GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ δημοσκόπηση Metron Analysis: ΣΤΙΣ 4,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ...

Δύο μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση των εκλογών για την 21η Μαΐου από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ήρθε  στη δημοσιότητα νέα δημοσκ...


Δύο μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση των εκλογών για την 21η Μαΐου από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ήρθε  στη δημοσιότητα νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, η οποία καταγράφει προβάδισμα 4,7% μονάδων της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, πραγματοποιήθηκε μετά την εξαγγελία των εκλογών από τον πρωθυπουργό.


Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 21,5%, το ΠΑΣΟΚ 9,4%, και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ 25 με 3,9% και οι Έλληνες (κόμμα Κασιδιάρη) με 3,8%.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη «σφυγμομέτρηση» της εταιρείας, η διαφορά των δύο κομμάτων μειώνεται καθώς στην προηγούμενη δημοσκόπηση, η απόσταση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις 5,8% ποσοστιαίες μονάδες.

Η δημοσκόπηση καταγράφει αύξηση 1% στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ παραμένουν σε σταθερά ποσοστά. Ως προς την αδιευκρίνιστη ψήφο, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης ανέρχεται στο 11,6%.

Ως προς την εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,7%, με τη διαφορά του κυβερνώντος κόμματος και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαμορφώνεται στις 5,8 μονάδες. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στο 11,7%, το ΚΚΕ στο 7,1%, η Ελληνική Λύση στο 5,2%, το ΜέΡΑ25 με 4,9% και οι Ελληνες στο 4,7%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, για την ελληνική κοινωνία το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας παραμένει η οικονομία (24%). Ακολουθεί η ακρίβεια (19%) και στη συνέχεια οι πολιτικοί (17%), η ανασφάλεια (7%) και η ανεργία (6%).

Ως προς τον χαρακτήρα των κυβερνήσεων, το 49% των ερωτηθέντων επιθυμεί κυβερνήσεις συνεργασίας και το 48% αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Τέλος, ως προς την καταλληλότητα για το αξίωμα του πρωθυπουργού, πρώτος – και με αύξηση συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση – παραμένει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει το 17% και τον Νίκο Ανδρουλάκη το 6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση