GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κι άλλο ομόλογο-βόμβα επί εποχής Σπήλιου!!!

Το Press-gr (δεν προλαβαίνει να) αποκαλύπτει... Το Press-gr μαθαίνει ότι έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σε ανώτερα πολιτικά κλιμάκια (sic;) ...

Το Press-gr (δεν προλαβαίνει να) αποκαλύπτει...
Το Press-gr μαθαίνει ότι έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σε ανώτερα πολιτικά κλιμάκια (sic;) πληροφορίες και για άλλο "κρυφό" ομόλογο που εκδόθηκε για αμυντικούς σκοπούς, σαν αυτούς που επικαλέστηκε ο Π. Δούκας για το γνωστό ομόλογο - "βόμβα".
Το νέο (που λέει ο λόγος...) κρυφό ομόλογο βγήκε όταν ήταν υπουργός Άμυνας ο Σπήλιος Σπηλωτόπουλος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που έχουν στην διάθεσή τους και στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, στην υπόθεση είχε εμπλακεί κι ένας στενός συνεργάτης του, Τ. Γκουριώτης, που κάποια στιγμή με αφορμή άλλο θέμα τον απομάκρυνε.

40 σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΡΑ
    ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ

    ΑΛΟΓΚΟΣΚΟΥΦΗΣ
    ΤΣΟΠΟΥΡΙΔΗΣ
    ΤΣΟΥΠΠΙΔΗΣ
    ΜΑΝΤΩΝΑΡΟ
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπλίτης πεζικού Σαρακατσάνος Γκαλουπίδης του Γεωργίου και της Θεοδωρούλας.
    Κύριε Αρχισυντάκτα μου και ημέτεροι συνεργάτες του PRESS-GR, λαμβάνω την τιμή, ευπειθώς, να αναφέρω ότι επαναλαμβάνω της αιτήσεώς μου περί δημοψηφίσματος, ίνα διαφανεί η πρόθεσις ψήφου του λαού ως αναφορά την σκανδαλώδη υποθέση μισθοδότησης Δρούζας-Αντώναρου εις την κρατικήν τηλεόρασιν και των συνεπακόλουθων ντράβαλων στα καθ'ημάς δρώμενα. Παρακαλείσθε δε όπως λάβετε γνώση της κατ'εξακολούθησιν και απροκάλυπτης εμφανίσεως των εν λόγω υποκειμένων, πολλώ μάλλον σκανδαλίζουσι τα χρηστά ήθη και ψευδώς καταδηλούσι ενωπιω τηλεδικαστών και εισαγγελάτων περί της αθωώτητάς των. Καίτοι της ως άνωθεν παρακλήσεως, επιφυλάττομαι δια προσεχήν συμπληρωματικήν, αναμένοντας *ακόμα* τας ρητάς διαταγάς σας. Rover and out.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή σασ ημέρα. Κατ'αρχήν να παρακαλέσω το press.gr. να μην ενοχλείται όταν γράφονται αηδίες καιάσχετα, όπως στο 4:02 και 6:43. Κάποιοι προσπαθούν όπως αντιλαμβάνεσθε, να μην διαβάζουμε τα σχόλια. Ισως να τους ενοχλούν αυτά. Οπότε αντιλαμβάνεσθε ότι μάλλον προαίρχονται από αυτούς που θίγονται. Είναι όμως γεγονός ότι οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας, άλλα ευαγγελιζόταν καιτα χειρότερα πράττουν ως πειναλέοι και λαμόγια. Τώρα Σπήλιοσ και ακολοθούν και άλλοι; Όμωσ μην αγχώνεσθε. Όσοι καινα ακολουθήσουν, θα έλθουν "σεμνά και ταπεινά". Η λαμογιά αυξάνεται και προοθείτε. Αυτό είναι κράτος σεμνότητος και ταπεινότητος. Καλόκουράγιο παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λαμόγιαααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η παρέα του Λονδίνου ειναι μια γαλαζια ομαδα λαμογιων που δουλευουν σε μεγαλες τραπεζες και σε εταιρειες επνδυσεων και κονομανε μαζευοντας μαυρο χρημα για τον Αλογοσκουφη και την Ρηγίλλης. Ο Χρηστος Μεγαλου, κουμπαρος του Λαμπρου Παπακωσταντινου και φίλοε του Αραπογλου κσαι του Παπακωσταντινου ειναι ο μεγάλος ταμιας. Με τον Παπαμαρκακη ειναικολλητοί όπως και με έναν Ρεπλια,φίλο του πριγκιπα Νικολαου, τον μικρο γιο του Κοκκου. Η γυναικα του Μεγαλου-θα σας πω πολλά για αυτον παρακατω- Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου, είναι ένα αθλοιο γαλαζιον τσοκαρο που ανελίχθηκε λογω ΟΝΕΔ και συζυγου τα τελευταία χρόνια. Στην πραγματικότητα ειναι σε διασταση με τον Μεγάλου, αφου αυτος ζει περιπου δεκα χρονια στο Λονδινο.Δουλευε παλια σε μια διαφημιστική αλλα έφυγε προεκλογικά-ή την εφυγαν και δουλεψε στο γραφειο του Αλογοσκουφη. Μετα ο ΓΙΩΡΓΟς την έβαλε στο γραφειο του Τσουπίδη και τα εφτιαξαν κλεβοντας μαζί. Το μπαζο αυτο που ειναι μεγαλομανές και έχει το χρημα για Θεο ασχολειται με τις χορηγιες και τις διαφημισεις. Ανιλαμβανεστε τι γινεται. Ειναι η κυρια του 30% οπως την αποκαλουν στο ΤΤ. Ο Μεγαλου είναι σε όλες τις δουλειές μεσα. Πρωταγωνιστησε δε στην εξαγορά της Τουρκικής τραπεζας παο την εθνική και αυτή η ιστορια θα οδηγησει καποτε τον Αραπογλου στην φυλακη. Οταν με το καλο γίνει πρωθυπουργος ο Γιωργος. Ο Τσουπιδης κανει χοντρες δουλειες στο παρασκηνιο με πολλους επιχειρηματιες. Και φυσικά έχει συμμετοχή στα κερδη. Ο Μεγάλου εσχατως με τα διαφορα δημοσιευματα έχει χεστεί γιατι φοβαται οτι η τραπεζα που δουλευει μπορεί να τον διωξει αν κρινει οτι έχει καεί πολιτικά και για αυτο ψαχνει τροπο να γυρισει στην Ελλαδα, αλλα δεν βρισκει ρολο αναλογο των φιλοδοξιων του. Θελει δηλ θεση ισχυρη στο κρατικο τραπεζικο συστημα για να κονομαει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eskase myti kai allo blog politikou:

    www.magriotis.blogspot.com.


    Pros enimerwsi kai sxolia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Καραμανλής βαζει τους δικούς του να γράφουν μαλακισμενα comments στο press για να μη τα διαβαζουμε εμεις οι υπόλοιποι. Ειναι γατα ο μπιφτεκοκυνηγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνεληφθη ο babis.
    Οπως ανακοινωσαν οι Αμερικανικες δυναμεις στην Τεχερανη ,σημερον την πρωιαν συνεληφθη ο babis,ως υποπτος πλαστοπροσωπιας.

    Εκπροσωπος του χαμαιτυπειου της χαρ.τρικουπη ,επιβεβαιωσε την ειδηση,διευκρινιζοντας οτι επεσε θυμα ακατασχετης μπουρδολογιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σιγά -σιγά το πουλόβερ ξηλώνεται. Μας πήρανε χαμπάρι και το παίζουμε και επιθετικά, του στυλ ''εμείς το βγάλαμε''( όταν ήταν πολύ αργα... και μας είχαν πάρει χαμπάρι!).Καλά όλες οι θεσμικές αδυναμίες του παρόντος και του παρελθόντος αλλά μπορεί κάποιος να μπου εξηγήσει γιατί ένα ομόλογο κάνει βόλτα ανα την Ευρώπη και σε μια μέρα προκύπτουν τα κέρδη που προκύπτουν για κάποια λεβεντόπαιδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλέ μου άνθρωπε, ερωτευμένε με την ανώμαλη, γιατί μας το μοστράρεις το κείμενο σε κάθε ποστ;
    Το καταλαβαίνω είσαι μικρός και ενθουσιάζεσαι εύκολα, αλλά σεβάσου και όσους μεγάλωσαν και θέλουν να μπορούν να παρακολουθούν τις σκέψεις των υπολοίπων σε μια σχετική συνάφεια και συνέχεια.
    Η αυτοσυγκράτηση είναι αρετή και θα σε βοηθήσει να απολαύσεις καλύτερα το λογοτέχνημα. Εμείς το διαβάσαμε…ευχαριστούμε!!!
    Η επιμονή σου όμως κάνει έκδηλη τη τάση ανωμαλίας που σε έχει κυριεύσει.
    Θέλει ψυχανάλυση…εάν δεν σπεύσεις θα βασανίσεις πολλούς ακόμη. Σου μιλάω σοβαρά, με σεβασμό στη κατάστασή σου και απροκατάληπτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΙΘΑΝΟΙ..

    ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ 100 ΣΚΑΛΙΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΠΟ..

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΙΧΜΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ...

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...

    * ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΙ ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ; ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι τέτοιου επιπέδου δημοσιογραφία μόνο στο BBC συναντά κανείς! Άσε μας ρε άσχετε που ενθουσιάστηκες με τη χαβούζα και μπήκες να γράψεις τη μαλακία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για το καρτέλ στο γάλα στο blog επικρατεί ...μούγκα στην στρούγγα φίλε spamking. Πάντως εγώ χθες για πρώτη φορά είδα και αγόρασα γάλα (με 3,5% λιπαρά) παστερειωμένο με 85 λεπτά το λίτρο από γνωστό σούπερ μάρκετ. Ίδια τιμή και το λάιτ. Και ο άγιος φοβέρα θέλει. Άσε που δεν είναι και άγιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άσε φίλε Βασίλη που οι αλητήριοι δεν βγάζουν γάλα δίχως λακτόζη, γιατί δεν μπορούν να τα αρπάξουν και μου στερούν τη δυνατότητα να πίνω φρέσκο γάλα, καθώς μου λείπει το ένζυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σιγα μην τα βάλει με τον εαυτό του όταν με το καλο γίνει πρωθυπουργος ο Γιωργος. Ίδιοι φασίστες της ίδιας βρωμερής Νέας Τάξης δουλικά είναι. Το νόμο έκανε το ΠΑΣΟΚ και τον επωφελούνται και τα δύο κόμματα, κλέβοντας τον ελληνικό λαό. Μόνον άλλο κόμμα εκτός των τριών, του ΛΑΟΣ συμπεραλαμβάνεται, μπορεί να τους δικάσει και αυτά στον αιώνα θα περιμένουν. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε 11,01 σου το είπα και προηγουμένως. Ποιές σκέψεις και αρχίδια μάντολες? Τις κλανιές του εγκεφάλου του γράφει καθένας εδώ μέσα.

    Άλλωστε, δημαγωγικό blog είναι το λέει και ο τίτλος - άμα δε γουστάρεις τον πούλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. OΥΣΤ
    ΟΥΣΤ
    ΟΥΣΤ


    ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ PRESS-GR ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. THN WRA POU H AKROPOLH ANAKHRYSSETAI SE PRWTO MNHMEIO THS EYRWPAIKHS POLITISTIKHS KLHRONOMIAS

    H "AKROPOLIS" ANAKHRYSSETAI SE PRWTO MNHMEIO THS KYVERNHTIKHS OIKONOMIKHS DIAFTHORAS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ Η "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" ΙΔΡΥ8ΗΚΕ ΤΟ 1997 ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ. ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ? ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ?

    ΜΗΠΩΣ Ο "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. TA XRHMATA EKANAN FTERA TO 2007 OMWS...

    XM... GIANA SKEFTW.... EPI TINOS KYBERNHTOY???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ - ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΤΕ ΚΟΝΤΕΨΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ (ΙΜΙΑ) ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΑΝΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ASE, MHN APANTHSEIS. KSERW...

    GIA OLA FTAEI TO PASOK,E ?

    KAI FYSIKA THA FTAIEI KAI GIA OLA TA YPOLOIPA POU THA SUMVOUN TA EPOMENA 30-40 XRONIA, ANEKSARTHTA APO TO POIOS KYVERNA. E??

    ALLA EYTYXWS GIA SENA APO TOY XRONOU DE THA EXW EPIXEIRHMATA, DIOTI THA LOGODOTEI GIA OSA PRATEI APO TH THESH TOY KYVERNONTOS KOMMATOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πλάκα πλάκα με την έλλειψη ικανών αποδεικτικών στοιχείων που υπάρχει τελικά θα πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη και από την "Ακρόπολις" και από τον Αγάπιο. Αυτό χθες που ειπώθηκε από την "Ακρόπολις" ότι αν πωλούνταν τώρα το ομόλογο θα έβγαζε κέρδος το ταμείο 2,8 εκ. €, δεν διαψεύθηκε από κανέναν. Όλη η φιλολογία ότι μπήκε μέσα το ταμείο με αυτό το ομόλογο αποδεικνύεται "μούφα". Τώρα λένε ότι έχει μεν κέρδος αλλά θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερα. Ρε μήπως κυνηγάμε μάγισσες μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα οι μεν και να κτυπηθεί ο Σάββας οι δε; Ήδη η Τσιτουριδολογία ξεφουσκώνει. Να δείτε που στο τέλος (έχει αρχίσει ήδη) θα βρίζουν όλοι τον Ζορμπά ως "γαλάζιο λαμόγιο" και "συγκαλύπτοντα".
    Εντάξει δεν ορκίζομαι κιόλας, μπορεί να έχει υπάρξει και "τσέπωμα" από κάποιον ή κάποιους, αλλά προβλέπω στην ουσία της (στο ότι έχασε το ταμείο δηλαδή χρήματα) να βγαίνει "παραμύθι" η όλη ιστορία.
    Οι ιστορίες με ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και μετοχές με υψηλό ρίσκο έχουν τα ύψη και τα βάθη τους και γενικά όποιος ασχολείται με χρηματιστηριακό τζόγο ξέρει ότι δεν υπάρχει μόνο ψαχνό. Θα υπάρξουν και τα κόκκαλα. Ακόμα και οι χρηματιστηριακές εταιρείες που παίρνουν αυτές τις δουλειές έχουν περιθώριο να κάνουν μία λάθος επιλογή. Αν θέλουν τα ταμεία να μην έχουν καμία απώλεια αλλά μόνο κέρδη, μόνο σαν κατάθεση έστω και προθεσμιακή πρέπει να κάνουν. Όλα τα άλλα έχουν υψηλότερα κέρδη αλλά και πιθανές απώλειες. Ο μέσος όρος παίζει ρόλο. Και το ετήσιο αποτέλεσμα.
    Αν θέλουμε να δούμε πραγματικά αν κέρδισαν ή έχασαν τα ταμεία όλα αυτά τα χρόνια πρέπει πολύ απλά να δούμε τι είχαν τότε (2004) και τι έχουν τώρα (2007). Το καθένα χωριστά και όλα μαζί. Να δούμε κι εμείς πέρα από κραυγές και βλαστήμιες για τον Σάββα αν η νέα διακυβέρνηση έβλαψε τελικά ή ενίσχυσε τα ταμεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ - ΑΝ Ο ΜΠΕΝΝΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΟ ΠΙΝΤΙ ΕΩΣ ΤΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είναι τυχαίο ότι μόλις έπεσαν οι υπογραφές για τον αγωγό, χόντρυνε το παιχνίδι με τη δημιουργία ειδήσεων-σκανδάλων κλπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 1.47
    den exeis adiko ws pros to skeptikismo pou prepei na mas diakrinei otan analuoyme ayta ta zitimata.

    Omws, to thema telika den einai an exasan i kerdisan ta tameia. Ayto einai, opws les, kai zitima xrimatooikonomikis sugirias, me dedomeno malista oti sta plaisia tis sygxronis agoras ta Tameia mporoun na ependuoyn kai se episfali proionta.

    To thema einai

    a) poios nomimopoieitai na pairnei tin apofasi gia tetoies ependuseis (oi ergazomenoi, oi ekproswpoi tous, to ypourgeio, kapoia xrimatistiriaki etairia, o symvoulos toy Ypoyrgou???)

    b) an aytoi pou nomimopoiountai na lamvanouna apofaseis exoun tis gnwseis kai ta prosonta na to kanoun.

    c) pws epilegontai kai apo poious

    d) poso diafaneis einai oi diadikasies

    e) pws diasfalizetai i epizitoumeni diafaneia aytwn twn synallagwn

    f) poies einai oi POINES kai oi KYRWSEIS gia osous eite logw dolou eite logw varias kai epilipsimis ameleias kataspataloun i idiopoiountai to dimosio xrima (gia rikste mia matia sta statistika stoixeia gia to posoi katadikazontai kai fylakizontai sti xwra mas gia oikonomiko eglima... Sxedon kanenas!!!!!!!)

    g) Giati diaxwrizetai aythaireta i poiniki euthyni twn parapanw proswpwn apo tin politikh eythyni oswn tous diorizoun.

    h) Pou stamataei i politiki eythyni? (edw mas lene oti DEN YPARXEI !!!!!!!!!!!!!!)

    i) Pou ksekinaei i politiki eythiksia?

    j) Kai pou xathike i politiki euthikrisia?

    k) Giati oi dikastikes arxes sunomiloun eythews kai aprokalupta me tous Ypourgous?

    l) Exoume aneksarthth dikaiosuni?

    m) An oxi, poios prostateyei ton politi kai to dimosio sumferon s ayth th xwra en etei 2007?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. βασιλη 1.47
    Καπου μπερδευεσαι χωρις να το θελεις.Η το θελεις ?
    Η εκπαραθυρωθεις υφυπ.Απασχολησης
    στην συνεντευξη του προχτες στην ΑΞΙΑ ειπε οτι'' εαν ενα ομολογο πωλειται 100 εσυ γαιτι κυριε να το αγορασεις 106''
    Γιατι Βασιλη ?ελα μου ντε.
    Η παρανομια της 'ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ'' ειναι σκαστη και αφορα ακριβως 4,8 εκατ ευρω.Τερμα
    Το κρυφο ομολογο ειναι αλλη δουλεια.Η διαφορα τιμης 85 μεχρι 1οο που το πηραν τα Ταμεια πηγε σε καποιες τσεπες,δηλαδη 36-38 εκατμμυρια ευρω.Κι αυτο γεγονος.
    Μη βιαζεσαι λοιπον να αθωωσεις κανενα.Σε λιγες μερες η συνεχεια.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 1.47 Το θέμα που μεταφέρθηκε όμως στον κόσμο προφανώς απ'ότι φαίνεται για τις εντυπώσεις, είναι αν κέρδισαν ή έχασαν τα ταμεία και ότι "παίζονται" οι αποταμιεύσεις του κόσμου στον τζόγο και χαρίζονται στα λαμόγια.
    Αυτά που γράφεις είναι σχετικά σωστά και πολύ καλή η ανάλυση. Αλλά οι Πρόεδροι των Ταμείων πρέπει να επιλέγονται με πολιτικά κριτήρια και όχι με οικονομοτεχνικά. Το πολιτικό πρόσωπο (ειδικά το επώνυμο) έχει περισσότερες (θεωρητικά) αντοχές σε παράνομα παιχνίδια και περισσότερους στόχους και πολιτικά κίνητρα για να πετύχει στη θέση που τον τοποθέτησαν, απ' ότι ένας αδιάφορος κομματικά χρηματιστής, όσο καλός οικονομολόγος κι αν είναι. Το πρόσωπο αυτό και το Δ.Σ. του Ταμείου, οφείλουν μετά να αναθέτουν αυτές τις δουλειές στις σχετικές χρηματιστηριακές εταιρείες παίρνοντας βέβαια από κοινού και το ρίσκο της επένδυσης. Δεν θεωρώ ότι με την πρώτη ¨γκέλα¨ και τελικά κακή αγορά πρέπει να τους παίρνουμε το κεφάλι και να τους διαπομπεύουμε. Αν κάποιος θέλει να τους κρίνει αντικειμενικά (και τον Πρόεδρο και το Δ.Σ και την συνεργαζόμενη εταιρεία) είναι σε βάθος χρόνου (ενός τουλάχιστον). Το αστείο με την συγκεκριμένη περίπτωση είναι, παρά το γεγονός ότι και μια λάθος αγορά σε αυτό το επίπεδο ρίσκου θα έπρεπε να συγχωρείται, ότι το συγκεκριμένο ομόλογο είναι ...κερδοφόρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Βασίλη τώρα που έχει βρωμίσει ο τόπος από τη γαλάζια διαφθορά εσύ το έριξες στις αναλύσεις μπας και σώσεις τα προσχήματα. Όξω ρε από την παράγκα. Όλοι οι δεξιοί τα ίδια σκατά είσαστε. Τελείωσε το παραμύθι παιδιά, ότι φάγατε φάγατε και ώρα να πάρετε τον πούλο να ξεβρωμίσει λίγο η χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αντε ρε παλληκαρια κάντε υπομονή να έρθει το ΠΑΣΟΚ (ξανά) να μας δείξει πως κλέβουνε (ξανά), χωρίς πολλές φαμφάρες και κράξιμο απο τα μέσα αποβλάκωσης. Υπομονή. Ξέρουμε ότι σας ταίζανε πολλούς από εσάς γι αυτό και φωνάζετε. Για το καλό της Ελλάδας το κάνετε δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λογική ερώτηση :

    Πόθεν έσχες η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ τα λεφτά με τα οποία αγοράστηκε το ομόλογο;
    Απο ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ;
    Επειδή ΑΥΤΟ έψαξε ο Ζορμπάς και επειδή απο εκει παέι το πραγμα παραπέρα, ετσι έχουν τα πράγματα. Δεν τελείωσε η ιστορία, είναι σιδηρόδρομος.
    Δεν γράφω γνώμη, ενημερώνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πότε θα βάλουν τον ΠΑΣΟΚο Σημίτη φυλακή, για τον νόμο του που έκανε τόσους κλέφτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν ευθύνεται ο κ. Τσιτουρίδης για την τοποθέτηση του κ. Σημαιοφορίδη στο ΤΕΑΔΥ

    Στην Ελλάδα επικρατεί σωστά η εντύπωση ότι το κράτος είναι κομματικό. Από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους, η κάθε κυβέρνηση έβαζε τους κομματικούς της φίλους στις θέσεις κλειδιά και όχι μόνο σ' αυτές, αλλά και στις κατώτερες βαθμίδες.

    Αν μάλιστα δεν έφθαναν οι θέσεις, δημιουργούσαν καινούργιες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της γραφειοκρατίας, αλλά και της αργομισθίας.

    Μετά την μεταπολίτευση έγινε πολύ της μόδας η δημιουργία επιτροπών που οι περισσότερες ήταν και είναι αχρείαστες, αλλά τα μέλη τους εισπράττουν κάποια αμοιβή,ενώ μεγάλη ανάπτυξη έχει και ο κλάδος των συμβούλων των υπουργών που λειτουργούν εκτός ιεραρχίας και διοίκησης.

    Πριν καθιερωθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων η κάθε κυβέρνηση ξήλωνε όλη την προηγούμενη διοίκηση για να βάλει τους δικούς της, εξασφαλίζοντας έτσι την α-συνέχεια του κράτους, οπότε οι ξηλωμένοι πήγαιναν στην πλατεία Κλαυθμώνος και έκλαιγαν τη μοίρα τους, γιαυτό και ονομάστηκε έτσι η συγκεκριμένη περιοχή.

    Η τοποθέτηση λοιπόν κομματικών φίλων, ασχέτως προσόντων και ικανότητας, στον κρατικό μηχανισμό αποτελεί μία πολύ βασική παράδοση του νεοελληνικού έθνους, αλλά δεν είναι και η μόνη. Εξίσου ισχυρός είναι ο νεποτισμός και η τακτοποίηση συγγενών από τους κυβερνώντες, καθώς η αγία οικογένεια αποτελεί το κυρίαρχο κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας.

    Η Νέα Δημοκρατία, ως πιο συντηρητικό κόμμα έχει ιδιαίτερες επιδόσεις σ΄ αυτόν τον τομέα, αν και συναγωνίζεται επάξια το ΠΑΣΟΚ και στην τακτοποίηση κομματικών φίλων. Η τρίτη δεξαμενή διοριζομένων στο ελληνικό δημόσιο είναι οι συμπατριώτες και οι κοντοχωριανοί, αλλά στην τακτοποίησή τους δεν συμβάλλουν αποκλειστικά και μόνον οι πολιτικοί. Σημαντικότατη είναι επίσης η συνεισφορά των συνδικαλιστών και των υπαλλήλων που ήδη υπηρετούν, οι οποίοι βεβαίως δεν ξεχνούν και το σόι τους.

    Κάπως έτσι στελεχώνεται από συστάσεως του ελληνικού κράτους ο στενότερος και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, έτσι συνεχίζει και έτσι θα συνεχίσει στο μέτρο του δυνατού. Γι αυτό και έχουν διορισθεί ολόκληρα κόμματα, ολόκληρα κεφαλοχώρια, πέρα από τις στενές και ευρύτερες οικογένειες που δημιουργούν ακόμη και παραδόσεις.

    Έτσι ας πούμε, στη Βουλή έχουν οικογενειακή παράδοση οι Τσιρλιμπίροι μεταξύ των υπαλλήλων, στη ΔΕΗ οι Μπουρδουλόπουλοι, στην Εθνική Τράπεζα οι Καραμπουζουκίδηδες και πάει λέγοντας.

    Έτσι γεμίζει άχρηστους και υπεράριθμους το κράτος, αλλά από την άλλη πλευρά, έτσι καταπολεμείται και η ανεργία. Κάποιο φρένο μπήκε από το άγιο ΑΣΕΠ, αλλά έχουν βρεθεί τρόποι για να υπερκερασθεί και αυτό.

    Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα και είναι υποκριτές όσοι αναρωτιούνται ή αγανακτούν γιατί διορίστηκε ο κ. Αγάπιος Σημαιοφορίδης πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ. Γιατί πολύ απλά ο μπαμπάς του ήταν γενικός διευθυντής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας μέχρι πρόσφατα, βουλευτής Καστοριάς επί σειρά ετών και δήμαρχος της πόλης προηγουμένως, διορισμένος αρχικά από τη χούντα του Ιωαννίδη αρχικά και εκλεγμένος στη συνέχεια.
    Άρα ο άνθρωπος είχε όλα τα προσόντα και για να τοποθετηθεί σε ένα πόστο και δεν χρειάζεται ο κ. Τσιτουρίδης να καταφεύγει σε ψέματα ότι δήθεν έχει και πτυχίο.

    Άλλωστε είναι βέβαιο ότι ειδικά για τον κ. Αγάπιο Σημαιοφορίδη , με πατέρα στην "Κορώνη", η εντολή για τον διορισμό του,ήλθε από κλιμάκια ανώτερα του υπουργού Απασχόλησης!

    Άγγ Στάγ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Α ΡΕ ΣΠΗΛΙΟ!
    ΑΝ ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ
    ΘΑΛΛΑΣΑ ΤΑΚΑΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το σκάνδαλο ήρθε στην επιφάνεια απο ανθρώπους που είχε βάλει στις θέσεις τους η κυβέρνηση Ναί ή Όχι;

    Ο Ζορμπάς που κινείται γρήγορα και κάνει εφόδους, είναι επικεφαλής της επιτροπής για το μαύρο χρήμα απο τον Αλογοσκούφη, Ναί ή Όχι;

    Όλοι αυτοί που οδύρονται τώρα αν άνθρωποι της κυβέρνησης δεν είχαν ξεσκεπάσει το σκάνδαλο, θα κοιμόνταν τον ύπνο του δικαίου, Ναί ή Όχι;

    Τα μισά μέλη της διοίκησης είναι εκπρόσωποιτων εργαζομένων, Ναί ή Όχι; Οι εκπρόσωποι αυτοί ΟΜΟΦΩΝΑ συναποφασισαν την αγορά του ομολόγου, Ναί ή Όχι; Οι εκπρόσωποι αυτοί είναι εξίσου ανίδεοι σχετικά με την αγορά ομολόγων και γενικά την διαχείρηση των αποθεματικών, Ναί ή Όχι; Αλλά αν ο υπουργός άλλαζε το διοικητικό σύστημα θα ήταν οι πρώτοι που θα αντιδρούσαν, Ναί ή Όχι;

    Αιδώς πια Αργείοι λαϊκιστές.

    Και για να είμαι τίμιος οι μόνοι εργαζόμενοι που αντιδρούν σε τέτοια παιχνιδάκια είναι αυτοί του ΠΑΜΕ. Αλλά αυτοί δεν είχαν εκπρόσωπο στο ΤΕΑΔΥ.

    Καληνύχτα σας σέρλοκ χόλμς της πεντάρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Θέλω να εγγυηθώ προσωπικά απέναντι στους Έλληνες πολίτες 10 συγκεκριμένα μέτρα. Είναι μέτρα που δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Γιατί; Διότι είναι προϋποθέσεις για την οικοδόμηση της Νέας Κοινωνικής Συμφωνίας. Είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία μιας ευρύτερης στρατηγικής συμμαχίας, μιας ευρύτερης κοινωνικής συναίνεσης, ώστε πάνω σ' αυτή τη συναίνεση, πάνω σ' αυτή την συμμαχία να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μαζί με το λαό και με σιγουριά τις μεγάλες ριζοσπαστικές αλλαγές στη χώρα μας".
    Πρώτον. Νέο μοντέλο διάρθρωσης της χώρας.
    Δεύτερον. Διαφάνεια και λογοδοσία στην δημόσια διοίκηση.
    Τρίτον. Πρόσβαση σε εκπαίδευση ποιότητας για κάθε ελληνική οικογένεια, σε όλες τις βαθμίδες.
    Τέταρτον. Δίκαιη φορολογία.
    Πέμπτον. Ελάχιστο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.
    Έκτον. Το παιδί και η οικογένεια στο επίκεντρο της πολιτικής μας.
    Έβδομον. Πολιτικές για την εργασία των νέων και για τους άνεργους.
    Όγδοον. Πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο.
    Ένατον. Προτεραιότητα το περιβάλλον.
    Δέκατον. Νέα πολιτική για την ύπαιθρο
    Μικρες απλες κινησεις του ΠΑΣΟΚ που καθοριζονται απο τον ΓΑΠ για μια καινουργια προοπτικη και ενα νεο οραμα.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ρε μάγκες, γιατί δεν λέτε ότι τα περισσότερα μέλη στα συμβούλια δεν τα έχει βάλει η κυβέρνηση; Πως πάρθηκαν οι αποφάσεις;

    Και να είναι άσχετοι και τους έπιασαν κώτσους, γιατί δεν παραιτούνται για λόγους ευθιξίας; Η ηλιθιότητα δεν έχει συνέπειες; Η μήπως φταίει το χρώμα της που είναι πράσινο;

    Οσα περισσότερα ψέματα, τόσο περισσότερες πιθανότητες να εξαπατηθούν οι πολίτες.

    Αρπαχτικά του δημόσιου χρήματος ενωθείτε. Μπορούν να έρθουν ξανά καλύτερες μέρες!

    Εμπρός στο δρόμο της ρουφιανιάς και της λάσπης που χάραξε ο καρχιμάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση