GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ πάνω από 11% (μετά τις μεγάλες απεργίες) στους δημοσίους υπλλήλους...

Μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που «παρέλυσαν» τη Γερμανία, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα πέτυχαν μισθολογική συμφωνία με τους εργοδό...


Μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που «παρέλυσαν» τη Γερμανία, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα πέτυχαν μισθολογική συμφωνία με τους εργοδότες τους στα ομοσπονδιακά κρατίδια, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Εργαζομένων Ver.di, αντανακλώντας μία παρόμοια συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και των δήμων τον Απρίλιο.

Η εν λόγω συμφωνία καλύπτει περίπου 1,1 εκατομμύρια εργαζόμενους, οι μισθοί των οποίων πρόκειται να αυξηθούν κατά μέσο όρο σε ποσοστό άνω του 11%, ενώ η ισχύς της, λήγει την 31η Οκτωβρίου του 2025.

Οι εργαζόμενοι, ανάλογα με τους κλάδους στους οποίους εργάζονται, ζητούσαν αύξηση των μισθών σχεδόν κατά 10% λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού και του κόστους στην ενέργεια και στη διατροφή.

Οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία εξασφάλισαν μέσες μηνιαίες αυξήσεις 11,5% νωρίτερα τον Μάρτιο, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο το IG Metall, το μεγαλύτερο συνδικάτο της Γερμανίας, πέτυχε αυξήσεις συνολικού ύψους 8,5% για τα σχεδόν 4 εκατ. εργαζομένους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση