GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα νεότερα για την σύγκρουση Κοντομηνά-Χατζηνικολάου

Τα νεότερα που έχουμε μάθει για το θέμα του Alpha είναι ότι: -Ο Δ. Κοντομηνάς είχε αφήσει εν λευκώ την διαχείριση του καναλιού στον Ν. Χα...

Τα νεότερα που έχουμε μάθει για το θέμα του Alpha είναι ότι:
Δ. Κοντομηνάς είχε αφήσει εν λευκώ την διαχείριση του καναλιού στον Ν. Χατζηνικολάου γιατί αυτό είναι το στυλ του με τους συνεργάτες του. Στο τέλος ζητάει τον "λογαριασμό".
-Οι πληροφορίες που είχε ήταν ότι ο Ν. Χατζηνικολάου χρέωνε υπέρογκα έξοδα που τα εμφάνιζε ως έξοδα διοίκησης και δεν τα υπολόγιζε στα "λογιστικά" έξοδα του καναλιού.
-Τώρα που έφυγε ο Ν. Χατζηνικολάου βρέθηκαν και κρίσιμες αποφάσεις που δεν είχαν περάσει από το ΔΣ του σταθμού.
-Ο Δ. Κοντομηνάς λέει ότι το παθητικό του καναλιού συνολικά έχει φτάσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.
-Υπάρχει τώρα θέμα αν θα πάρει ή όχι αποζημίωση ο Ν. Χατζηνικολάου. Ο ίδιος έκανε εξώδικο και ζητά 2 εκατομμυρια ευρώ.
-Για τις μηνιαίες αποδοχές του, και για τις τρεις θέσεις που είχε, άλλοι λένε ότι έπαιρνε 60-70.000 ευρώ και άλλοι ότι ήταν πάνω από 100.000.
Ολα αυτά με φόντο τις συζητήσεις για την πώληση του σταθμού στην Γιάννα Αγγελοπούλου.


"Προεκλογικός" εκπρόσωπος της ΝΔ...
Για το αν θα πολιτευθεί η όχι, ο Ν. Χατζηνικολάου έχει έρθει σε επαφή με τον Θ. Ρουσόπουλο.
"Παίζει" και το εξής σενάριο: Να αντικαταστήσει ως εκπρόσωπος της ΝΔτον Θ. Ρουσόπουλο κατά την προεκλογική περίοδο που δεν θα μπορεί να εμφανίζεται στην τηλεόραση λόγω των εκλογικών περιορισμών.
Και στη συνέχεια να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για το οποίο δεν υπάρχει περιορισμός όσον αφορά τις προεκλογικές εμφανίσεις των υποψηφίων του στην τηλεόραση.

18 σχόλια

  1. Προς Χατζηπαπάρα

    Εκει-εκει στη δεξια ακτη
    μαζι με το Ρουσσοπουλο & το Καραμανλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη προβληματίζεστε. Όλα αυτά είναι εύκολο να διευθετηθούν από τον κοινό πάτρωνα Χατζηνικολάου- Ρουσόπουλου (αν δεν έχουν ήδη διευθετηθεί. Όσοι μπορείτε να δείτε την ουσία πέρα από το κουτσομπολιό, παρακολουθείστε τις νέες σχέσεις που διαμορφώνονται ανάμεσα στους νταβατζήδες, με φόντο τις εκλογές και τις "αδυναμίες" της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Όλες οι ειδήσεις που εμφανίζονται σ΄αυτό το ιστολόγιο (Alpha, πόλεμος τραπεζών, τρομομπερδέματα, κλπ) συνδέονται απολύτως μεταξύ τους. Το παιχνίδι στήνεται για να τοποθετηθούν οι παίχτες σε όσο το δυνατόν πιο επίκαιρες θέσεις, εν΄όψη της αναδιοργάνωσης του συστήματος αμέσως μετά τις εκλογές, που θα γίνουν την άνοιξη. Όσο περισσότεροι καταλάβουν το παιχνίδι, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιθανότητες να ξεφύγει η ψήφος από τον έλεγχό τους. Για την ψευδαίσθηση της Δημοκρατίας, ρε γαμώτω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Δ. Κοντομηνάς λέει ότι το παθητικό του καναλιού συνολικά έχει φτάσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ
    =====================================
    A, τόσο καλά. Πώς κρατιέται ακόμα ο σταθμός μόνο απορία μου προκαλεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η διαμάχη Κοντομηνά-Χατζηνικολάου δεν σημαίνει ότι δεν είναι πραγματική... Μπιζνες κάνουν, μια στρατηγική εξυπηρετούν κι όταν το ταμείο παθαίνει ίωση πάνε περίπατο κι οι αγάπες και τα λουλούδια!
    Απο εκεί και πέρα ο δρόμος της πολιτικής και μάλιστα σε περίοπτη θέση είναι εύκολος για το Χατζηνικολάου, είτε με τη ΝΔ είτε με το ΠΑΣΟΚ, γιατί ιδεολογικές διαφορές ή διαφορές πολιτικής "ηθικής" δεν υπάρχουν μεταξύ των δύο κομμάτων... Δεν είναι Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός αυτά...
    Δυστυχώς δεν μπορεί να πει κανείς ότι "α, να κι ένας άφθαρτος, μπαίνει στην πολιτική να τον ψηφίσουμε...", γιατί αν κρίνουμε κι από τον πολιτικό βίο και πολιτεία των Ρουσσόπουλου, Παναγιωτόπουλου κ.λπ. δεν νομίζω ότι μπορούμε να ελπίζουμε... Αρα, ας κάνει ό,τι θέλει ο Νικολάκης, αλλά τη ψήφο μας να μην πάρει το κόμμα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Nasso,

    Όταν λέμε ότι το παθητικό έχει φτάσει τα 300 εκ. ευρώ, δεν σημαίνει ότι μπαίνει και μέσα....

    Πιθανότατα τα έξοδα θα είναι δάνεια τύπου 'collateral'. Ρώτησε κάποιον τραπεζικό υπάλληλο να σου εξηγήσει.

    Τα χρησιμοποιούν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις (ειδικά τα media), γι'αυτό φαίνονται να έχουν ζημιές.

    Στην ουσία όμως, φοροδιαφεύγουν, καθώς κλειδώνουν τα κέρδη τους σε δάνεια (είναι προτιμότερο να πληρώνεις 3% τόκους, παρά 35% στο κράτος).

    Είναι δυνατόν, τέτοιοι επιχειρηματίες να 'μπαίνουν' τόσο μέσα? Εδώ παρουσιάζουν μείωση κερδών (πρόσεξε, όχι ζημιές) και απολύουν υπαλλήλους)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΜΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΣΑ ΤΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΝ ΤΟΣΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ Κ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΒΛΑΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Κ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΗΣΕΡΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΑΥΤΑ*(ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @anonymous: Δεν είναι έτσι. Δεν υπάρχει κανάλι το οποίο να οφείλει αμιγώς την κερδοφορία του στην εκπομπή προγράμματος. Η κερδοφορία τους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από τις παρεπόμενες υπηρεσίες τους (090 κλπ), οι οποίες ανήκουν στους ίδιους επιχιρηματίες.

    Ο κύριος λόγος για τον οποίον οι επιχειρηματίες σκοτώνονται για αυτά είναι γιατί συνιστούν μέσα πιέσεως/εκβιασμού προς κυβερνήσεις, επιχειρηματικούς αντιπάλους κλπ. Ομοίως με τις εφημερίδες. Είναι δηλαδή ένα επιχειρηματικό εργαλείο και όχι ένα ενημερωτικό μέσο.

    Για το αν ο Χ. θα πάει στην ΕΡΤ το είχα γράψει και εγώ αλλά αν πάει χρωματίζεται. Και δε νομίζω ότι το θέλει. Άλλωστε μη ξεχνάς πόσο προσπάθησε να ξεπεράσει την (πραγματική) πιθανότητα τηε διεκδικήσεως του Δ. Αθηναίων.

    @nassos: Σωστός ο σοφός παππούς (collateral) και επίσης τα 300 εκ. αφορούν σε accummulated loss (πέραν της μίας χρήσεων). Λογιστικά ζημιά επίσης (όχι πραγματική, αλλά στις προβλέψεις) συνιστά το opportunity cost. Ένας εν λευκώ διαχειριστής με μακροπρόθεσμο ορίζοντα μπορεί να "παίξει" με αυτό και να "μαγειρέψει" ό,τι θέλει. Δε λέω (γιατί δε ξέρω) αν και τι έκανε ο Χ. απλά δίνω κάποιες διαστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέρω τι είναι τα (cash) collateral, μην ανησυχείς.

    Τέτοιο όμως παθητικό σημαίνει ότι η επιχείρηση χρειάζεται μια εκ βάθων εξυγίανση των βραχυπρόθεσμω (κυρίως) δανείων της.

    Αν στο τέλος δανείζεται για να έχει κεφάλαιο κινήσεως, τότε έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ ρε sniper τι μου θύμισες τώρα... Managerial Accounting και Financial Planning...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα πάρουν ένα ομολογιακό 300 εκ. ευρώ (πιθανότατα από το χρηματιστήριο του Δουβλίνου), και θα αποκτήσουν την απαραίτητη ρευστότητα που απαιτείται.

    Η' θα προχωρήσουν σε αύξηση μετ. κεφαλαίου.

    Εγώ θα τα λέω?

    Πάντως, σοβαρά τώρα, αμφιβάλλω αν έχει γνώση τέτοιων θεμάτων ο Χ'νικολάου. Πιθανότατα να μην του πρότειναν τέτοιες λύσεις οι 'σύμβουλοι' για να τον φάνε. (από την θέση του Δ/ντα Συμβούλου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο μάγκες, σήμερα ανεβαίνει το επίπεδο. Άντε να βάλω ένα χεράκι... Θυμηθείτε πώς μπήκαν τα κανάλια στο χρηματιστήριο, με ποιό νομοθετικό πλαίσιο και με τι σόι ισολογισμούς. Ας ξαναθυμηθούμε όλοι παρέα πώς η οικονομική ελίτ με το "επιφανέστερο" τμήμα της να ελέγχει τα κανάλια, άρμεξε τους μικρομεσαίους το 2000, στο χρηματιστήριο, με τη συνδρομή του ΠΑΣΟΚ και την έμεση στήριξη αρχιστελεχών της Ν.Δ. Και αφού οι αχρείοι τα μάζεψαν όλα τότε οδηγώντας πολλούς στην απελπισία και κάποιους στην αυτοκτονία, κλαίνε τώρα γιατί δήθεν κινδυνεύει με αποεθνικοποίηση η οικονομία. Δεν ήξεραν οι φαταούλες πού οδηγούσε το άδειασμα της τσέπης της μικροαστικής τάξης; Αφού το πήραν όλο το ρευστό το 2000 και κατακρήμνισαν το χρηματιστήριο, δεν ήταν εύλογο οτι θα εισέβαλαν τα ξένα κεφάλαια; Όταν οι νταβατζήδες και τα τσιράκια τους αναφέρονται στην εθνική οικονομία, αίμα μυρίζει... Ας χαλαρώσουμε, μπροστά τους οι "ξένοι" μοιάζουν πολύ δικοί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ENNOEITAI OTI ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
    ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ.
    ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    0% ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΠΛΗΡΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.
    ΑΟΡΑΤΗ;

    ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ;

    ΝΕΕΣ ΣΤΟΕΣ-ΚΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΣΤΙΚΕ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΖΗΜΙΕΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ VIDEO-GAME ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

    ΜΟΝΟ ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ...
    ΠΩΣ ΟΜΩΣ; AΡΚΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ BLOG?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εμείς κάνουμε ο,τι μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @νέστωρ: Όπου το χρήμα είναι φθηνότερο. Dublin it is (μπορεί να τα πάρει και από... offshore, οπότε τρέχα-γύρευε ποιός τον χρηματοδοτεί). Επίσης, ούτε εγώ είμαι σίγουρος ότι ο Χ. έχει γνώση τέτοιων θεμάτων.

    Ξέρουμε btw πόσο leveraged είναι ήδη ο Alpha? Nassos? Κάποιος άλλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολλά ζητάς αγαπητέ... τουλάχιστον από εμένα. :)

    Αν και θα ήθελα να δω μερικά financial ratios για τον ALPHA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συνάδελφοι για περάστε απο Παλαιό Φάληρο να δείτε τι συμβάινει εκεί με παραχωρήσεις κλπ ...

    http://faliriotis.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Στοχαστής του Ροντέν είναι μεταλλικός. Βέβαια το όνομα δεν τον κάνει και πραγματικό στοχαστή. Όμως στην Ελλάδα λένε πως ό,τι δηλώσεις είσαι. Έτσι ο "στοχαστής" της παρέας μπορεί να πιστεύει πως έχει "στόχαση", που έλεγε η γιαγιά μου! Όμως, πάλι, πώς να το πιστέψει κανείς όταν χρησιμοποιεί το σλόγγαν "όλοι το ίδιο είναι".
    Συμπέρασμα: στόχαση νούλα. Στόχος ναι.
    Κρίμα, που μια παράταξη, με ιστορία αγώνων, σεβαστών αγώνων, που σταθήκαμε δίπλα δίπλα, να γίνεται, και ας το αρνείται όσο θέλει, δεκνίκι της Ν.Δ., επειδή το θέλει μια στρεβλή πολιτική της ηγεσίας της.

    yamama

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση