GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ! ΚΑΤΩ από 30% η ΝΔ, έκπληξη με τον Λοβέρδο...

Την πρωτοκαθεδρία εξακολουθεί να έχει η Νέα Δημοκρατία, με προβάδισμα 18,5 μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο κάτω από 30% στην πρόθεση ...


Την πρωτοκαθεδρία εξακολουθεί να έχει η Νέα Δημοκρατία, με προβάδισμα 18,5 μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο κάτω από 30% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για το Star.

Την ίδια ώρα, έκπληξη θεωρείται η καταγραφή του κόμματος «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο με 2,6% στην εκτίμηση ψήφου είναι μια ανάσα από το εκλογικό όριο του 3%. 
Στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν: Νέα Δημοκρατία 28,8% με πτώση 0,4% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ΣΥΡΙΖΑ 11,7% με άνοδο 0,8% , ΠΑΣΟΚ 11,4% με άνοδο 0,3%, ΚΚΕ 7,8% με άνοδο 0,3%, Ελληνική Λύση 6,5%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη αύξηση ποσοστών κατά 1,1%. Και ακολουθούν: Νίκη 2,8%, Νέα Αριστερά 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,4%, Δημοκράτες – Α. Λοβέρδος 2,1%, Μέρα 25 1,9% και Σπαρτιάτες 1,5%.

Η Νέα Δημοκρατία με 34,8% εξασφαλίζει προβάδισμα 19,5 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην δεύτερη θέση με 14,3% έναντι 13,9% του ΠΑΣΟΚ. ΚΚΕ 9,5% , Ελληνική Λύση 8% και ακολουθούν Νίκη 3,4%, Νέα Αριστερά 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, Δημοκράτες -Α. Λοβέρδος 2,6%, Μέρα 25 2,3% και Σπαρτιάτες 1,8%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 42,5% και στην δεύτερη θέση περνά ο Στέφανος Κασσελάκης με 12% . Σε απόσταση αναπνοής με 11,8% ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το 61,2% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στ. Κασσελάκης μετά το συνέδριο του κόμματος του αποδυναμώθηκε και μάλλον αποδυναμώθηκε.

Αντίθετα μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 69,8% εκτιμά ότι ο Στ. Κασσελάκης ενισχύθηκε και μάλλον ενισχύθηκε.

Το 67,8% των πολιτών θεωρεί ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις του Α. Τσίπρα είχαν σκοπό να αποδυναμώσουν και μάλλον να αποδυναμώσουν τον Στ. Κασσελάκη.

Το ποσοστό αυτό είναι πλειοψηφικό με 46,2% και μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τα κριτήρια της ψήφου των ευρωεκλογών, το 53,9% δηλώνει ότι θα επηρεαστεί περισσότερο από τα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, το 26,1% από τις προσωπικότητες των υποψηφίων και μόνο το 18.8% θα επηρεαστεί από τα ευρωπαϊκά θέματα.

Το 42,1% θέλει στις ευρωεκλογές να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, το 35,4% να στηρίξει το κόμμα που συνήθως επιλέγει και το 17,5% να στηρίξει την κυβέρνηση.

Τέλος, το 40,6% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι πολύ και αρκετά πιθανό στις ευρωεκλογές να ψηφίσει διαφορετικό κόμμα από αυτό που ψήφισε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ενώ το 57,3% το θεωρεί λίγο ή καθόλου πιθανό.

2 σχόλια

  1. Το κόμμα "Δημοκράτες" είναι σαν "Το ΠΟΤΑΜΙ" όλοι οι εκσυγχρονιστές του Κώστα Σημίτη εκεί θα πάνε αφού φύγουν από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν κατασκηνώσει. Κάποιοι νομίζουν ότι γεννήθηκε το καινούριο αλλά στην πραγματικότητα ξανα-εγκαινιάστηκε το παλιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση