GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ! Πώς θα γίνει η (μερική) επανεκκίνηση των τρένων και του προαστιακού...

Μερική επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων αναμένεται από σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου, μετά την πολύνεκρη μετωπική σύγκρουση τρένων της 28ης Φεβρουα...

Μερική επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων αναμένεται από σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου, μετά την πολύνεκρη μετωπική σύγκρουση τρένων της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Σε όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού θα υπάρχουν αυστηρά δύο μηχανοδηγοί και τουλάχιστον ένας συνοδός, καθώς και δύο σταθμάρχες σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα ήταν μόνο ένας. Έως ότου ολοκληρωθεί το σύστημα της τηλεδιοίκησης τα δρομολόγια θα είναι μειωμένα.

Όπως έχει ανακοινωθεί η επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων θα γίνει σε πέντε φάσεις, με στόχο την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας μέχρι το Πάσχα, ενώ την 1η Απριλίου αναμένεται το πρώτο Intercity στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Τα δρομολόγια που ξεκινούν την Τετάρτη 22 Μαρτίου:
Ο Προαστιακός Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Λιόσια – Χαλκίδα
Το τμήμα Θεσσαλονίκη – Φλώρινα & Δράμα
Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη
Προαστιακός Πάτρα – Ρίο

Οι αμαξοστοιχίες θα κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής. Όπως στο τμήμα Οινόη – Τιθορέα όπου γίνονται εργασίες για την τηλεδιοίκηση.

Σε όλα τα δρομολόγια και του προαστιακού θα υπάρχουν αυστηρά δύο μηχανοδηγοί και τουλάχιστον ένας σύνοδος αλλά και δύο σταθμάρχες σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα ήταν ένας, όπως στο Παλαιοφάρσαλο, το Λιτόχωρο και το Πλατύ.

Επίσης, μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση ως εξής:
80 χλμ σε προαστιακούς/εμπορευματικούς
100 χλμ σε επιβατικές αμαξοστοιχίες

Στο συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων που συνεδρίασε για δεύτερη φορά  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πυρασφάλεια, στην πυρανίχνευση καθώς και στις ραδιο-επικοινωνίες και στον φωτισμό στις σήραγγες. Θα γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας επί χάρτου αλλά και στο πεδίο, με σενάρια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, που θα συμμετέχουν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

Όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρξει σταδιακή εγκατάσταση από την Hellenic Train καταγραφικού στις αμαξοστοιχίες με δυνατότητα καταγραφής επικοινωνιών καμπίνας μεταξύ των μηχανοδηγών και του προσωπικού κυκλοφορίας του ΟΣΕ (σταθμάρχες, ρυθμιστές κυκλοφορίας και τηλεδιοικητές).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση