GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΙΣΘΗΤΟΣ στην Αττική! Νέος σεισμός στην Αταλάντη...

Νέος σεισμός σημειώθηκε στις 13:04 το μεσημέρι του Σαββάτου με επίκεντρο κοντά στην Αταλάντη. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμι...


Νέος σεισμός σημειώθηκε στις 13:04 το μεσημέρι του Σαββάτου με επίκεντρο κοντά στην Αταλάντη.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού καταγράφηκε στα 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αταλάντης, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 17,3 χλμ.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική.

Δείτε την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, που επισημαίνει ότι πρόκειται για φυσιολογικό μετασεισμό, που ενισχύει την άποψη ότι ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ της Πέμπτης, ήταν ο κύριος σεισμός.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του, έχουν ξεκαθαρίσει πως ο σεισμός της Πέμπτης δεν έχει σχέση με το γνωστό Ρήγμα της Αταλάντης, που πριν 129 χρόνια, (το 1894) «χτύπησε» με 6,9 Ρίχτερ και τραγικό απολογισμό 255 νεκρούς.

Ο σεισμός της Πέμπτης προκάλεσε αρκετές ζημιές. Όπως ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή από το Υπουργείο Υποδομών, έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 120 κτήρια στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Δαφνουσίων του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων τα 38 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση (6 ιεροί Ναοί και 32 κατοικίες).

Επιπλέον, έγιναν αυτοψίες και σε 3 σχολικές μονάδες (με συνολικά 5 κτήρια) στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Ορχομενου του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων το Δημοτικό Σχολείο στη Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού (Τοπική Ενότητα Διονύσου) με 3 κτήρια, κρίθηκε ακατάλληλο και χρήζει επισκευών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση