GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ! «ΓΙΑΤΙ έπαθε εκλογική συντριβή ο ΣΥΡΙΖΑ...»

Βασίλειος Τσάμης Η μεγάλης έκτασης ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αποτέλεσμα με πολλές αιτίες, συγκυριακές κ δομικές κ η ανάλυση τους δεν μπορεί ...


Βασίλειος Τσάμης
Η μεγάλης έκτασης ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αποτέλεσμα με πολλές αιτίες, συγκυριακές κ δομικές κ η ανάλυση τους δεν μπορεί να καλυφθεί σε μια ανάρτηση.
Κατά την γνώμη μου, τα θεμέλια της χθεσινής ήττας μπήκαν το 2013, με την διάλυση των συνιστωσών..
Ο Τσίπρας για να μην υπάρχει κάποιος να τον αμφισβητήσει μετέτρεψε το κόμμα σε μια σέχτα.
Οποιος σκεφτόταν διαφορετικά σχεδόν διωκόταν και μετά το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε πλέον. Αποκόπηκε από τις κοινωνικές του ρίζες.
Μεσω αυτής της διαδικασίας ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε στην κομματική δομή χωρίς τα μεσαία στελέχη που τον έφεραν πρώτο κόμμα, οταν την ίδια στιγμή η ελίτ των στελεχών που πήγαν από το ΠΑΣΟΚ δεν είχαν καμία σχέση με τον κινηματικό κόσμο και τους ανθρώπους του μόχθου. Άνθρωποι που μέσω της μακρας παρουσία τους στους αρμούς του κράτους είχαν συσσορεύσει προνόμια, οταν η πλειοψηφία του πληθυσμού έχανε δικαιώματα παρουσιάστηκαν ως σωτήρες των λαϊκών στρωμάτων.
Οι λόγοι που περιγράφω κ όχι μόνο αυτοί αλλά κ το μέγεθος της ήττας θα κάνουν δύσκολη υπόθεση την επιβίωση, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, ολόκληρης της Κεντροαριστεράς λόγω κυρίως της απώλειας θεσμικού χώρου. Παράλληλα, εκ των πραγμάτων δυσκολεύει κ η ανασυγκρότηση επειδή δεν γνωρίζουν από αυτοκριτική, δεδομένου ότι δεν την έκαναν ποτέ.

3 σχόλια

  1. Ο Σύριζα έχασε διότι πρόδωσε την Ελλάδα, διέλυσε τις συντάξεις, νοιάστηκε περισσότερο για τα ορκ παρά για τους Έλληνες, βάφτισε όσους έβγαζαν 1000 ευρώ τον μήνα πλούσιους, απείλησε να ξαναφέρει την υψηλή φορολογία στους δήθεν πάμπλουτους μισθωτούς και εν γένει δεν είχε καμία διαφορά από την ΝΔ στα Εθνικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος ξεχασατε την μακεδωνια την δευτερη πρωδοσια . τσιπρας τελος παρεα με τον γιωργο.

      Διαγραφή
    2. αυτος ο πρωδομενος λαος (μην πω τιποτα!!!!) πρωτημησε την γνησια δεξια πολιτικη παρα την κοροιδια του τσιπρα που τον δουλεψε κανονικα!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση