GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η Κούβα γιορτάζει την 65η επέτειο της νίκης της Επανάστασης!"

Αβάνα, 1 Ιανουαρίου (Prensa Latina) Η Κούβα γιορτάζει σήμερα την 65η επέτειο του...

Αβάνα, 1 Ιανουαρίου (Prensa Latina) Η Κούβα γιορτάζει σήμερα την 65η επέτειο του... θριάμβου της Επανάστασης, εν μέσω εφαρμογής μιας σειράς οικονομικών και κοινωνικών μέτρων που θα επιτρέψουν την τόνωση της εθνικής οικονομίας.

Με την εφαρμογή αυτών των πρωτοβουλιών, που επικεντρώνονται κυρίως στην τροποποίηση των τιμών των ενεργειακών πόρων, την προσέλκυση ξένου συναλλάγματος και τη συνέχιση της ενίσχυσης της εθνικής παραγωγής, η χώρα της Καραϊβικής προβλέπει σε αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, σε σταθερές τιμές, κατά περίπου δύο τοις εκατό για το τρέχον έτος, το οποίο μόλις ξεκίνησε.

Το 2023 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα σε ένα σκηνικό διεθνούς κρίσης, που επιδεινώθηκε από την εντατικοποίηση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες πριν από έξι και πλέον δεκαετίες.

Παρά τη συνεχή εχθρότητα της Ουάσινγκτον και τις αμείωτες προσπάθειες αποσταθεροποίησης, το νησί δεν αποποιήθηκε τη δέσμευσή του να συνεχίσει να προστατεύει τους τομείς προτεραιότητας της κοινωνίας και να σημειώσει πρόοδο στους νομοθετικούς μετασχηματισμούς.

Το έθνος της Καραϊβικής διαδραμάτισε επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή, με την προεδρία του στην Ομάδα των 77 +Κίνα και τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του εν λόγω μπλοκ στην Αβάνα να ξεχωρίζουν.

Εν μέσω των δυσκολιών, η Κουβανική Επανάσταση έχει επιβεβαιωθεί εδώ και 65 χρόνια ως ένα από τα γεγονότα που μεταμόρφωσαν περισσότερο την πραγματικότητα και την καθημερινή ζωή των κατοίκων αυτού του αρχιπελάγους.

Την 1η Ιανουαρίου 1959, οι Κουβανοί ξύπνησαν με την είδηση ότι ο δικτάτορας Φουλχένσιο Μπατίστα (1952-1958) και πολλοί από τους στενούς του συνεργάτες είχαν διαφύγει και ήταν αναπόφευκτο ότι ο Επαναστατικός Στρατός, υπό την ηγεσία του Φιντέλ Κάστρο, θα πετύχαινε τον θρίαμβο του εθνικοαπελευθερωτικού του κινήματος.

Το Κίνημα της 26ης Ιουλίου και άλλες προοδευτικές οργανώσεις που προσχώρησαν σε αυτό επέλεξαν τον ένοπλο αγώνα ως τον μόνο δυνατό τρόπο για την εξάλειψη των αιτιών των δεινών της χώρας, τις οποίες είχε αποκαλύψει και αναλύσει ο ίδιος ο Φιντέλ στο έργο του "Η ιστορία θα με δικαιώσει, που ήταν η απολογία του στο δικαστήριο για την επίθεση στους στρατώνες Μονκάδα και Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες (26 Ιουλίου 1953).

Η διαδικασία αυτή, που ήταν πρωτοφανής σε αυτό το ημισφαίριο, οικοδομείται καθημερινά ξεπερνώντας τα εμπόδια που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και συνεχίζει να εμπνέει τα κοινωνικά κινήματα στη Λατινική Αμερική και στον κόσμο.


 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉 https://t.me/prensarebeldeg

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση