GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Να καταργηθεί τώρα το μαύρο ταμείο των εκδοτών και των καναλαρχών!"

Μια πολύ σωστή δήλωση του Στ. Μάνου που θάφτηκε από ΟΛΑ τα μέσα ενημέρωσης Νεοφιλελεύθερος και διαπλεκόμενος –μέχρι τώρα τουλάχιστον- ο Στέ...

Μια πολύ σωστή δήλωση του Στ. Μάνου
που θάφτηκε από ΟΛΑ τα μέσα ενημέρωσης
Νεοφιλελεύθερος και διαπλεκόμενος –μέχρι τώρα τουλάχιστον- ο Στέφανος Μάνος. Με αφορμή όμως την ψήφιση του νομοσχεδίου για θέματα Τύπου στην Βουλή, έθεσε ένα πολύ σωστό θέμα. Την άμεση κατάργηση μιας παλιάς φαύλης διάταξης που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης να χειρίζονται ένα ποσοστό του τζίρου τους χωρίς παραστατικά. "Μαύρα" δηλαδή.
Αλλά ο Θ. Ρουσόπουλος παρέπεμψε στο … μέλλον (τέλη του 2008!!!) την «μη ανανέωση» της διάταξης αυτής.
Στη δήλωση του ο Στ. Μάνος -η οποία φυσικά «θάφτηκε» από ΟΛΑ τα μέσα ενημέρωσης- αναφέρει:
«Για τέταρτη φορά η κυβέρνηση αρνήθηκε να καταργήσει τη φαύλη διάταξη που επιτρέπει στους εκδότες και καναλάρχες να έχουν μαύρο ταμείο.Η κυβέρνηση θεωρεί τον ελληνικό λαό ηλίθιο διότι την ίδια στιγμή που αρνείται να καταργήσει τα μαύρα λεφτά των ΜΜΕ ανακοινώνει ότι σκοπεύει να φέρει νόμο που θα τιμωρεί τη δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα. Θα τιμωρεί δηλαδή ό,τι διευκολύνει η διαταξη που αρνείται να καταργήσει. Από τη μια η κυβέρνηση παρέχει κίνητρο στους καναλάρχες να δωροδοκούν και από την άλλη τιμωρεί τη δωροδοκία».

19 σχόλια

  1. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ?
    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον κύριο Μάνο!
    Επιτέλους κι ένας άνθρωπος που σιχαίνεται το μαυρό χρήμα!
    Μαζί του, γιατί προτιμάει το πράσινο, καμιά φορά το μπλε και τώρα το μωβ, αν δεν απατώμαι.
    Ο κύριος Μάνος από τότε που καταργήθηκαν τα πεντοχίλιαρα (θυμάστε παλαιοί;), νοιώθει τεράστια ανασφάλεια.
    Μόνο αυτό το μαύρο χρήμα των καναλαρχών, πείραξε τον κύριο Μάνο; Τις off shore των νταβάδων - πριν από λίγο μόλις - φίλων του, δεν τις λαμβάνει υπ' όψιν;
    Το διάτρητο καθεστώς στα ΜΜΕ, με αχυρανθρώπους ως καναλάρχες, με βρωμερά παιχνίδια στο χρηματιστήριο και μεγάλες οφειλές στο δημόσιο (μη απόδοση αγγελιοσήμου κλπ), δεν τον ενόχλησε;
    Αλλά πάντα έτσι ήταν. Όταν ο κύριος Μάνος ετοιμάζεται να πηδήξει από το ένα κόμμα στο άλλο, αρχίζει την επαναστατική γυμναστική από τα έδρανα της βουλής.
    Το έργο, όμως, το έχουμε ξαναδεί. Χαιρετισμούς στον κύριο Αλαφούζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η οικονομική ΕΞΠΡΕΣ το ανέφερε (σελ. 12, 1η Μαρτ. 2007), χωρίς να το αναδείξει ιδιαίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΘΙΧΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κυριοι,ασχοληθειτε επειγοντως και κανετε ρεπορταζ για να βρειτε τι συνεβη στην διαχειριση της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΧΕΠΕΥ,ποιο Επικουρικο ταμειο δημοσιων υπαλληλων επαθε ζημια και πως.να μας πειτε ποιος συνδεεται συγγενικα με ποιο κορυφαιο κυβερνητικο στελεχος και ΠΩΣ γινοταν η διακινηση της αγορας ομολογων μεσω κυπρου για το ταμειο αυτο.ψαξτε και θα γινει σεισμος.αντε ξυπνειστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μάνος νομίζει ότι έχουμε όλοι χάσει τη μνήμη μας γι αυτό τα λέει.
    Ως υπουργός του Μητσοτάκη 2 φορές είχε παρατείνει τη διάταξη για τα μαύρα των ΜΜΕ.
    Και τώρα σκούζει γιατί δεν την καταργούν οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι έπαθε ο Μάνος ρε παιδιά. Έριξε πέτρα πίσω του;
    Πέτρα στον Βαρδινογιάννη και τον Μπόμπολα που ως υπουργός του Μητσοτάκη, φρόντισε να στήσουν τις αυθαίρετες παράγκες τους στα ΜΜΕ.
    Τουλάχιστον ο ψηλός κάποια μέρα κάτι ψιθύρισε… για λάθος.
    Τούτος εδώ, λέτε να το κάνει τώρα με άλλο τρόπο!
    Για τη φωτογραφική διάταξη του Ρουσόπουλου, περί της αύξησης των αναμεταδοτών κλπ, υπέρ του Αλαφούζου, ακούσατε να πει τίποτε ή θα μας το ξεφουρνίσει σε καμιά δεκαπενταριά χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Η κυβέρνηση θεωρεί τον ελληνικό λαό ηλίθιο διότι την ίδια στιγμή που αρνείται να καταργήσει τα μαύρα λεφτά των ΜΜΕ ανακοινώνει ότι σκοπεύει να φέρει νόμο που θα τιμωρεί τη δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα».
    -Λάθος κ. Μάνο μας. Η κυβέρνηση δε θεωρεί τον Ελληνικό λαό ηλίθιο. Πονηρό, τον θεωρεί και έτοιμο να δωροδοκήσει και να δωροδοκηθεί.

    «Από τη μια η κυβέρνηση παρέχει κίνητρο στους καναλάρχες να δωροδοκούν και από την άλλη τιμωρεί τη δωροδοκία».
    -Πάλι σας μπέρδεψαν! Ανέκαθεν δεν τιμωρείτε το έγκλημα – άσχετα αν το κίνητρο προσφέρεται από τον ίδιο νόμο – αλλά αυτός που συλλαμβάνεται να εγκληματεί.

    Απλά και δίκαια πράγματα, που καταλήγουν στο …ας πρόσεχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Press-gr, αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά…
    Βάλτε δηλώσεις Γιωργάκη, περί εξάλειψης του AIDS με σοσιαλιστικό τρόπο, και την περίφημη απάντηση του ευλογημένου από τον Εφραίμ.
    Η πλάκα και η έλλειψη χιούμορ σε ένα πακέτο. Τροφή για γερό στομάχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δίκιο έχουν οι φίλοι που θέτουν θέματα απόδοσης εισφορών κτλ απο τους ΄΄καναλάρχες΄΄ - εκδότες - εργολάβους - επιχειρηματίες - νταβάδες κτλ.Θέματα πληρωμής ή μη πληρωμής των δημοσιογράφων - ανασφάλιστης εργασίας.Θέματα υπόγειων διαδρομών μαύρου χρήματος.θέματα ομηρίας (ή αλλιώς πάρε δώσε) ΜΜΕ- εκάστοτε κυβέρνησης μέχρι να δωθούν οι άδειες - συχνότητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τό 'χουμε πει... Μαύρα μαντάτα έρχονται από παντού για τον πολύ κοσμάκη! Τώρα γιατί έπιασε ευαισθησία τον κ. Μάνο (ίσως επειδή είναι μόνος...) δεν ξέρω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καλά κάνει ο Ρουσσόπουλος! Αυτό το νέο ιστορικό πρόσωπο τυ δημόσιου βίου, η νέα νυφίτσα της πολιτικής με τη γιάπικη και γκλάμορους εμφάνιση...
    Βέβαια τι να κάνουν οι πολιτικοί, όταν σταδιακά απ' τους εγαλύτερους μέχρι τους νεότερους άφησαν να γίνουν από κολλητοί, τσιράκια ώς σχεδόν υπάλληλοι των μεγαλοκαρχαριών της οικονομίς και κατά συνέπεια του πλούτου της χώρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αυτα στα οποια αναφερεται ειναι ποσοστο των εξοδων των σχετικων εταιρειων (καποτε ηταν 2,5% αν δεν απατομαι αλλα τα τελευταια χρονια εχει πεσει στο ,5% παλι αν δεν απατομαι) και προερχεται απο παλαια πρακτικη των εφημεριδων να εχουν εξοδα χωρις παραστατικα λογω καλυψης γεονοτων εκτος κεντρου, αποστολων στο εξωτερικο κλπ κυριως για εκτακτα γεγονοτα και ωστε αυτα ναι μεν να εινα χωρις επισημα παραστατικα αλλα να αναγνωριζονται απο την εφορια ως εξοδα.
    Δεν αρνουμαι πως πιθανον σε καποιες περιπτωσεις να υπαρχει χρηματισμος. Αλλα νομιζετε οτι οι επιχιρηματιες θα χρησιμοποιουσαν αυτους τους λογαριασμους να κανουν αυτη τη δουλεια? Βαλτε καταρχας τα νουμερα κατω : 0,5% των 140,000,000 (ποσο που τζιραρει μονο ο αντ1 ή το mega απο ολες τις εταιρειες που διαχειριζονται ΜΜΕ) ειναι 700,000! Για τις υπολοιπες εταιρειες μιλαμε για αστεια ποσα δηλαδη. Δευτερον θεωρειτε πως οι επιχειρηματιες θα πηγαιναν στο ταμειο της εταιρειας θα τραβαγαν αυτα τα λεφτα για να τα χρησιμοποιησουν για δωροδοκια?
    Που θελω να καταληξω? Οτι ειναι κριμα για τον κ Μανο να θελει να ηγηθει νεου φιλελευθερου σχηματος, δηθεν μου συγχρονων αποψεων και λογου και να καταφευγει σε τεοιου ειδους λαικισμους. Η μια απογοητευση ακολουθει την αλλη. Δυστυχως ειναι πολυ μακρυς ο δρομος μεχρι να βρεθει καποιος να μας εμπνευσει για την αληθεια και το οραμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο κ. Μάνος αισθάνεται ότι πρέπει να ανταποδώσει την τεράστια ευεργεσία του Γιώργου αλλά και συνολικά του ΠΑΣΟΚ να του δώσουν μία δωρεάν θέση στη Βουλή. Έτσι κατά καιρούς εμφανίζει και προβάλλει θέματα για να δείξει ότι κάνει και αυτός ...αντιπολίτευση.
    Ανεξάρτητα αν έχει δίκιο ή όχι σ΄αυτά που καταγγέλει τώρα, η μορφή ενός νεοφιλιλεύθερου πολιτικού που επειδή δεν δέχθηκε ο Καραμανλής να υποταχθεί στις απόψεις του, (γιατί αυτή είναι η μαύρη αλήθεια), την "έκανε" στο ΠΑΣΟΚ για να τον εκδικηθεί, είναι κωμικοτραγική.
    Βεβαίως είναι δικαίωμά του να πάει όπου θέλει. Από την εξέλιξη των πραγμάτων όμως φαίνεται ότι ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ τον θέλουν πλέον. Ο κόσμος της κεντροδεξιάς αλλά και του σύγχρονου κέντρου, έχουν καταδείξει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό που προβάλλει ο Κώστας Καραμανλής σαν την ιδεολογική δύναμη που μπορεί να πάει μπροστά τον τόπο χωρίς να χάσει την λαϊκή -κοινωνική του βάση.
    Είναι αστείο, αναφορικά τώρα με το ποστ, να μιλάει ο κ. Μάνος για μαύρο χρήμα καναλαρχών, αυτός που προβλήθηκε όσο λίγοι από τα μέσα όλα αυτά τα χρόνια (για ευνόητους λόγους).
    Θα ήταν χρήσιμο αφού τον πειράζει τόσο το μαύρο χρήμα και οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, να μας ενημερώσει αν συμφωνεί και με την θέση νεοφανών νεοφιλελεύθερων (αλλά και άλλων κρυφών συμμάχων τους) για την καθιέρωση της αγγλικής ως δεύτερης ...επίσιμης γλώσσας στην Ελλάδα και αν τα κίνητρα αυτής της πρότασης είναι αγνά και όχι προϊόν κάποιας κατάμαυρης συμφωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάποτε ήταν 4% του τζίρου για τις εφημερίδες και 2% για τα περιοδικά.
    Τώρα, αν δεν κάνω μεγάλο λάθος, έχει πέσει στο μισό, 2% για τις εφημερίδες και 1% για τα περιοδικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βασίλη, να με συγχωρέσεις μα πάρε τον "κοινωνικό φιλελευθερισμό" σου την Κανέλη, τον Μαντούβαλο τους πραιτωριανούς σου και άντε στον Μπαϊρακτάρη για σουβλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ..."νεαφιλελευθερος και διαπλεκόμενος"...



    Νεοφιλελεύθερος, απαπα!!!!

    Σοσιαλιζοντα ζώα, ξεστραβαθείτε λιγάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ½±Ή,±»»¬ ±ΕΔ· · ΄Ή¬Δ±Ύ· ΐΏΕ ²Α―ΓΊµΉ ²¬Γ·; ΄µ½ µ―½±Ή µΎΜΖΈ±»Ό± ΐ±Α¬½ΏΌ·

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. <<..."νεαφιλελευθερος και διαπλεκόμενος"...

    Νεοφιλελεύθερος, απαπα!!!!

    Σοσιαλιζοντα ζώα, ξεστραβαθείτε λιγάκι>>


    Το αυτό και για εσάς 4:54, τα νεοφιλευλεύθερα ζώα, ξεστραβωθείτε λιγάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. I like watching [url=http://www.finsfootball.com]football[/url] on [url=http://www.finsfootball.com/bbc-football]bbc football[/url] chanel. How about you people?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση