GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του «Ρουβίκωνα» και στο αντικαρκινικό ‘Μεταξά’ στον Πειραιά...

Μέλη του «Ρουβίκωνα» πραγματοποίησαν συγκέντρωση και έξω από το νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά χθες βράδυ. Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν έξω ...

Μέλη του «Ρουβίκωνα» πραγματοποίησαν συγκέντρωση και έξω από το νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά χθες βράδυ.

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν έξω από το αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά, μέλη του Ρουβίκωνα που ζητάνε την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό.

Αναλυτικά το κείμενο που ανάρτησαν:

Μετά από αυτό το ιατρικό απαύγασμα και έχοντας πλέον φτάσει στο 2023 βλέπουμε πως αυτή η δήλωση συνεχίζει να αποτελεί τον τρόπο σκέψης και κανόνα εφαρμογής για την τωρινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, παρότι εν λόγω υπουργός έχει προχωρήσει σε καινούριες δόξες όπως τη θέση του εθνικού μας καλαθάρχη, οι διάδοχοί του όχι απλά φαίνεται να ενστερνίζονται πλήρως αυτήν την εγκληματική άποψη, αλλά την έχουν πάει και ένα βήμα παραπέρα, αφού χάρη στις πολιτικές που εφάρμοσαν ο Ν. Χαρδαλιάς και ο Β. Κικίλιας και συνεχίζει ο Θ. Πλεύρης, πλέον δεν πραγματοποιούνται στην ώρα τους ούτε τα τακτικά ραντεβού για χημειοθεραπείες.

Το αντικαρκινικό νοσοκομείο ”Μεταξά” είναι μία από τις δομές που καταρρέουν από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκεται υποστελεχωμένο καθολικά σε κάθε τομέα. Κάποιοι τομείς συγκεκριμένα, όπως το φαρμακείο, συχνά βρίσκονται χωρίς καν άτομο να τους λειτουργήσει, με αποτέλεσμα πολλές αντικαρκινικές θεραπείες να ακυρώνονται και πολλά φάρμακα να μην μπορούν να καλυφθούν.

Φυσικά, οι συνεχείς αγώνες των υγειονομικών είναι για άλλη μια φορά αόρατοι στους κυβερνώντες, καθώς οι συνεχείς καταγγελίες, αναφορές και κινητοποιήσεις για αυτήν την κατάσταση έχουν αγνοηθεί πλήρως.

Αυτή η χρόνια υποστελέχωση έρχεται σε συνδυασμό με την πρόσφατη ιδιωτικοποίηση των ογκολογικών τμημάτων του Παίδων ”Αγία Σοφία” και ”Αγλαΐα Κυριακού” να αφήσει ένα σαφές μήνυμα από την κυβέρνηση: Κάποιες θεραπείες δεν είναι για όλους, και όχι ελεύθερες και δωρεάν.

Να μη τους αφήσουμε να συνεχίσουν να ξεπουλάνε τις ζωές μας σε κλινικάρχες και εταίρους.
Όλοι δίπλα στους αγώνες των υγειονομικών για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στην υγεία.
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
Ρουβίκωνας

1 σχόλιο

  1. AΣXETO ,AΛΛΑ..............
    TO PELITI ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
    Ένα κύμα αλληλεγγύης προς το Πελίτι.

    https://www.youtube.com/watch?v=46CxMDMpHkA&t=4s

    https://peliti.gr/prostimo-42-51565-evro-sto-peliti/#

    Πρόστιμο 42.515,65 ευρώ στο Πελίτι.
    26 Μαρτίου 2023 / 241670

    Αγαπητέ φίλε

    Αγαπητή φίλη,

    Είμαι ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ιδρυτής του Πελίτι. Πολύ πιθανόν να με ξέρεις. Είμαι αυτός που παιδάκι 22 χρονών, (Ιανουάριος 1991) ξεκίνησα την πρώτη ομάδα στην Ελλάδα, για τη συλλογή, διατήρηση, διάδοση και διάσωση των παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων στην Ελλάδα.

    Είμαι αυτός που ξεκίνησε με τα πόδια και συνάντησα χιλιάδες καλλιεργητές σε απομονωμένες περιοχές και όχι μόνο και μετέφερα αυτούς τους σπόρους στην υπόλοιπη Ελλάδα.

    Είμαι αυτός που οργάνωσε την πρώτη Γιορτή Παραδοσιακών Σπόρων στην Ελλάδα το 1999.

    Είμαι αυτός που τιμήθηκα ως Φύλακας της Βιοποικιλότητας στη Ρώμη το 2009.

    Είμαι αυτός που ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας τίμησε για την εθελοντική του προσφορά στη χώρα το 2013. Όταν το Πελίτι υποστήριζε πάνω από 20.000 Ελληνικές Οικογένειες για να έχουν να φάνε την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση