GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΣΕΝΑΡΙΟΛΟΓΙΑ!" ΒΟΜΒΑ (από το «Newsweek») για αποστολή και "32 μαχητικών F-16 στην Ουκρανία"...

Για αποστολή και μαχητικών F-16 στην Ουκρανία, κάνει λόγο το διεθνές δίκτυο «Newsweek».   Μετά τις συζητήσεις για παραχώρηση των S-300, όπως...


Για αποστολή και μαχητικών F-16 στην Ουκρανία, κάνει λόγο το διεθνές δίκτυο «Newsweek».   Μετά τις συζητήσεις για παραχώρηση των S-300, όπως και των αντιαεροπορικών TOR-M1 και OSA-AK, αλλά και των πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων RM-70 στην Ουκρανία, το  «Newsweek» αναφέρει ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να προβεί στην αποστολή 32 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία.
Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας έλεγε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος μεταρρύθμισης της Πολεμικής Αεροπορίας θα πουλήσει μαχητικά F-16 Block 30 και Mirage 2000.
Με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα, πηγές του υπουργείου Άμυνας ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία. «Όλα τα άλλα αποτελούν ακατάσχετη σεναριολογία», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

Ενδεικτική πάντως είναι και η ανάρτηση της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία αναφέρει ότι «η Δύση χωρίς καμία ντροπή δηλώνει ότι η Ρωσία δήθεν σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι οι Δυτικοί επιλέγουν τους στόχους για να χτυπήσουν το έδαφός μας. Γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο αποστολής των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία», φιλοξενώντας εικόνα με τον Ρώσο Πρόεδρο και τα λόγια του ότι «θυμόμαστε τη μοίρα εκείνων που κάποτε έστειλαν τα στρατεύματά τους στη χώρα μας. Αλλά τώρα οι συνέπειες για τους πιθανούς επεμβαίνοντες θα είναι πολύ πιο τραγικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση