GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ! Η Ρωσία θα αναπτύξει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία...

Η Ρωσία θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή μιας εγκατάστασης αποθήκευσης πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία έως την 1η Ιουλίου.  Ο Ρώσος πρόεδρος...


Η Ρωσία θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή μιας εγκατάστασης αποθήκευσης πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία έως την 1η Ιουλίου. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ήρθε σε συμφωνία με τη γειτονική Λευκορωσία για την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στην επικράτειά της, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass, επικαλούμενο δήλωση του Ρώσου προέδρου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ο Πούτιν ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Λευκορωσία για τα πυρηνικά όπλα και, μάλιστα, τόνισε ότι «μια τέτοια κίνηση δεν θα παραβίαζε τις διεθνείς συμφωνίες που απαγορεύουν τη διάδοση των πυρηνικών όπλων».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είχαν τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος ευρωπαίων συμμάχων, για να δικαιολογήσει τη συμφωνία του με τη Λευκορωσία.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο Αλεξάντρ Λουκασένκο έχει εγείρει εδώ και καιρό το ζήτημα της τοποθέτησης τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, η οποία συνορεύει με την Πολωνία, που αποτελεί και ΝΑΤΟϊκό έδαφος.

«Συμφωνήσαμε με τον Λουκασένκο ότι θα τοποθετούσαμε τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία χωρίς να παραβιάσουμε το καθεστώς των συμφωνιών», δήλωσε ο Πούτιν σύμφωνα με το Tass.

Οβίδες μη εμπλουτισμένου ουρανίου
Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι θα χρησιμοποιήσει οβίδες μη εμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία εάν το Κίεβο παραλάβει οβίδες αυτού του τύπου από τους Δυτικούς, όπως πρόσφατα ανέφερε Βρετανίδα αξιωματούχος.

«Η Ρωσία, φυσικά, έχει ό,τι χρειάζεται για να απαντήσει. Έχουμε, χωρίς υπερβολή, εκατοντάδες χιλιάδες οβίδες αυτού του τύπου. Δεν τις χρησιμοποιούμε επί του παρόντος», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση