GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλά τα συμβόλαια περιέχουν και την απαραίτητη μίζα, συνταγματάρχη μου!

Της Ιωάννας Υψηλάντη Η Ελλάδα πουλάει μέρος των πολεμικών αεροσκαφών της και τα χαρακτηριστικά τους. Έτσι, το...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
Η Ελλάδα πουλάει μέρος των πολεμικών αεροσκαφών της και τα χαρακτηριστικά τους. Έτσι, το... διαθέσιμο "πάρκο" Fighters Air Force της Ελλάδας μειώνεται σε 170.
Ο Έλληνας συνταγματάρχης Zικίδης σχολίασε την κατάσταση, ως εξής:
"Αυτός ο αριθμός (των αεροσκαφών), φαίνεται ότι δεν αρκεί για να καλύψει την περιοχή από τον Έβρο, μέχρι την Κύπρο. Είναι σημαντική όχι μόνο η ποιότητα, αλλά και η ποσότητα! Αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα εγκατέλειψε τα σχέδιά της για την προστασία του εναέριου χώρου της και της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο. "
Στην Ελλάδα, μια ανακοίνωση ότι η Πολεμική Αεροπορία θα συρρικνωθεί επίσης, σε σχέση με τα σχέδια για τη μείωση του αριθμού του ναυτικού, έχει γίνει αντικείμενο σοβαρών διαφορών.
Η κυβέρνηση επιδιώκει, επίσης, να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα της Αεροπορίας εις βάρος:
32 F-16 Block 30 Fighters
24 Mirage 2000-5 MK2
30+ Phantom F-4
Ωστόσο, υπάρχει κάτι σημαντικό εδώ. Με τα ποσά που θα εξοικονομηθούν, σχεδιάζεται να αγοραστούν έξι ακόμα μαχητικά της Rafale και- αν είναι δυνατόν- ακόμη περισσότερα F-35 στο μέλλον.
Ομως, το κόστος αγοράς και εξυπηρέτησης των Rafale και F-35 ειδικότερα είναι αρκετά υψηλό. Περίπου δύο έως και τρεις φορές πιο ακριβά από τα F16.
Τονίζεται, επίσης, ότι η ποσότητα αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας είναι επίσης πολύ σημαντική.
(Ανάλυση του συνταγματάρχη Kωνσταντίνου Ζικίδη)
"Οποιοδήποτε νέο Rafale, ή F-35, ή οποιοδήποτε άλλο νέο μαχητικό μπορεί γενικά να εμφανιστεί από το 2030, αλλά όχι νωρίτερα από το 2030."
Είναι αδύνατο να υπογράψετε οποιαδήποτε σύμβαση και να περιμένετε τα μαχητικά, για 5-6 χρόνια. Η όλη παραγωγή αεροσκαφών διαθέτει αποθεματικό και την αντίστοιχη γραμμή αναμονής.
Γιατί η βιασύνη;
Υπάρχει η ελπίδα ότι η γραμμή παραγωγής του Rafale από τα ΗΑΕ θα μεταφερθεί στην Ελλάδα. Γιατί λοιπόν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να μας δίνουν τα Rafale σας; Η εθνική δύναμη/άμυνα δεν πρέπει να εξαρτάται από την καλή βούληση των τρίτων. "
Σωστά όλα αυτά, αλλά τα συμβόλαια περιέχουν και την απαραίτητη μίζα, συνταγματάρχη μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση