GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ένωση Δημοσιογράφων της Κούβας εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Al-Mayadeen...

Παρέχοντας μία ακόμη απόδειξη  του ενδιαφέροντος να αποσιωπηθεί η γενοκτονία στη Λωρίδα της...

Παρέχοντας μία ακόμη απόδειξη  του ενδιαφέροντος να αποσιωπηθεί η γενοκτονία στη Λωρίδα της... Γάζας, το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να μπλοκάρει τις εκπομπές του παναραβικού καναλιού με το πρόσχημα ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά του.
Η Ένωση Κουβανών Δημοσιογράφων εξέφρασε την αλληλεγγύη της στο παναραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Mayadeen, έναν ειλικρινή και αφοσιωμένο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της πραγματικότητας του αραβικού κόσμου, που επίσης δέχεται επίθεση από την πολιτική εξόντωσης του "Ισραήλ" και την υποτιθέμενη αποσιώπηση της επίθεσής του κατά της Γάζας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρέχοντας μια ακόμη απόδειξη του ενδιαφέροντος να αποσιωπηθεί η γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας, το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να μπλοκάρει τις εκπομπές του δικτύου στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη με το πρόσχημα ότι τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλειά του.
Σύμφωνα με το αίτημα του υπουργού επικοινωνιών του Τελ Αβίβ, Σχλόμο Κάρχι, τα γραφεία του Al-Mayadeen στη Ραμάλα θα κλείσουν και "θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα εναντίον τους, όταν κριθεί απαραίτητο".
Σύμφωνα με την κουβανική οργάνωση, το μέτρο είναι αντίθετο με την ελευθερία του Τύπου που διακηρύσσεται από τη Δύση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, των οποίων το "Ισραήλ" είναι ισχυρός σύμμαχος, αντιβαίνει στο καθήκον των δημοσιογράφων να αναφέρουν την αλήθεια και επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς των δημοσιογράφων κατά την κάλυψη της φρίκης στη Γάζα και της ισραηλινής στρατηγικής που προσπαθεί να αποκρύψει τις θηριωδίες του εναντίον του ανυπεράσπιστου παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού.
Όπως ανέφερε η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων, από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, 34 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν, αν και αναφέρουν ότι ο αριθμός τους ξεπερνά τους  40.
Σύμφωνα με την ίδια την πηγή και το Παλαιστινιακό Συνδικάτο Δημοσιογράφων, 12 από αυτούς σκοτώθηκαν αφού βομβαρδίστηκαν οι γειτονιές τους ή ακόμη και τα ίδια τους τα σπίτια. Οι στοχευμένες αυτές επιθέσεις στοίχισαν επίσης τη ζωή σε δεκάδες συγγενείς τους.
Η Ένωση Δημοσιογράφων της Κούβας εκφράζει την υποστήριξή της στην καταγγελία της επανειλημμένης επίθεσης εναντίον των δημοσιογράφων στο έργο τους ως πολεμικών ανταποκριτών στη Γάζα και υψώνει τη φωνή της ενάντια στον περιορισμό των εκπομπών της Al-Mayadeen και στις ισραηλινές απειλές εναντίον των γραφείων και των δημοσιογράφων της.
Η σφαγή στη Γάζα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι καθήκον του Τύπου να αναφέρει τι συμβαίνει εκεί, καταλήγει το μήνυμα.

Πηγή: Al Mayadeen

"prensa-rebelde"
🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉 https://t.me/prensarebeldeg

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση