυνατότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση