GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! ΕΤΣΙ ΕΦΤΑΣΕ το αυτοκίνητο του Αλαφούζου στα χέρια του (δολοφονημένου) Ρουμπέτη...

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η αποκάλυψη  πως ο Βασίλης Ρουμπέτης, γνωστός άνθρωπος της νύχτας και μέλος της Greek Mafia, που εκτελέστηκε στ...

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η αποκάλυψη  πως ο Βασίλης Ρουμπέτης, γνωστός άνθρωπος της νύχτας και μέλος της Greek Mafia, που εκτελέστηκε στον Κορυδαλλό, είχε στη διάθεσή του θωρακισμένη Mercedes, που ανήκε στην εταιρεία του εκδότη και ιδιοκτήτη του Σκάι Γιάννη Αλαφούζου.

Η επίμαχη, θωρακισμένη Mercedes είχε παραχωρηθεί στον Ρουμπέτη. Δεν υφίσταται δηλαδή μεταβίβαση του οχήματος.  Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, η παραχώρηση της Mercedes, η οποία κατά την ανακοίνωση της εταιρείας του Γιάννη Αλαφούζου ήταν παροπλισμένη(;), έγινε πιθανότητα ως δώρο ή ως μία φιλική χειρονομία για κάποια «χάρη». Οι ίδιοι κύκλοι περιγράφουν ένα πιθανό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο Γιάννης Αλαφούζος παραχώρησε το θωρακισμένο όχημα στον Γιάννη Κομπότη, ο οποίος στη συνέχεια και για άγνωστους λόγους, το έδωσε στον Ρουμπέτη.

Η Αστυνομία βεβαίως, παράλληλα με την έρευνα που διεξάγεται για τον εντοπισμό των εκτελεστών, διερευνά τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η παράδοση του οχήματος από τον στόλο αυτοκινήτων της εταιρείας του Γιάννη Αλαφούζου.

Στελέχη του ΣΚΑΪ θα κληθούν στο Ανθρωποκτονιών
Στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναμένεται να βρεθούν την επόμενη εβδομάδα για κατάθεση στελέχη του ΣΚΑΪ, ύστερα από την αποκάλυψη ότι το όχημα στο οποίο επέβαιναν ο Βασίλης Ρουμπέτης και ο Διονύσης Μουζακίτης, που εκτελέστηκαν στον Κορυδαλλό, ανήκει στην εταιρεία του Γιάννη Αλαφούζου «Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε.».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει οι σχετικές διαδικασίες και έχει διαβιβαστεί η σχετική κλήση για κατάθεση, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε εκεί το θωρακισμένο όχημα. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι για να φτάσει στα χέρια του 38χρονου το αυτοκίνητο μεσολάβησαν πρόσωπα, τα οποία επίσης μπορεί να κληθούν σε δεύτερο χρόνο για κατάθεση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Πιθανότατα να εννοούν τον Γιάννη Κομπότη.

Το προδιαγεγραμμένο οδοιπορικό του Βασίλη Ρουμπέτη
Το τέλος του «θείου Τζο», του Γιάννη Σκαφτούρου, που πρωταγωνίστησε σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και δολοφονήθηκε το Πάσχα του 2022 στο σπίτι του στα Δερβενοχώρια, είχαν ο Βασίλης Ρουμπέτης και ο Διονύσης Μουζακίτης, οι οποίοι ανήκαν στην ομάδα των Στεφανάκου - Σκαφτούρου και εκτελέστηκαν την Τετάρτη, 7 Ιουνίου, στον Κορυδαλλό.

Μάλιστα κάποιοι στο Ανθρωποκτονιών πιστεύουν, ιδιαίτερα για τον Βασίλη Ρουμπέτη και τον Διονύση Μουζακίτη, πως εκτελέστηκαν ακριβώς διότι ήταν οι τελευταίοι επιζώντες της ομάδας Στεφανάκου, ανεξάρτητα από το αν ήταν ιδιαίτερα σημαντικοί ή όχι.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης πάντως φέρεται πως, μετά την εκτέλεση Στεφανάκου, κληρονόμησε τη διαχείριση πολλών από τα βενζινάδικα (στην Αττική) που είχε στην κατοχή του ο τότε επικεφαλής της Greek Mafia. Ο Ρουμπέτης δεν είχε τίποτε στην κατοχή του έως και τον θάνατο του Στεφανάκου. Αμέσως μετά εισήλθε ενεργά στην αγορά καυσίμων. Τότε είναι που έστειλε ως οδηγό στον Σκαφτούρο τον άνδρα της αδελφής του, Διονύση Μουζακίτη.
Ο Βασίλης Ρουμπέτης

Τα δύο θύματα ήταν γνωστά στις Αρχές εδώ και χρόνια. Ιδιαίτερα ο Ρουμπέτης, που είχε στο… βιογραφικό του τη δολοφονία του 22χρονου φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, καθώς και εμπλοκή σε υποθέσεις εκβιασμών και προστασίας μαγαζιών, ενώ πρόσφατα βρέθηκε και στο επίκεντρο ερευνών για εκτελέσεις ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Ο «Ράμπο» ή «ταρίφας», όπως ήταν γνωστός ο Ρουμπέτης, μετά την αποφυλάκισή του εντάχθηκε αμέσως στην ομάδα του Βασίλη Στεφανάκου και είχε εμπλοκή σε διάφορες υποθέσεις της συμμορίας του, που περιλάμβανε τον έλεγχο βενζινάδικων στη δυτική Αττική, όπου «ανθούσε» το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Πέντε χρόνια μετά, ο Στεφανάκος εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι με πανομοιότυπο τρόπο με την προχθεσινή δολοφονία. Οι εκτελεστές έριξαν 29 σφαίρες με Καλάσνικοφ πριν το θύμα προλάβει να κλειδώσει την πόρτα του αυτοκινήτου του ή να χρησιμοποιήσει το όπλο του. Μια λεπτομέρεια που μάλλον στάθηκε μοιραία: Το θωρακισμένο αυτοκίνητο που είχε στη διάθεσή του ο Στεφανάκος το είχε παραχωρήσει εκείνη την ημέρα στον Ρουμπέτη για να κάνει κάποια δουλειά και έτσι το θύμα ήταν ανυπεράσπιστο απέναντι στους εκτελεστές του…

Πρόσφατα, το όνομα του Ρουμπέτη είχε εμπλακεί και στην έρευνα για τη δολοφονία του εμπόρου καυσίμων Γιώργου Μήτσου, ο οποίος εκτελέστηκε με Καλάσνικοφ τον Ιούνιο του 2022, στα γραφεία της εταιρείας του, στη λεωφόρο Μαραθώνος, στον Γέρακα. Επίσης, το όνομά του είχε εμπλακεί και σε υπόθεση «συμβολαίου θανάτου» σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ., αντί 250.000 ευρώ.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης ήταν για μήνες στόχος φανερής παρακολούθησης από αστυνομικούς της Ασφάλειας και επιπλέον φέρεται να είχε κληθεί δύο φορές στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να συμμετάσχει σε άτυπες συζητήσεις με αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Φέτος την άνοιξη πάντως, και ενώ είχαν μεσολαβήσει οι τακτικές κρίσεις στην Αστυνομία, αποφασίστηκε η διακοπή της επιχείρησης παρακολούθησής του στο πλαίσιο της επιχείρησης «Σκιά», που μέχρι τότε βρισκόταν σε εξέλιξη.

Κάποιοι στη ΓΑΔΑ, μάλιστα, είχαν στη διάθεσή τους την πληροφορία πως ισχυρό στέλεχος της Greek Mafia σχεδίαζε τη δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη, αλλά και το αντίστροφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση