GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Επανάσταση των Σαντινίστας στη Νικαράγουα γίνεται 44 ετών!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Οι δυνάμεις του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου των Σαντινίστας (FSLN), μπήκαν στην...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Οι δυνάμεις του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου των Σαντινίστας (FSLN),
μπήκαν στην...

πρωτεύουσα της Νικαράγουας, Μανάγκουα (17 Ιούλη 1979),
αναγκάζοντας τον δικτάτορα της αμερικανοκίνητης χούντας,
Αναστάσιο Σομόζα, να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει τη χώρα...
¡Hasta la victoria siempre!

Η Επανάσταση των Σαντινίστας στη Νικαράγουα γίνεται 44 ετών!

Ακριβώς πριν από 44 χρόνια, οι δυνάμεις του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου Σαντινίστας (FSLN) απελευθέρωσε τη Μανάγκουα, την πρωτεύουσα της Νικαράγουας, από την αμερικανοκίνητη δικτατορία του Σομόζα Ντεμπάιλε.
Οι πρόγονοι του Σομόζα ήταν οι λευκοί ιδιοκτήτες σκλάβων που πουλούσαν βαμβάκι, καφέ και μπανάνες στις Ηνωμένες Πολιτείες σε φθηνές τιμές, εξαθλιώνοντας τις φτωχές μάζες των μαύρων.
Η κατάληψη της Μανάγκουα ήταν μια σημαντική νίκη για τους αριστερούς αντάρτες, για να μεταμορφώσουν τη χώρα προς ένα σοσιαλιστικό και δίκαιο σύστημα.
Πολλά πράγματα έχουν επιτευχθεί από τότε. Όσοι αναζητούν το τέλειο, οι γνωστοί παρά-ανησυχούντες για τον σοσιαλισμό, παραγνωρίζουν τα δολοφονικά εμπάργκο, τους αποκλεισμούς, τις κυρώσεις από τα "πολιτισμένα" κτήνη (ΗΠΑ-Ευρωπαϊκή Ένωση) και τη συνεισφορά της ιμπεριαλιστικής Νατοϊκής ευρωπαϊκής αριστεράς, σε πολιτικό πεδίο.

Οι τρομοκράτες (ΗΠΑ και λακέδες των ιμπεριαλιστών) χρηματοδοτούν τρομοκρατικές οργανώσεις, πολύχρωμες επαναστάσεις, επιβάλουν βάναυσες δολοφονικές κυρώσεις και προσπαθούν να επαναφέρουν τη Νικαράγουα στο αποικοκρατικό καθεστώς με τη λευκή υπεροχή, φασιστική δικτατορία της δυναστείας των Σομόζα.

Όμως, όπως στην Κούβα, τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, τη Λατινική Αμερική που αντιστέκεται, η επανάσταση των Σαντινίστας θα συνεχίσει να βγαίνει νικήτρια, με περισσότερη επαναστατική δύναμη, σθένος και υποστήριξη.

«
Αυτό το Κίνημα είναι Εθνικό κι Αντιιμπεριαλιστικό.
Κρατάει τη Σημαία της Λευτεριάς για τη Νικαράγουα
κι όλη τη Λατινική Αμερική...
Η Εθνική Κυριαρχία δεν συζητείται,
αλλά υπερασπίζεται με τα όπλα στο χέρι...
Θέλω Ελεύθερη Πατρίδα ή Θάνατο...
Θάνατος στον ιμπεριαλισμό!»
Augusto César Sandino (1895 - 1934)

Ο ηγέτης των Ανταρτών των Σαντινίστας σήμερα στον Άξονα της Αντίστασης στον ιμπεριαλισμό... Η Νικαράγουα... μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε!

H "εξέλιξη" της ευρωπαϊκής αριστεράς, ή πως φθάσαμε σήμερα στην ιμπεριαλιστική αριστερά...

Η ιμπεριαλιστική Νατοϊκή αριστερά δεν καταθέτει τα όπλα! Αρκεί να δούμε πως ο σύντροφος και συναγωνιστής του Ανδρέα Παπανδρέου, έγινε δικτάτορας για την ευρωπαϊκή Νατοϊκή αριστερά και για τον Γεώργιο Παπανδρέου, γιο του Ανδρέα... Η ΜΚΟ με την επωνυμία "σοσιαλιστική διεθνής" καταδικάζει τον "δικτάτορα Μαδούρο" και διαγράφει από τις τάξεις τους, τις μασονικές στοές τους, το σύμβολο της Νικουραγουανής Επανάστασης, τον Ντανιέλ Ορτέγκα, τον αδελφό και σύντροφο του Ανδρέα Παπανδρέου και επίσης το Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα: Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης των Σαντινίστας... Βλέπε σχετικά σε: Οι παιδόφιλοι επίσκοποι, η "μεταρρυθμιστική αριστερά"... πέρασαν στην επίθεση! ...ο "αριστερός" Λεωνίδας Βατικιώτης, αναπαραγωγή και διάδοση μέσω της "αριστερής" "iskra", της πάλαι ποτέ ΛαΕ του Λαφαζάνη, ρίχνει ως "δικαιωματικός διανοούμενος της επαναστατικής αριστεράς" [Βλέπε σε: Οι διανοούμενοι είναι πιο ηλίθιοι από τους απλούς ανθρώπους & αποτελούν την κύρια αιτία της σήψης της κοινωνίας μας] το "δηλητήριο" και με περιτύλιγμα "περιβαλλοντικών ευαισθησιών"... αριστερή" εφημερίδα "Αυγή" του ΣΥΡΙΖΑ: "Νικαράγουα: Η καταπιεστική εκτροπή του καθεστώτος Ορτέγκα" ...το "επαναστατικό αριστερό"  ela liberta που μας ενημερώνει: "Η λαϊκή εξέγερση εναντίον της δικτατορικής κυβέρνησης του Ντανιέλ Ορτέγκα, τέσσερις φορές προέδρου της Νικαράγουας, συνεχίζεται..." ... η γνωστή Νατοϊκή ΜΚΟ «Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Νικαράγουα (CENIDH)»... μέσω των ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, διαδίδει ακόμη κι ο "902.gr" του ΚΚΕ: Πυροβολισμοί στην πρωτεύουσα καθώς πέρασαν στην αντεπίθεση αστυνομία και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις

«Θέλουν να υποτάξουν τη Ρωσία και την Κίνα!
Διέρχονται μια περίοδο σχιζοφρένειας,
νομίζοντας ότι εξακολουθούν να κυριαρχούν σε ολόκληρο τον πλανήτη
και δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό ανήκει στο παρελθόν
»
Ντανιέλ Ορτέγκα

Εμείς θυμούμαστε!
Κι όταν μας ρωτήσουν γιατί θυμόμαστε, γιατί δεν βλέπουμε μπροστά,
το μέλλον… θα τους απαντήσουμε: θα ‘ρθει η μέρα που εμείς θα θυμούμαστε τόσα πολλά,
ώστε να θάψουμε σ’ ένα μεγάλο τάφο τους... απατεώνες και παραχαράκτες της ιστορίας και του σοσιαλισμού.
Η μνήμη δεν αρχειοθετείται!

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση