GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΕΣ εντολές που έδωσε ο σταθμάρχης πριν τη σύγκρουση...

Το φως της δημοσιότητας είδε ο διάλογος μεταξύ του μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας Ιntercity 62 και του σταθμάρχη της Λάρισας, λίγα λεπτά πριν...


Το φως της δημοσιότητας είδε ο διάλογος μεταξύ του μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας Ιntercity 62 και του σταθμάρχη της Λάρισας, λίγα λεπτά πριν τη σύγκρουση που οδήγησε στην εθνική τραγωδία.

Ο σταθμάρχης χωρίς να το αντιλαμβάνεται δίνει εντολή στην επιβατική αμαξοστοιχία να μπει στην παρακαμπτήριο και να συνεχίσει το ταξίδι του από την γραμμή Θεσσαλονίκη – Αθήνα, στην οποία ήδη κινούνταν η εμπορική αμαξοστοιχία.

Οι οδηγοί δεν παραξενεύτηκαν με το κόκκινο φωτόσημο που έβλεπαν μπροστά τους, καθώς το σύστημα φωτοσήμανσης δεν λειτουργεί! Ο δε σταθμάρχης δεν αντελήφθη καν ότι το τρένο μπήκε στην αντίθετη γραμμή, οπότε δεν υπήρχε πιθανότητα να διορθώσει το λάθος του.

Στον μοιραίο διάλογο μεταξύ του σταθμάρχη και του μηχανοδηγού ακούγεται:
Μηχανοδηγός – Λάρισα ακούει;
Σταθμάρχης – Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου νέων Πόρων.
Μηχανοδηγός – Βασίλη φεύγω;
Σταθμάρχης – Φεύγεις, φεύγεις.
Μηχανοδηγός – Έγινε, καλό βράδυ.
Σταθμάρχης – Καλή συνέχεια.


Η δεύτερη συνομιλία
Η δεύτερη συνομιλία που είχε προηγηθεί της πρώτης έγινε μεταξύ σταθμάρχη – κλειδούχου. Σε αυτήν ακούμε τον τελευταίο να ρωτά εάν πρέπει να γυρίσει το κλειδί στην ευθεία, με αποτέλεσμα το επιβατικό τρένο να συνέχισει στην κανονική γραμμή. Ωστόσο ο σταθμάρχης ανέφερε πως επρόκειτο να χρησιμοποιήσει τη διαγώνιο ένα τοπικό τρένο όπως και έγινε.

Ωστόσο, ο ίδιος μετά ξέχασε να επαναφέρει το κλειδί με αποτέλεσμα η επιβατική αμαξοστοιχία να συνεχίσει στη λάθος διαδρομή που κατέληξε στη φονική σύγκρουση με το εμπορικό τρένο.

Η συνομιλία σταθμάρχη – κλειδούχου:
Υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού: Βασίλη, να γυρίσω;
Σταθμάρχης: Όχι, όχι άστο όπως είναι γιατί ακολουθεί το 1564.
Υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού: Έγινε, καλώς, το αφήνω όπως είναι η διαγώνιος.


Στην προανακριτική απολογία του ο σταθμάρχης παραδέχτηκε το λάθος του. Δηλαδή ότι έβαλε τη μοιραία αμαξοστοιχία σε λάθος τροχιά. Ο σταθμάρχης έχει ήδη συλληφθεί και προσάγεται στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση