GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολοκληρώθηκε το δημοψήφισμα στη Βενεζουέλα για το Εσεκίμπο...

" prensa-rebelde " 10.540.000 Bενεζουελάνοι και Βενεζουελάνες ψήφισαν με πάνω από 90% ΝΑΙ στα...

"prensa-rebelde"
10.540.000 Bενεζουελάνοι και Βενεζουελάνες ψήφισαν με πάνω από 90% ΝΑΙ στα... πέντε ερωτήματα του δημοψηφίσματος. Αν και ο χαρακτήρας του δημοψηφίσματος ήταν συμβουλευτικός και απαιτούνταν απλή πλειοψηφία, οι ψηφίσαντες ξεπέρασαν το 50% του εκλογικού σώματος των 20.600.000 ψηφοφόρων. Ποσοστό που κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό, δεδομένου ότι κάποια εκατομμύρια ψηφοφόρων βρίσκονταν έξω από τη χώρα, λόγω της αυξημένης μετανάστευσης.
Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα γενικής λαϊκής κινητοποίησης και γιορτής χθες Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, για το συμβουλευτικό Δημοψήφισμα που προκήρυξε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ζητώντας τη λαϊκή ετυμηγορία και στήριξη στη διεκδίκηση των εδαφών που ανήκαν στη Βενεζουέλα και δόθηκαν το 1899 στη Γουιάνα, μέσω μιας αμφιλεγόμενης αγγλοβορειοαμερικανικής διαιτησίας που απαλλοτρίωσε παράνομα 160.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα Βενεζουελάνικου εδάφους.
Η Βενεζουέλα ποτέ δεν αποδέχτηκε την αφαίρεση των εδαφών της και το 1965 ήρθε σε συμφωνία με τη Γουιάνα που υπέγραψε στη Γενεύη, μέσω της οποίας αναγνωρίστηκε το πρόβλημα και συμφωνήθηκε η ανάγκη να επιλυθεί η διαφορά με διαπραγματεύσεις. Η κυβέρνηση της Γουιάνας ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις της Βενεζουέλας να διαπραγματευτούν και τα τελευταία χρόνια εκχώρησε δικαιώματα σε αυτά τα εδάφη σε πετρελαϊκή εταιρεία. Έτσι η κυβέρνηση προκήρυξε το εν λόγω δημοψήφισμα ζητώντας τη λαϊκή στήριξη στην διεκδίκηση των εδαφών που ανήκουν στη Βενεζουέλα.

🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  

👉 https://t.me/prensarebeldeg

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση